Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Stop glupim biurwom

Największe chamy to paniusie biurwy, które panikują że sklepy w świeta zamknięte

Polecane posty

Gość gość
"Problem w tym, żeby ta dziewczyna w sklepie mogła a nie musiała w święto przyjść do pracy" Otóż to i żeby to osiągnąć musimy mieć niższe bezrobocie, przystający do realiów kodeks pracy, sprawne służby kontrolujące, wysokie pkb i inne sprawy, które są oczywistością w tych krajach, gdzie z powodzeniem obowiązuje np. zakaz handlu w niedziele. To nie jest tak, że Niemcom jest tak dobrze, bo nie pracują w niedziele: najpierw było im dobrze i dopiero z tego wynika, że pozycja pracownika marketu jest na tyle wysoka, że może on negocjować swój czas pracy z firmą a nie godzić się na wszystko za 7 zł/godz. jak niewolnik. Do tego powinniśmy dążyć. Nie wiem czy wiecie, że można o kant d. rozbić dywagacje o ustawowym czasie i urlopie w przypadku pracowników marketów, bo oni rzadko kiedy wiedzą co to etat objęty ochroną kodeksu pracy.

Gość gość
wy jakies zakupocholiczki jestescie skoro codziennie do sklepu MUSICIE isc:/

Gość gość
odpowiedz trzeba bylo sie uczyc jest smieszne teraz prwaie 90% konczy studia i nie wszyscy dostaja prace z tego tytulu odpowiednia..

Gość gość
Slonecznie z poznania:::: masz chyba jakas przerwe w pracy i czas zeby wyskoczyc po zakupy? Robienie zakupow przez internet nierealne? Przeciez latanie po markecie i stanie w kolejkach nie moze byc bardziej fascynujace..

>>>Slonecznie z poznania:::: masz chyba jakas przerwe w pracy i czas zeby wyskoczyc po zakupy?<<< x Teraz to rzeczywiście napisała jakaś "paniusia - biurwa" - normalnego życia nie znająca. Już bym ja dał swojej pracownicy, gdyby sklep zamknęła i na zakupy sobie poszła :P. x >>>Robienie zakupow przez internet nierealne?<<< x Dla NORMALNYCH ludzi nie. Po to idę do marketu, by kupić taką bułkę, jaką chcę i wybrać takie brzoskwinie, które lubię. Dla NORMALNYCH, to norma, dla świrów z internetu - coś niepojętego :P. Butów też Twoje dziecko przymierzać nie musi :P :P :P. Niby jak odbierzesz te rzeczy, będąc w pracy ? To dobra opcja dla rencistów i innych bezrobotnych. x >>>Przeciez latanie po markecie i stanie w kolejkach nie moze byc bardziej fascynujace..<<< x Dla mnie dużą przyjemnością jest połażenie po okolicznych sklepikach, zrobienie zakupów i pogadanie ze znajomymi ekspedientkami. Po drodze zawsze spotkam tez kogoś znajomego, z kim miło czas spędzę :). Niestety tego MONOKULTURA sprzed monitora pojąć nie będzie mogła :P.

"Masz chyba jakas przerwe i czas żeby wyskoczyć po zakupy?" Mam przerwę, ale nie moge opuszczać swojego miejsca pracy, zreszta jakie zakupy można zrobić w 15-30minut łącznie z dojściem do sklepu? Na pewno nie na caly tydzień. No i po to jest przerwa, zeby cos zjesc i isc do lazienki. Nie każdy pracuje w biurze, które moze sobie spokojnie opuścić :) albo w sklepie, gdzie wszystko ma pod nosem ;) x Ogólnie nikt nie musi pracowac po 12h ani jako kasjerka, ale wiadomo, jaki mamy rynek pracy, trzeba iść na ustępstwa czasami - brać więcej godzin, pracowac w weekendy/swieta. Niestety nie jest latwo o mila i przyjemna praca od poniedzialku do piątku za duże pieniadze. Caly czas można sie rozwijać i szukać czegos lepszego, ale dopóki nie ma się wiele do zaoferowania, to trzeba te niedogodności zaakceptować.