Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Zaloguj się, aby obserwować  
ewelina_94

Mamy na Luty 2016

Polecane posty

Gość Babaryba
dzień dobry :)

Mój mały coś marudny chyba katarek kaszelek i nie jestem pewna czy mu czasem ząbki nie zaczynają wychodzić. Slini się gryzie wszystko.

Gość gość Ola86
Oboje z mężem mamy śródziemnomorską urodę to i dziecko łapie szybko słońce jak spacerujemy po parku i nie widzę w tym nic złego za to wkurzają mnie ludzie którzy mi mówią jak mam wychowywać dziecko. Niech się zajmą lepiej swoim.

Gość gośćania
Co tam u Was? My jutro szczepienie i wizyta u rehabilitanta bo mały układa się jakoś niesymetrycznie i chcemy skonsultować. Poza tym rozglądam się za nową chustą dla dziecka bo chustonoszenie to strzał w dziesiątkę! Jestem zachwycona i mały też uwielbia. Szkoda, że dopiero teraz to odkryłam...

Gość gość Ola86
Hej. U nas zimno przestali grzać. Na samą zimną Zośkę ale dajemy sobie radę i kładziemy Małą w śpiworek z wózka i rożek. Jakoś trzeba przetrwać w weekend ma być już ciepło.

Gość Kotulina
Ewelinka co u Ciebie? Ania a Ty możesz w chuście nosić malucha? nie obciąża Ci to kręgosłupa za bardzo? moja corka za 5 dni kończy 3 miesiace a pępek odpadł wczoraj w końcu. obeszlo sie bez chirurga choc mam wrazenie ze jeszcze cos tam zostalo tej pepowiny. We wtorek szczepienie to zapytam. wybieracie sie gdzies z maluchami na wakacje?

Gość gość Ola86
Hej. Dziś byliśmy na małej wycieczce po górkach, wózkiem. W sumie 10 h licząc z dojazdem. Bardzo to pobudziło Małą a potem poszła spać.

Gość gośćania
Kotulina no właśnie mogę i to odciąża mi kręgosłup bo tak jak wcześniej brzuch tak teraz wiązanie i ciężar dziecka wypychaja mi miednice do przodu i nic mnie nie boli :) Pojawił się jednak inny problem i póki co musimy przestać chustować. Mianowicie asymetria. Mój syn nie bardzo chce uaktywniać swojej lewej str bo się nauczył wszystko na prawo i mu tak wygodniej i mi się w chuście źle układa. Po wizycie u fizjo żadnego noszenia do góry i ćwiczymy, stymulujemy lewa str. Po dwóch, trzech tygodniach próba z chustą i zobaczymy :)

Gość gość Ola86
Na weekendzie świętowałam 30 urodziny. Mogę śmiało powiedzieć że udało mi się zrealizować wszystkie najważniejsze marzenia przed 30tką :)

Gość gość
gość Ola86 wczoraj Na weekendzie świętowałam 30 urodziny. Mogę śmiało powiedzieć że udało mi się zrealizować wszystkie najważniejsze marzenia przed 30tką x A jak córcia ? potrafi juz czytać ?

Gość gość Ola86
Gościu... Zazdrościsz?

Gość gośćania
Przysłali mi dzisiaj z hipp słoiczek z marchewką i łyżeczkę oraz kupony rabatowe z poradnikiem na temat rozszerzania diety. Słoiczek może się kiedyś przyda na jakiś wyjazd bo póki co planuję sama gotować małemu. Póki co zaczynamy rozszerzanie diety od kaszki o smaku bananowym, którą podaje łyżeczką. Dzisiaj pierwsza próba :) A co u Was?

Gość gość Ola86
U nas 17 tydzień. Już jemy jabłuszko gotowane i kaszkę mannę (pediatra kazała już). Teraz spróbujemy marchewkę. No i dalej jesteśmy na humanie. :) Wczoraj były ostatnie bioderka i jest super. Przed nami ostatnie szczepienie niemowląt i chrzciny.

Gość domi22
Ja zaczynam rozszerzenie diety od połowy czerwca:) zaczynam od marcheweczki bo jak czytałam to najlepiej zacząć od warzyw :) bo to musi być chyba 4 mleczne i jedno stałe jedzonko więc akurat :) potem myślę zacznę wprowadzać kaszki mleczne bezglutenowe :) trochę się zastanawiam jak do końca rozszerzać dietę :) wy maluchom dajecie do picia ciepłe czy letnie pićku? jutro ma maly super prezent na dzień dziecka szczepienie;/ mam nadzieje że się obejdzie bez jakiś przygód (gorączka itp)

A mam pytanie, ile wasze dzieciaczki piją mleczka (chodzi mi o modyfikowane ) i ile razy dziennie ?

