Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Boga nie ma.

Polecane posty

Gość gość
jestes idiotką ktora o fatimie słyszała tylko w kosciele. Po pierwsze to 70 tys osob tam było z czego połowa nie przyznaje się by cos zauważyło. Po drugie poczytaj o zludzeniach wywołanycg gapieniem sią w tarcze słoneczną. Tobie jup nuc nie pomoże idiotko ale nie kompromituj swoich rodzicow i zniknij stąd

"tępa laseczko odpowiedz mi na wczesmiejsze pytanie, bo zmieniasz temat jak ci cos nie jest na ręke. Kto stworzył szatana????" x Szatana nikt nie stworzył, szatan to siła wyższa nie rozumiana przez ludzi. Jezus powstał dlatego aby łatwiej było pojąć dzieła czy działania boga pod przykrywką dobroci, to jest wiara dla dzieci, tylko dzieci mentalne wierzą w boga z religii, choć przecież nawet dzieci już w przedszkolu stronią od boga i potrafią zadawać takie pytania na temat religii że rozwalają system. Mądrość jest poza religią.

Gość gość
Annil to chłop podszywajacy się pod babę i psychopata a nie osoba mądra.

Gość gość
Na wszystkie te pytania mozesz poszukać odpowiedzi w necie. Jest ful stron prowadzonych przez koscioły ,bractwa itd A że ciebie i tak te odpowiedzi nie bedą satysfakcjonować to cuz my ci na to poradzimy.

Gość gość
.itler , neron , stalin , caligula to byly jednostki ewidentnie zaburzone psychatycznie , ktore mialy praktycznie nieograniczona wladze - czy to byli ludzie - blizni ? ...ktorym nalezy wg . Jezusa nadstawiac ten drugi policzek ? - to byly bestie ludzkie , a nie nasi jacys 'blizni ', ktroym nalezy nadstawiac drugi policzek

Skoro ja nie jestem mądra to kto za mnie to pisze? Przecież nikt mi tego nie dyktuje. Odpowiesz gościu?

Gość gość
“Jeżeli chodzi o mnie, wiara zaczyna się wraz z uzmysłowieniem sobie faktu, iż wyższa inteligencja doprowadziła do powstania wszechświata i stworzyła człowieka. Nie jest mi trudno mieć tę wiarę, gdyż niezaprzeczalnym jest fakt, iż tam gdzie jest plan istnieje inteligencja - uporządkowany, rozwijający się wszechświat świadczy o prawdzie najbardziej majestatycznego stwierdzenia, jakie kiedykolwiek wypowiedziano - ‘Na początku Bóg’.”

Gość gość
anil to nie było pytanie do ciebie. Ty akurat jestes intelugentna. Pytanue byłi do tej psychopatki katolki

Gość gość
“American Association for Advancement in Science” i tychże badań przedstawionych przez prestiżową oraz uznaną w świecie instytucję zajmującą się tego rodzaju badaniami i ankietami o nazwie: PewResearch, wykazano, że aż 51 procent naukowców deklaruje wiarę w Boga lub “Ducha, - Wyższą Inteligentną Siłę” we Wszechświecie, a aż 33 procent naukowców wierzy w osobowego Boga

Gość gość
15:06 udzielasz się na każdy temat nawet cytujesz demony a teraz nabrałas wody w usta i odsyłasz do netu???? Czyżbys nie znała odpowiedzi?? A tym samtm swojej wiary. Czekamy na odpowiedz

Gość gość
Nie dyskutujcie z ludźmi którzy piszą"zamuwić". Katolicy, dajcie nam jakiegoś przedstawiciela z mózgiem

Gość gość
Tym samym, wiara w Boga jest automatycznie wiarą w naczelne, ponadczasowe, wyższe wartości wskazane przez Boga – tj. wiarą we wskazany sposób postępowania, sposób życia i szacunek do życia, które wyrażamy własną postawą w swoim codziennym życiu – jeżeli tylko prawdziwie wierzymy w istotę manifestującego się BOGA! Czyli jest to (w tym wypadku) wiara w ową: “drogę i prawdę i życie” jako “styl” życia, gdyż On, jak wskazuje Jezus jest jednocześnie właśnie ową: -“ drogą i prawdą i życiem”!

