Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Boga nie ma.

Polecane posty

Gość gość
Znowu więc przywołali tego człowieka, który był niewidomy, i rzekli do niego: «Daj chwałę Bogu. My wiemy, że człowiek ten jest grzesznikiem». 25 Na to odpowiedział: «Czy On jest grzesznikiem, tego nie wiem. Jedno wiem: byłem niewidomy, a teraz widzę». 26 Rzekli więc do niego: «Cóż ci uczynił? W jaki sposób otworzył ci oczy?» 27 Odpowiedział im: «Już wam powiedziałem, a wyście mnie nie wysłuchali. Po co znowu chcecie słuchać? Czy i wy chcecie zostać Jego uczniami?»28 Wówczas go zelżyli i rzekli: «Bądź ty sobie Jego uczniem, my jesteśmy uczniami Mojżesza. 29 My wiemy, że Bóg przemówił do Mojżesza. Co do Niego zaś nie wiemy, skąd pochodzi». 30 Na to odpowiedział im ów człowiek: «W tym wszystkim to jest dziwne, że wy nie wiecie, skąd pochodzi, a mnie oczy otworzył.(...).32 Od wieków nie słyszano, aby ktoś otworzył oczy niewidomemu od urodzenia. 33 Gdyby ten człowiek nie był od Boga, nie mógłby nic czynić».34 Na to dali mu taką odpowiedź: «Cały urodziłeś się w grzechach, a śmiesz nas pouczać?» I precz go wyrzucili.  35 Jezus usłyszał, że wyrzucili go precz, i spotkawszy go rzekł do niego: «Czy ty wierzysz w Syna Człowieczego?» 36 On odpowiedział: «A któż to jest, Panie, abym w Niego uwierzył?» 37 Rzekł do niego Jezus: «Jest Nim Ten, którego widzisz i który mówi do ciebie». 38 On zaś odpowiedział: «Wierzę, Panie!» i oddał Mu pokłon. 39 Jezus rzekł: «Przyszedłem na ten świat, aby przeprowadzić sąd4, aby ci, którzy nie widzą, przejrzeli, a ci, którzy widzą stali się niewidomymi» ( J 9, 24-39)

Gość gość
pieprz yć każdy może jeden jeden lepi drugi gorzej filozofowanie w cieniu trudów życia w okresie wakacji mila rzecz?

Gość gość
Jest wielu zacnych którzy zasługują aby zabrać w temacie skromne zdanie a nie czynią tego aby się nie ośmieszać,ale chichot z zidiociałych filozofków to niezły przerywnik w tym pełnym mądrości i subtelności ludzkim świecie niewdzięczników.

Gość gość
Jest wielu zacnych którzy zasługują aby zabrać w temacie skromne zdanie a nie czynią tego aby się nie ośmieszać,ale chichot z zidiociałych filozofków to niezły przerywnik w tym pełnym mądrości i subtelności ludzkim świecie niewdzięczników.

Gość gość
Nie warto przywoływać tekstów z przed 2000 lat bo człowiek lepi wie co działo się na ziemi 20 miliardów nazad a trudno mu pojąć a w ogóle uwierzyć że był ktoś taki jak Syn Boży między ludźmi.

Gość gość
Ja dziś mówię do mam nadzieję ludzi oczywiste prawdy które można dowolnie udowodnić ,oczywiście potrzeba jest wiedzy ,to patrzą jak sroka w gnat i robią minę idioty skończonego.I są to ważne tematy dotyczące ich zdrowia,no ale woleli by z pewnością poważniejsze tematy na przykład taki jak na tym topiku aby po mądrzyć się na temat wiary.

Gość gość
katole się ośmieszają skoro piszą w tym temacie. Ale cóż. Już dawno udowodniono że tylko totalne debile wierzą w boga :-)

Gość gość
Gdy byliśmy razem u Marszałka Piłsudskiego w Wilnie, byłem świadkiem jak gorąco modlił się Marszałek Piłsudski w Ostrej Bramie przed Obrazem Matki Boskiej. Dał mi do poświęcenia dwa obrazki Matki Bożej, ażeby póżniej powiesić je nad łóżkami najdroższych istot, swoich córeczek." Maksymilian Kolbe mówił o przywiązaniu Piłsudskiego do Matki Boskiej: "Bogurodzica towarzyszyła mu w bojowym marszu ku Polsce Niepodległej. Józef Piłsudski miłość ku Matce Niebieskiej wyssał z piersi swej ziemskiej matki, którą bardzo miłował. Od swojej matki nauczył się też kochać wspólną wszystkich ludzi matkę i ukochał Ją w postaci Ostrobramskiej Maryi Panny. I ta miłość towarzyszyła mu przez całe życie." Srebrny medalik z Matką Boską Ostrobramską miał ze sobą Piłsudski przez całe życie. Miał go na Syberii, w więzieniach rosyjskich i niemieckich, miał go też w sierpniu 1920 roku. Z tym medalikiem został pochowany na Wawelu.

