Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Stop glupim biurwom

Największe chamy to paniusie biurwy, które panikują że sklepy w świeta zamknięte

Polecane posty

Gość Stop glupim biurwom

Sama pracuje taka od 8 do 16 w dni powszednie i ma wolne weekendy, a grymasi że w święta są pozamykane sklepy, bo przecież kasjerki powinny ją obsługiwać. Najczęściej taka paniusia wydziera mordę na swoje dzieci i głosuje na PO.

Gość takie biurwy
to tragedia

Gość gość
Syty głodnego nie zrozumie i tak samo panie które maja weekendy wolne nie będą rozumieć pań które pracują w markecie. Mam znajomą która pracuje jako sekretarka i przed jakimś tam świętem było tak,że mieliśmy czynne do 22 ona do mnie zadzwoniła po 21 z pytaniem do której mamy czynne ja ,że do 22 a ona" aaaa to się nie wyrobię" i ,że powinniśmy mieć czynne jutro przynajmniej do 16 a to był dzien wolny. Myślałam,że jasna cholera mnie strzeli,"księżniczka" spała sobie do południa i nagle pod wieczór się obudziła bo winka jej zabrakło na święta. Iść i strzelić taka w łeb bo inaczej tego nazwać nie mogę. Wczoraj miałam jednego klienta udawał pana a z butów słoma wystawała( pijaczek,zabrakło jemu piwka)wyzywał na cały sklep,że jedna kasa czynna a on biedny stoi w trzyosobowej kolejce,powiedziałam jemu ,że mógłby troszeczke mniej arogancko się zachowywac bo dużej kolejki nie było-d**ek jeden.

Gość gość
Pracuję w usługach: soboty i niedziele też (nie każda), a w takie dni jak święta szczególnie dużo, bo jest więcej klientów (mają wolne i przychodzą). Nie rozumiem jojczenia handlowców, których praca przecież nie różni się od innych. Czym różni się sprzedawczyni z warzywnego od sprzedawczyni ze stacji paliw? Wiecie jak sobie radzimy? Zamieniamy się dyżurami w strategiczne dni, ustalamy z wyprzedzeniem grafik na święta, pracodawca motywuje nas też premiami. Ustawowych zakazów mamy w Polsce za dużo a nie za mało i zakaz dla wszystkich 38 mln Polaków nie jest jedynym ani najlepszym rozwiązaniem dla Twojego problemu: "chcę mieć wolne 15 sierpnia". Zamień się z kimś, zaoferuj np. koleżance pracę w inny dzień za nią itp. Rozwiąż swój problem sama.

>>>Rozwiąż swój problem sama.<<< x Nie rozśmieszaj ludzi :D. x Przecież na pracę w te dni narzekają największe łajzy. x Jeszcze nie usłyszałem od normalnej osoby, by potwornie na pracę w taki dzień jak jutro, narzekała. Raczej wszystkie cieszyły się z DODATKÓW, za pracę w święto. x Ale LENIOWI nigdy nie dogodzisz :(.

Gość do misio1
to haruj sam w swieta. markety nie musza byc czynne w takie dni - niech sobie siedzi wlasciciel malego sklepiku za kasa i sam sprzedaje, jak mu zalezy. najbardziej na zamkniete markety w swieta narzekaja paniusie glosujace na PO.

Gość gość
Ja pracuję w gastronomii, mamy wolne tylko w Wielkanoc, Wigilię i pierwszy dzień Świąt, w pozostałe "wolne" normalnie pracujemy i to nawet bez dodatków i żyjemy ;) Dzień jak co dzień.

Gość do gość
no ale w gastronomii zarabia sie wiecej niz w sklepach. uwazam, ze kasjerki zarabiajace najnizsza krajowa nie powinny tyrac w swieta - niech maja cos od zycia.

>>>to haruj sam w swieta<<< x Zawsze pracowałem i jakoś nie widziałem w tym problemu. x >>>markety nie musza byc czynne w takie dni<<< x Bo Tobie nie chce się pracować ? Na siłę uszczęśliwiasz innych, którzy najchętniej by Ci d_pę skopali. Znam wiele osób, które DOBROWOLNIE i Z WŁASNEJ WOLI starają się o pracę w święta, by dorobić do własnego budżetu. Może niech to ludzie decydują, a nie LEŃ wyciągający potem łapę do pomocy społecznej. x >>>niech sobie siedzi wlasciciel malego sklepiku za kasa i sam sprzedaje, jak mu zalezy<<< x Ależ siedzi i bardzo jest z takich dni zadowolony :D :D :D.

