Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Boga nie ma.

Polecane posty

Gość gość
Bóg jest nieskończenie dobry i chce dla nas dobra, każdego kocha po równo i jesteśmy jego dziećmi a wy jesteście jak faryzeusze, którzy podstępnie pytacie wierzących w niego by wytykać swoje teorie. Jesteście niewiernymi Tomaszami. Co ma Ci się ukazać Pan Jezus i kazać Ci dotknąć te rany to byś uwierzył "Na świadectwo Dziesięciu Tomasz spontanicznie odpowiada: Jeżeli na rękach Jego nie zobaczę śladu gwoździ i nie włożę palca mego w miejsce gwoździ, i nie włożę ręki mojej do boku Jego, nie uwierzę ? Nie na tym polega wiara."

Gość gość
anil dobrze myslisz ale nie mąc. Chyba ktos z nich potrafi odpowuedziec. Czekamy

Po co bóg stworzył czarnych skoro to biali są mądrzejsi? Po co bóg stwarza brzydkich ludzi skoro mógłby tylko pięknych? Po co żyć skoro trzeba umrzeć? Po co pytać się po co skoro to i tak bez sensu?

Gość gość
mmartha martyna odpowiecie?

Gość gość
gość dziś najlepszy(a) jest ten z jablkiem. Nawet koscioł mowi że to metafora. Ale jak ktos już wierzy w adama i ewe to już totalny debil -Wiedziałam, że się o to przyczepisz :D tak to była metafora ale z wami to jak z dziećmi więc pisałam tak byście zrozumieli

Gość gość
nie 97.8 ...tylko 130, 7 % lewaccy doctorre zawsze byli dokladni i ukladni w tych statystykach dla gojkow i swoich wyznawcow :classic_cool:

Gość gość
annil_ dziś Po co bóg stworzył jabłka i owoce w raju zamiast dać im paczkę witamin w kapsułkach? Pogrążasz się człowieku.

Gość gość
Niech sobie nawiedzna wierzy w co chce ale niech zmuszać innych do bzdur w które nawiedzona wierzy a i jeszcze niech nie obraża niewierzących bo to jej bogu by się pewnie nie podobało

wierze i bede wierzyc a czy wam sie to podoba czy nie:)) to obojetne /...jestescie tylko krotko-zyjacymi zwyklymi smiertelnikami :))/wazny jest P Bog ktory od tysiacleci jest i bedzie niesmiertelny :)O nas sie zapomni ! O P.Bogu nigdy tak dlugo bedzie niesmiertelny...i tak dlugo w ludziach zyl jak dlugo bedzie Swiat istnial!:))

Gość gość
czekamy na odpowiedz :-) czy to bog stworzył zło?

Gość gość
mmartha zadano ci pytanie. Dlaczego nie odpowiesz. Czyżbys ty nie wiedziała?

Gość gość
annil_ dziś Po co bóg stworzył czarnych skoro to biali są mądrzejsi? Po co bóg stwarza brzydkich ludzi skoro mógłby tylko pięknych? Po co żyć skoro trzeba umrzeć? Po co pytać się po co skoro to i tak bez sensu? - czasami pytam się po co ktoś stworzył takiego człowieka, ale tylko dlatego, że uważasz się za mądrego a masz pstro w głowie i jesteś głupi jak szogun...

Gość gość
Znowu nawiedzona obraża innych to grzech, nawiedzona będziesz musiała się wyspowiadać tak dalej a nie dostaniesz rozgrzeszenia nieładnie nawiedzona

Gość gość
gość dziś mmartha zadano ci pytanie. Dlaczego nie odpowiesz. Czyżbys ty nie wiedziała? -chyba pisałam, że nie!! Czytasz te wypowiedzi od początku? Bóg stworzył dobro! To człowiek stwarza zło przez szatana

"Pan zapytał Kaina: «Dlaczego jesteś smutny i dlaczego twarz twoja jest ponura? 7 Przecież gdybyś postępował dobrze, miałbyś twarz pogodną; jeżeli zaś nie będziesz dobrze postępował, grzech leży u wrót i czyha na ciebie, a przecież ty masz nad nim panować».

