Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Boga nie ma.

Polecane posty

Gość Powstały
Wszystko zależy od tego czy przestrzegasz zasad religii czy sam oddajesz się na pokuszenie szatana, który wyzwala w Tobie grzechy. Obrażasz i oceniasz, wiesz co pismo Święte mówi o ocenianiu? Jeśli jesteś katolikiem to wiesz, wiec dlaczego plugawisz słowo boskie? Nie szanujesz go, wiec nie szanujesz Boga

Gość gość
gość dziś powstaly masz całkowitą racje. Mi też jest wstyd za nich. Moja wiara i mój Bóg to moja sprawa. Nikomu nie narzucam swojej wiary zwłaszcza w tak obrzydliwy sposób. Wiem jedno. Bóg to widzi i na pewno Ci pseudo katolicy bo inaczej ich nazwać nie .można, poniosą konsekwencje. Ktoś tutaj bardzo ładnie napisał że lepiej nikogo nie nawrócić niż jedną osobe oddalić od Boga... - czemu widzisz drzazgę w oku brata a belki u siebie nie widzisz?!!!!

Gość Powstaly
Jestem katoliczką...wlasnie pokazujesz, że nie jesteś... Grzecznych upominać, NIEUMIEJĘTNYCH POUCZAĆ, wątpiącym dobrze radzić krzywdy cierpliwie znosić, urazy chętnie darować...nic te słowa dla Ciebie nie znaczą? Pokazujesz, że nie wiec tak samo nie szanujesz Boga, piszesz własne mądrości, a nie to co on przrsądził i według czego każe nam postępować

Gość gość
O Panie, spraw, żeby wiara moja była radosna i żeby dawała pokój i szczęście mojemu duchowi, żeby usposabiała do rozmowy z Bogiem i do rozmów z ludźmi, tak iżby promieniowała tym świętym obcowaniem, świętym i ludzkim, i żeby dawała to szczęście, jakie płynie od kogoś, kto wiarę posiada.

Gość Powstaly
Jezus powiedział swym uczniom "idziecie i nawracajcie" nie nawrócicie nikogo grzechem, który wami włada

Gość gość
gość dziś powstaly masz całkowitą racje. Mi też jest wstyd za nich. Moja wiara i mój Bóg to moja sprawa. Nikomu nie narzucam swojej wiary zwłaszcza w tak obrzydliwy sposób. Wiem jedno. Bóg to widzi i na pewno Ci pseudo katolicy bo inaczej ich nazwać nie .można, poniosą konsekwencje. Ktoś tutaj bardzo ładnie napisał że lepiej nikogo nie nawrócić niż jedną osobe oddalić od Boga... - Czemu widzisz drzazgę w oku brata a belki u siebie nie widzisz? Myślisz, że jesteś alfą i omegą i to ty będziesz decydować czy my poniesiemy konsekwencje? Nikomu się nie życzy złego a poza tym Bóg nie kara tylko dusza się potępia bo jest brudna w obliczu Boga ale co ty tam wiesz..

Gość gość
Ateista dyskutuje sam ze soba????

Gość gość
Powstaly dziś Jezus powiedział swym uczniom "idziecie i nawracajcie" nie nawrócicie nikogo grzechem, który wami włada Tym masz rację... a powiedz czym plugawimy? Przecież to ateiści nas obrażali a nas nie słuchali więc nawet jak piszemy dobrze w Imię Boga to grzeszymy?? To już nie rozumiem Ciebie człowieku

Gość Powstaly
Czemu widzisz drzazgę w oku brata a belki u siebie nie widzisz? Myślisz, że jesteś alfą i omegą i to ty będziesz decydować czy my poniesiemy konsekwencje? Nikomu się nie życzy złego a poza tym Bóg nie kara tylko dusza się potępia bo jest brudna w obliczu Boga ale co ty tam wiesz.. Ty też nie szanujesz słowa Boga, tylko on może nas oceniać, zarzucasz brak wiedzy i pychę, a Tobą włada nienawiść i chciwość, rządza postawienia na swoim. Prawdziwy katolik żyje zgodnie z zasadami Pana, a dla Ciebie one nic nie znaczą

Gość gość
Klement Akurat przykład który podałeś nie jest obraza bo on sam jako ateista deklaruje się ze jest tylko jednym ze zwierząt, nieco lepiej ukształconym. Taka jest jego wiara i jak mu z tym dobrze to niech tak będzie.