Gość do misio1
ale taka kasjerka nie zarobilaby tyle co wlasciciel sklepu - dostalaby zwykla "dniowke". ja akurat pracuje w biurze, od poniedzialku do piatku i uwazam, ze przynajmniej w swieta kasjerka powinna miec wolne. a ty nie p*****l, ze pracujesz w swieta, bo o ile wiem, to prowadzisz dzialanosc gospodarcza w budowlance grubasie, a tam nikt w swieta nie robi.

Gość do misio1
jestes kolejnym mitomanem i koniobijca z lustrzyca, co trzepie sie pod p****le, na dodatek z otytylymi "laskami" :D

Gość do misio1
no i zakladam, ze zapewne jestes platformersem

Gość gość
Oczywiście, że markety nie "muszą być otwarte". Kafeteria też nie, internet można w sumie wyłaczyć, niech dostawcy i pracownicy firm telekomunikacyjnych mają coś od życia - to też często osoby na śmieciówkach ze śmieszną pensją. Stacje paliw można w sumie też zamknąć - w końcu można zatankować poprzedniego dnia. Myślę, że kolejarzom też należy się odpoczynek - jak ktoś musi wyjechać niech to zrobi poprzedniego dnia. Tylko niech nie liczy na nocleg w hotelu bo recepcjonista zarabia grosze i należy mu się trochę wolnego.

Gość do misio1
nie porownujmy marketow do wyzej wymienionych uslug. zawsze mozna w swieta zakupy zrobic w sklepie, gdzie za lada siedzi wlasciciel.

Gość gość
Zawsze możesz kupić paliwo na stacji, gdzie na stacji siedzi franczyzobiorca. Oczywiście, że nikomu nie jest na rękę paraliż gospodarczy kraju w wybranym dniu, bo ludzie kiedy nie muszą iść do pracy to jednocześnie chcą korzystać z pracy innych. Najuczciwszym rozwiązaniem jest zwyczajny podział obowiązków. Skąd pomysł, że wszystkie kasjerki koniecznie muszą wypoczywać 15 sierpnia a żadna nie chce np. 16 albo 17? Oczywiście, że tak nie jest. Nie wspominając już o tym, że właściciel sklepu może np. być osobą niepełnosprawną i nie dać rady sam stać za ladą, a skoro CHCE komuś uczciwie za pracę zapłacić a druga osoba CHCE podjąć tę pracę to niby czemu ma mieć zakaz? Bo jedna z drugą nie może się dogadać w sprawie wolnych dni?

Gość gość
I cóż - pan właściciel playa czy innej netii też przeciez może zasiąść na słuchawce, skoro mu zależy na zysku czyż nie? Mielibyście Matke Boską Bezinternetową :) bo wiadomo, że włascicieli nie będzie tylu, żeby obsłużyć wszystkich potrzebujących. Po co jakies MPK? Niech właściciele prywatnych busów jeżdżą, a pracownicy mają zakaz. Nawet prawosławni, którym zwisa 25 grudnia mają zakaz pracy.

Gość do misio1
markety i galerie handlowe nie sa obiektami handlowymi pierwszej potrzeby. mam w nosie to, ze ich zamkniecie w swieta doprowadza do szalu urzedniczki panienki glosujace na PO.

Gość gość
Internet też nie jest usługa pierwszej potrzeby - wytrzymasz jakoś bez kafe te parę dni. Jak parę razy do roku nie kupisz paliwa to też nic się nie stanie.

Gość gość
"no ale w gastronomii zarabia sie więcej niż w sklepach" Bzdura. Oczywiście zalezy, jaki sklep i jaka gastronomia, ale w pizzeriach pomoc kuchenna dostaje 7zl na rękę, a dostawca 6,5-8, to raczej nie jest to więcej, tym bardziej, ze w sklepie jest chociaż umowa o prace przeważnie. Ja pracowałam jako kasjerka przez rok i to nie jest wcale nie wiadomo jak ciezka praca, pod tym względem kasjerki w supermarketach sa uprzywilejowane, bo jest wiele zawodów nisko platnych, gdzie w święta trzeba pracować. No i kasjerki w malych sklepikach pracują normalnie, wiec jak widac kasjerka kasjerce nierowna.