Gość gość Ola86
7 razy po 120 czasem 5 razy po 150 zależy czy jest kupa tego samego dnia - po ma większy apetyt :P mi lekarka kazała wprowadzić gluten już (chodzi o jakąś nietolerancję potem) ale po trochu. Generalnie są dni że je ładnie łyżeczką a są takie że jedzenie to droga przez mękę... :/ nowe produkty dodaje do południowego posiłku 11-12:00 dziś przyszły mi jakieś próbki muszę odebrać na poczcie, pewnie hipp lub humana

Gość gość Ola86
A to bobovita przysłała nam marcheweczkę i paczkę kaszki manny owocowej :D

Gość gośćania
ja daję mleko tak 120 ml co 3 czasami 3,5 godz. U nas marudzenie przez zęby...Dzisiaj nawet odwiedziliśmy pediatrę bo problemy z brzuchem i płacz, jak tylko dłużej pomiętoli w buzi pieluchę lub rękę. Nie sądziłam, że to będzie tak szybko

O to mój mały dużo je :) bo ponad 160 ale normalnie przybiera na wadze więc chyba go nie przekarmiam

Gość gość Ola86
U nas też już pojawił się problem wychodzenia zębów a ślini się masakrycznie... Ciągle coś w buzi nawet zabawki. Wszystko oślinione piorę co chwilę bo to siedlisko bakterii się robi. To jabłuszko bardzo pomogło na kupki. Robiła co dwa dni teraz robi raz dziennie. Kaszkę mannę też widzę trawi ładnie. Słoiczków jeszcze nie otwieram dopiero jak gdzieś pojedziemy albo będzie więcej jadła.

Gość Kotulina
Dziewczyny to Wy już dajecie kaszki maluchom? u mojej malej tez slina sie leje wszystko do buzi wklada, ale chyba to tylko slinianki sie stabilizuja cy cos choc byla noc ze ewidentnie pół nocy plakala przez bolace dziasla pomogl żel. zrzucilyscie kilogramy z ciazy?

Gość Kasia 85
Hej dziewczyny Ja wprowadze jedzonkopo 17 tyg ale blizej 18 czyli za jakies dwa tyg arergolok juz mi kazal powoli zaczynac ale narazie bez marchewki ta moze pozniej i najlepiej razem z czyms Tez wprowadze najpierw warzywa pozniej owoce Kaszki mamy dopiero po 5 miesiacu wprowadzac i najlepiej nie owocowe tylko zwykle ewentualnie samemu dodac owoc( i tak chcialam wlasnie tak robic ) i wtedy tez wprowadzic miesko najlepiej z krolika Tez dostalam hippa czekam jeszcze na bobowite :) Domi moj je czesto bo co 1͵5 lub 2 godz przewaznie czasem zje co 3 ale to rzadko z tym ze je 90 ml Lekarz mowil ze skoro tak chce to tak mam karmic za duzo na szczescie nie przybiera Co do wody to teraz jak tak cieplo to daje albo letnia albo w tem pokojowej

my 16 czerwca 4 miesiące kończymy i od 20 zaczynam mu dietę rozszerzać od marcheweczki :)

Gość gość Ola86
My jutro kończymy 4 miesiące. Lekarka kazała po pół łyżeczki dziennie zwykłej manny już teraz. Na razie wszystko ok, jabłko słabo lubi za to marchew uwielbia. Poczytałam ten poradnik od bobovity i wydaje się super ten plan 5 kroków. Dziś Mała spróbowała kalafiora. Tam napisali żeby jabłko wprowadzić później więc już sama się gubię lekarz co innego, położna co innego a książki co innego... Próbujemy wszystkiego po 3 dni + ta manna. Ryżowych i innych kaszek jeszcze nie wprowadzam. Pierwsze warzywa.

Gość Kasia 85
Olu z owocami jest tak ze czesto dzieci jak zjedza owoc ktory naturalnie jest slodki to nie chca warzyw wiec lepiej najpierw wprowadzic warzywko ale skoro twoja je to i to to fajnie a z owocow to jablko najlepiej pierwsze :)

Gość ewelina_94
Hej dziewczyny Dlugo się nie odzwyałam. U nas w pprzafku Filip jutro kończy 4 miesiąc. W tamtym tygodniu leżeliśmy w szpitalu grypę żołądkową od córli złapał. Też ząbki chyba wychodzą ślini się jak nie wiem : -) My ze słoiczków przerobiliśmu już Marchewkę, Banana, Soczek marchewkowo bananowo jabłkowy. I jutro po raz pierwszy ppdam mu soczek jabłkowy. Pozdrawiam was kochane wszystkie Serdecznie o Buziaczki dla dzieciaczków :-)

Gość domi22
hej, dziewczyny czy maluch jak ulewa taką ciągnącą białą wydzieliną to co może oznaczać?

Gość gość Ola86
Domi u mnie nie ulewa ale wypluwa chwilę po karmieniu właśnie taką wydzielinę, u nas to ślina wymieszans z mlekiem bo na koniec karmienia zostawia sobie łyczek w buzi a potem się bawi robiąc takie "rrrrr" tym mlekiem. Jak by płukała gardło. Strasznie jej się to podoba ale potem już tego nie przełyka tylko trzyma i po jakimś czasie wypluwa. U Was też dzieci wypluwają połowę tego co im się da? Ja zazwyczaj podaję 6 łyżeczek jakiegoś posiłku a 3 lądują na śliniaku... Tylko połowę zjada. :( widzę że jej smakuje ale jakieś problemy są z konsystencją choć już przecieram ręcznie przez drobne sitko bo blender wszystkich grudek nie mielił. Soku pije już 50 ml.

Gość domi22
Czesc czy któraś z was może mi wytłumaczyć jak zacząć rozszeżać dietę. Kiedy gluten i jak go podawać. Czy np podawać 2-3 dni marchewke po 2-3 łyżeczki potem tak samo ziemniaczka. Czy trzeba potem podawać odrazu porcje mleka. I czy kaszki można podać z marchewką czy kazde innego dnia? Pomóżcie bo dla mnie to czarna magia :) jestem moze przewrażliwiona ale licze na wasza pomoc :))))

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się
Zaloguj się, aby obserwować