Gość gość
hehe wszyscy widzieli , a nawet fotografowano to co sie zdarzylo w Fatimie , a ten 'gosc ' podaje ze 70 tys nie widzialo tego powiedz gosciu skad ty to wziales , ze 70 tys tam nic nie widzialo ?

Gość gość
annil_ Ty nic mądrego nie piszesz, same bzdety. Poza tym pokickalo Ci się całkiem, że piszesz o sobie w formie żeńskiej i jak tu słuchać takiego wariata?

Gość gość
15:14 wymagasz niemożliwego. Posiadanie mózgu i wiara się wyklucza. Więc nigdy nie spotkasz myślącego katola :-)

Gość gość
Myślę, że tylko i.... człowiek mało rozumny może być ateistą. Musimy przyznać, iż istnieje pewna niepojęta moc, czy siła posiadająca nieograniczoną zdolność przewidywania i wiedzę, która, po pierwsze, sprawiła, iż cały wszechświat zaistniał

Gość gość
dalej katole czekamy na odpowiedz kto stworzył szatana

Gość gość
szatana stworzył bóg ale ten jak dziecko uwazał ze jest madrzejszy od ojca jak wielu znas wie lepiec od matki czy ojca i chciał zajac jego miejsce i nastapila wojna domowa w niebie szatan przegrał i został stracony na ziemie

Gość gość
to mój pierwszy wpis w tym topiku sorki, ale widze przecież,ze zadna odpowiedz cie nie usatysfakcjonuje sama mam pytanie. czytałaś jakies pozycie pisane przez ludzi , którzy nie sa w nurcie zadnej konkretnej religii a wierza w Boga i rozwijaja zycie duchowe ?

Gość gość
powiem wam, takie dowody, jakie istnieją na Zmartwychwstanie, nigdy nie zostały jeszcze podważone

Gość gość
nie doczekasz się odpowiedzi bo to nie wygodny temat dla nich. Tak jak ktos mądrze napisał. Oni wszystko układają tak żeby im pasowało do ich boga. Idioci

Z ręką na sercu ci to teraz piszę - wskaż choć jeden bzdet który napisałam w tym temacie, jeden tylko a przysięgam że od dziś zacznę zacznę pisać w formie męskiej. Jeśli jednak nie wskażesz - choć jednego - bądź przeklęta.

Gość gość
15:17 własnie obaliłes wiarę w swojego wszechmogącego i wszechwiedzącego boga. Przecież twoj bog powinien przewidziec że ten anioł się kiedys zbuntuje wiec nie powinuen go stworzyc. Jednak twoj bog nie jest wszecgwiedzący:-) widzisz jak prosto obalic waszą wiare

Gość gość
annil ro tak wspoczesna zydowka , albo zyd , ktorzy wlasnie takie idee glosza - o rownosci sil dobra i zla , czyli boga i szatana - takele new age po zydowsku , czyli uklon w strone hari - hari

Gość gość
wszystko co na swiecie jest zasluga BOGA

Gość gość
a dlaczego uważasz,ze nie wiedział,ze sie zbuntuje ?

"Jednak twoj bog nie jest wszecgwiedzący widzisz jak prosto obalic waszą wiare" x Wiarę prosto jest obalić - to prawda. Ale to czy siła sprawcza jest wszechwiedząca czy nie, tego nie wiadomo, tego nie można obalić ale katolicy zapierają że jednak jest i nie mają racji, racje ma ten co ani nie potwierdza ani nie zaprzecza że jest wszechwiedząca czy wszechmogąca.

Gość gość
15:23 to są własnie j*******e katole. Wierzą w cos co można obalic jednym zdaniem. Ale te psychole są tak niedorozwiniete że nawet jak im naplujesz w twarz to będą wierzyc że to deszcz

Gość gość
Wiara wychodzi z serca a nie z mózgu .