Gość gość
Powstaly nie czytal dokladnie,jeszcze chyba spi,a nie powstal.:D

Gość gość
gość dziś Ateista dyskutuje sam ze soba???? - Nie wypowiadaj tych słów skoro ich nie znasz...

Gość gość
Ateista nie moze spac,cos mu spac nie daje....oj nie daje.

Gość Powstaly
Co innego pisać dobrze w imię Boga, a co innego być zawładniętym grzechem i wciąż ulegać pokusie szatanowi i brnąć w ten grzech, staracie się wywyższać ponad zagubionych podczas gdy w oczach Pana wszyscy jesteśmy równi. Myślisz, że Bóg jest dumny z tego w jaki sposób staracie się przekonać zatraconych? Nie robicie tego zgodnie z jego nauką, a z podpowiedziami kuszącego was szatna, który stara się wyzwolić w was grzech nienawiści i pogardy, pychy i chciwości

Gość gość
Ty też nie szanujesz słowa Boga, tylko on może nas oceniać, zarzucasz brak wiedzy i pychę, a Tobą włada nienawiść i chciwość, rządza postawienia na swoim. Prawdziwy katolik żyje zgodnie z zasadami Pana, a dla Ciebie one nic nie znaczą Nienawiścią nie władam. Chciwością może tak, ale to ona zarzucała mi że poniosę konsekwencję a ona co pójdzie do nieba i żadnych konsekwencji nie dostanie?

Gość Klement
Nie jest obrazą? ;d to nie wiem jak Cię trzeba zgnoić byś poczuła się urażona... Nie widzę by porównywał się tam sam do bydła , wszystko zwraca się przeciw ateiście

Gość gość
Powstaly dziś Co innego pisać dobrze w imię Boga, a co innego być zawładniętym grzechem i wciąż ulegać pokusie szatanowi i brnąć w ten grzech, staracie się wywyższać ponad zagubionych podczas gdy w oczach Pana wszyscy jesteśmy równi. Myślisz, że Bóg jest dumny z tego w jaki sposób staracie się przekonać zatraconych? Nie robicie tego zgodnie z jego nauką, a z podpowiedziami kuszącego was szatna, który stara się wyzwolić w was grzech nienawiści i pogardy, pychy i chciwości - a czy ty żyjesz zgodnie z zasadami Pana? Czy walczysz z pokusami czy może masz nieczyste sumienie i pouczasz wszystkich jak byś wierzącym? Nie wiem czy jest dumny ze mna, ale ja bardzo chcę sprawiedliwości i nie pozwolę by Boga ktoś obrażał mimo moich grzechów i oddalenia się od Boga. Tyle w temacie. A grzeszy każdy tak jak w Biblii napisane "kto nie jest bez grzechu niech pierwszy rzuci kamieniem" i nie pisz mi że mam pychę, zazdrość, gniew czy inne... tylko odpisz a nie każdego osądzasz że grzeszy i nic nowego nie władasz

Gość Powstaly
Poniesie konsekwencje, znasz powieść o synu marnotrawnym? Więc powinieneś rozumieć, nawróceni znaczą dla Boga więcej niż ci którzy w wierze żyją od zawsze, ponieważ oni wierzą od zawsze o trwają w tej wierze, a nawróceni są symbolem większej siły ducha ponieważ odrywają się od zła, odchodzą od szatana na rzecz Boga. Jeśli Bóg zechce ich ukarać, zrobi to, Ty jednak nie powinieneś ulegać jego pokusie o tylko podjudzać awanturę pełną grzechów, którą się żywi

Gość gość
Modlitwa do Ducha Świętego Duchu Święty, proszę Cię o dar mądrości do lepszego poznawania Ciebie i Twoich doskonałości Bożych, o dar rozumu do lepszego zrozumienia ducha tajemnic wiary świętej, o dar umiejętności, abym w życiu kierował się zasadami tejże wiary, o dar rady, abym we wszystkim u Ciebie szukał rady i u Ciebie ją zawsze znajdował, o dar męstwa, aby żadna bojaźń ani względy ziemskie nie mogły mnie od Ciebie oderwać, o dar pobożności, abym zawsze służył Twojemu Majestatowi z synowską miłością, o dar bojaźni Bożej, abym lękał się grzechu, który Ciebie, o Boże, obraża.