Gość gość
dziękuje za odpowiedz. To jeszcze jedno. Skoro człowieka stworzył bog to stworzył także posrednio zło. Prawda? Chyba że twierdzisz że twoj bog nie wiedział co stworzy człowiek ale to by swiadczyło że nie jest wszechwiedzacy. Odpowiedz

Gość gość
w portugali panowała masoneria ktura wypedziła kler i w 1915 r ogłosiła pierwszy kraj ateistyczny urojenia nie powdoduja ze po cudzie wszystko było suche było wszystko badane przez naukowców bo cud był widziany z dalego odalony o wiele kilometrów wiec o halucynacje tłumu czy substancji zostały odzucone

Gość gość
17:28 dobre!!!! No martha odpowiedz

Gość gość
gość dziś Znowu nawiedzona obraża innych to grzech, nawiedzona będziesz musiała się wyspowiadać tak dalej a nie dostaniesz rozgrzeszenia nieładnie nawiedzona. -Jak będę gotowa się nawrócić to się nawrócę. Po co mam iść się spowiadać skoro na razie nie żałuję za grzechy. Jak będę żałować to pójdę do Kościoła wyspowiadać i się nawrócę a tak to to byłby grzech przeciw duchowi Świętemu...

Rzekł Kain do Abla, brata swego: «Chodźmy na pole4». A gdy byli na polu, Kain rzucił się na swego brata Abla i zabił go. 9 Wtedy Bóg zapytał Kaina: «Gdzie jest brat twój, Abel?» On odpowiedział: «Nie wiem. Czyż jestem stróżem brata mego?» 10 Rzekł Bóg: «Cóżeś uczynił? Krew brata twego głośno woła ku mnie z ziemi! 11 Bądź więc teraz przeklęty na tej roli, która rozwarła swą paszczę, aby wchłonąć krew brata twego, przelaną przez ciebie. 12 Gdy rolę tę będziesz uprawiał, nie da ci już ona więcej plonu.

Jestem mądra potrafię grać i komponować na pianinie a ty? Co umiesz? Nic? Tak mi przykro.

Gość gość
mmartha pytanie czeka

Tułaczem i zbiegiem będziesz na ziemi!» 13 Kain rzekł do Pana: «Zbyt wielka jest kara moja, abym mógł ją znieść. 14 Skoro mnie teraz wypędzasz z tej roli, i mam się ukrywać przed tobą, i być tułaczem i zbiegiem na ziemi, każdy, kto mnie spotka, będzie mógł mnie zabić!» 15 Ale Pan mu powiedział: «O, nie! Ktokolwiek by zabił Kaina, siedmiokrotną pomstę poniesie!» Dał też Pan znamię Kainowi, aby go nie zabił, ktokolwiek go spotka5. 16 Po czym Kain odszedł od Pana i zamieszkał w kraju Nod, na wschód od Edenu.

Gość gość
mmartha skoncz p******ic. Odpiwiedz

Gość gość
bóg nie stworzył zła ani nocy ani zimna po prostu jest to brak dobra swiatła i ciepła bóg wiedział ze szatan sie zbuntuje a czy jak rodzic dowie sie ze dziecko sie zbuntowało zabiło czy cos tam to rodzic przestanie kochac swoje dziecko nie i taki jest bóg bóg kocha wszystko ludzi aniołów pismo sie to ksiazka psychologiczna a nauki jezusa sa wykozystywane w psychologi diety sa oparte na pismie sw

Gość gość
gość dziś dziękuje za odpowiedz. To jeszcze jedno. Skoro człowieka stworzył bog to stworzył także posrednio zło. Prawda? Chyba że twierdzisz że twoj bog nie wiedział co stworzy człowiek ale to by swiadczyło że nie jest wszechwiedzacy. Odpowiedz -Może nam się wydawać, że skoro Bóg stworzył wszystko, zło musiało zostać stworzone także przez Niego. Jednak jest to przypuszczenie, hipoteza, którą trzeba wyjaśnić. Zło nie jest „rzeczą materialną”, jak skała czy drzewo. Nie możemy go zapakować! Zło wydaje się raczej czynnością, jak bieganie. Zło nie istnieje samo w sobie, jest raczej brakiem dobra. Podobnie jak dziury, które są prawdziwe, ale istnieją jedynie na czymś. Brak materiału w ubraniu nazywamy dziurą, jednak dziura stanowi część ubrania. Zatem kiedy Bóg stworzył świat, zamierzał uczynić go dobrym. To, co było dobre, stworzenie Boże, miało wolność: mogło wybierać dobro z własnej woli. Bóg chciał, byśmy mieli prawdziwy wybór, dlatego zdecydował się dać nam inny wybór niż dobro. Dał zatem aniołom i ludziom wolny wybór między tym, co dobre, a tym co niedobre (złe). Dał wolny wybór