Gość do misio1
w swieta w sklepach pracuje jedynie wlasciciel

Gość gość
sklep powinien być otwarty wtedy kiedy ja tam idę. A ponieważ nie wiem kiedy tam pójdę to ma być otwarty całą dobę. A jak się wam to nie podoba, to znajdzcie sobie inną pracę. Możecie np zostać zakonnicą albo coś w tym stylu.

Gość gość
To ja wobec tego nie chcę iść jutro na dyżur w SOR. :( Proszę sobie nagle zachorować lub spowodować wypadek w inny dzień, albo szukać pomocy w jakimś gabinecie prywatnym.

Gość do misio1
ja nie pracuje ani w weekendy ani swieta, ale uwazam ze akurat w swieta panie kasjerki powinny miec wolne, a to ze panienki glosujace na komoruskiego wpadna w szal, to mnie to nie obchodzi.

Gość to platformersi
chca handlu w swieta, zeby niemieckie markety mogly zarabiac - wyborcza i po chodzi na pasku szwabow

>>>a ty nie p*****l, ze pracujesz w swieta, bo o ile wiem, to prowadzisz dzialanosc gospodarcza w budowlance grubasie, a tam nikt w swieta nie robi.<<< x Czyli jak zwykle g_wno wiesz, a się sadzisz durna flądro :P. x Ani ja budowlanki nie prowadzę, ani mój kolega domy budujący, w takie g_wniane święta roboty nie przerywa. Całej brygadzie zależy, by jak najwcześniej do domu wrócić, a nie w kontenerze chlać wódkę (jak zapewne cała Twoja rodzina :P ). x >>>ale taka kasjerka nie zarobilaby tyle co wlasciciel sklepu - dostalaby zwykla "dniowke". ja akurat pracuje w biurze, od poniedzialku do piatku i uwazam, ze przynajmniej w swieta kasjerka powinna miec wolne.<<< x Od kiedy babcie klozetowe biurem kibel nazywają :P ? x Bo osoba wykształcona wie, że za pracę w święta, należy się dodatek nawet 100% i dzień wolny do wybrania.

Gość gość
Masz rację, biurwa to najbardziej rozbestione odmiana homosapiens. Myśli, że jak prscuje w Urzędzie Miasta to jest władcą świata.

>>>w swieta w sklepach pracuje jedynie wlasciciel<<< x G_wno wiesz o życiu :(, x dlatego g_wna wypisujesz :(. x U mnie w sklepie pracowałem ja i studentki zatrudnione na zleceniu. Było to zgodne z prawem, a dziewczyny z pracy w taki (durny) dzień, były bardzo zadowolone :D.

Gość do misio1
pracodawcy unikaja placenia nadgodzin - w zwiazku z tym za prace w weekendy lub swieta daja zazwyczaj wolny dzien lub kaza wtedy pracowac osobom na smieciowkach lub pracujacym w trybie zmianowym, ktore zadnych dodatkow nie otrzymuja, ew. zatrudniaja koniecznych specjalistow. natomiast zwyklym biurowym pracownikom zarabiajacym 3 tysiace daja spokoj.

Gość gość
Nie no, ja uważam, że jednak te wieksze sklepy w takie świeta jak dzisiaj powinny byc otwarte . Co innego Wielkanoc czy Boże Narodzenie, ale dzisiaj to takie tam świeto kościelne, dla mnie przynajmniej mniej znaczące wiec moim zdaniem to przesada, a kasjerki taka maja prace, ze muszą pracować w weekendy, same sie na to zgodziły, lekarze czy pilegnieraki np też muszą pracować czasem w Boże Narodzenie czy Nowy rok no i co? NIkt ich do tej pracy nie zmusza

Gość gość
Praca lekarza i pielęgniarki to zupełnie co innego, bo choroby i wypadki zdarzają się również w święta. Natomiast zakupy z pewnością można zrobić dzień wcześniej.