Gość Powstaly
Każdy grzeszy, ale grzeszy nieświadomie, czy Ty wiesz, że rządzi Tobą grzech? Przyznałeś, że jesteś tego świadom, wiec dlaczego z nim nie walczysz, a się w to zatracasz?

Gość gość
Powstaly dlaczego kogos oceniasz,od tego jest Bog.Masz sam czyste sumienie?

Gość gość
Znam powieść o synu marnotrawnym... To najlepiej nie wygłaszać ani nikogo nie pouczać i nie pisać z ateistami i nie nawracać a w Biblii jest napisane żebyśmy nawracali może to źle robię, ateiści też nie są królikami doświadczalnymi i mają gdzie te nasze argumenty. Więc odpuszczam i idę spać... Przepraszam jeśli kogoś uraziłam...

Gość Powstaly
Są inne sposoby nawracania, jeśli obrażają, nastaw drugi policzek, ale nie ulegaj grzechom. Wiele mam na sumieniu, jestem tylko człowiekiem, staram się żyć bez grzechu świadomego, nie oceniam was, przedstawiam wizję pisma Świętego, o której wielu zapomina, bo szatan próbuje wkraść się do waszych serc, staram się pomóc by Pan miał z nas więcej pożytku niż zawodu, jestem katolikiem i czuje się zobowiązany do nauczania i głoszenia według słowa Bożego

Gość gość
Powstaly dziś Każdy grzeszy, ale grzeszy nieświadomie, czy Ty wiesz, że rządzi Tobą grzech? Przyznałeś, że jesteś tego świadom, wiec dlaczego z nim nie walczysz, a się w to zatracasz? Przyjęłam część agresji czy nienawiść od tego co mnie skrzywdził w czasie dzieciństwa.

Gość gość
Wiec walcz z szatanem, nie gódź się z nim a wyrzeknij się go. Bóg dał nam wolną wolę nie po to byśmy wybrali grzech, a po to byśmy mieli wybór czy chcemy z nim walczyć

Gość gość
ci zapluci i wyzywajacy Boga ateusze raczej kojarzą się z pokłosiem dawnej bolszewii sprowadzonej do Polski przez Stalina ale tak być nie musi .... Pełen pogardy stosunek do chrześcijaństwa wyraźnie ukazują następujące słowa Hitlera: "Najcięższym ciosem jaki kiedykolwiek spadł na ludzkość, było chrześcijaństwo ... Jest ono wynalazkiem chorych umysłowo ... plagą podobną do syfilisu" . Wkrótce dały się zauważyć kolejne , wyraźne etapy stopniowego nasilania walki z Kościołem. Organizacje katolickie pozamykano już w 1933 roku zaś w 1935 roku zlikwidowano modlitwę w szkołach. Konsekwentnie usuwano także księży ze szkół tak, że już w 1935 roku około 700 duchownych pozbawiono prawa nauczania religii.

Gość gość
Hitler nie był dobrym człowiekiem i czynił złe rzeczy, ale był bardzo inteligentny, w życiu nie osiągnął byś tyle co on więc nie podważaj jego zdania na temat religii ponieważ do pięt mu nie dorastasz i to tylko pokazuje, że wielcy ludzi potrafią myśleć lepiej od tych, którzy nie potrafią się odbić od dna i tylko używają znanych nazwisk, z którymi nie mają nic wspólnego i z którymi nigdy nie rozmawiali i ich nie poznali

Gość gość
Skoro czujesz się urażony to dlaczego nie nadstawiasz drugiego policzka tak jak głosi Twoja religia? Tylko obrażasz bliźniego swego, tak jak zabrania pismo święte. I w dodatku śmiesz nas oceniać, masz się za Boga? Jesteś hipokrytą i jak widać słowo Twojego Boga kompletnie nic dla Ciebie nie znaczy

Gość gość
typowy dla takiego goscia podziw dla psychopaty - Hitlera jak to mówią ... swój lgnie do swego

Gość gość
Organizacje katolickie pozamykano już w 1933 roku zaś w 1935 roku zlikwidowano modlitwę w szkołach. Konsekwentnie usuwano także księży ze szkół tak, że już w 1935 roku około 700 duchownych pozbawiono prawa nauczania religii. X No i porównaj sobie na jakim etapie stoją teraz Niemcy, a na jakim Polska ;d