Gość gość
ale jestes głupi. Myslisz że jak Piłsudki wierzył to już jest dowod na istnienie boga. Faktycznie idiotyzm katoli nie zna granic :-D

Gość gość
oni nie rozumieją że wypowiadając się tutaj udowadniają tezę autora. Trzeba być bezmózgiem żeby dalej pisać i się pogrążać.

Gość gość
dzięki zainicjowanej przez ojca Pavlicka Pokutnej Krucjacie Różańcowej Austria wymodliła sobie niezależność, a tym samym wybawienie z komunistycznej niewoli. Dowodem na nadprzyrodzone działanie Matki Bożej jest to, że do dziś nie udało się znaleźć żadnego innego racjonalnego wytłumaczenia, dlaczego Rosjanie wtedy ustąpili. Tym bardziej że do tamtego momentu komuniści ani razu dobrowolnie nie zwrócili wolności krajowi, w którym rządzili” (B.R.jw.). „Historycy do dziś nie znają motywów odmiennego postępowania władz sowieckich w stosunku do Austrii. Dla wierzących sprawa jest oczywista - Austriakom pomogła Matka Boża. Podobnego zdania był ówczesny kanclerz Julius Raab. "To Matka Boża pomogła nam w uzyskaniu traktatu pokojowego" - stwierdził

Gość gość
skończ kretynie, bo zasmiecasz tylko forum. Nikt nie czyta twoich wywodów.

Gość gość
a jak wyjasnisz marte robin lub sw charbel to sa swiadectwa ze bóg istnieje

Gość gość
takiemu idiocie powinno dziecko zachorowac śmiertelnie na raka i niech dziękuje swojemu smiesznemu bogowi za ten dar

Gość gość
13:00 własnie sobie debilu zaprzeczyłes. Skoro twierdzisz że to są dowody na istnienie boga, to dlaczego mówisz „wierzę” w boga??? Piłsudski też wierzysz żw istniał czy wiesz? Totalne śvierwo jestes. I nie narzucaj szmato tutaj nikimu swojej wiary!!! Najlepiej w*********j do koscioła

Gość gość
choroby nie pochodza od Boga ale jest wiele swiadect medycznych ze wbrew medycynie lub ze medycyna nie mogła wyleczyc ludzi Bóg to uczynił i dla tego jan paweł 2 został sw bo za jego wstawienictwem kobieta została wyleczona z parkinsona i nieoperayjnego tętniaka w muzgu

Gość gość
wierzę w boga niektórzy wierza w pieniadze, słoniki , koniczyne murzyna i w zielona wyspe tuska

Gość gość
Zakład Pascala "Człowiek może wierzyć lub nie wierzyć w istnienie Boga. Jeśli wierzy, to traci życie doczesne (na rzecz modlitw i czynienia dobra) i otrzymuje życie wieczne. Jeśli nie wierzy, to zatrzymuje życie doczesne i traci życie wieczne. Pascal wywnioskował, że wiara bardziej się opłaca, ponieważ ryzykujemy tylko czas życia, który jest zazwyczaj krótki, a nagrodą może być życie wieczne." Tylko mało mądrzy nie wierzą :D

Gość gość
Gdy ktoś umrze na sali operacyjnej, obwiniacie lekarzy, gdy ktoś wyzdrowieje dzięki operacji, dziękujecie bogu...widzicie zależność? Nie. Bo jesteście tępakami, które nienawidzą ludzi na rzecz wymyślonego przyjaciela

Gość Klement
Naukowcy również dzielą się na ludzi mądrych i niemądrych, to że mają wystarczającą widzę i zapał do nauki w jakiejś dziedzinie, nie oznacza, że są wszechmądrzy. Oczywiście popierasz tylko zdanie naukowców, którzy wierzą w Boga? A reszta to pewnie dla Ciebie debile. To że ktoś ma słabe oceny nie oznacza, że jest głupi, a to ze ktoś ma najlepsze oceny, nie świadczy o inteligencji. Wbij to sobie ciemnoto, ale i tak nie zrozumiesz i odpyskniesz czymś "mądrym" i będziesz z siebie dumny, ograniczonym wiele do szczęścia nie potrzeba, niż poparcie samego siebie

Gość Bog jest
Prezentowana tu nienawisc do osob wierzacych jest zenujaca. Tu nawet nie ma inteligentnych ateistow,nie ma z kim dyskutowac. Znam jednego ateiste prywatnie i mozna z nim porozmawiac o wierze na poziomie i kuturalnie. XXXX ,,Skoro czujesz się urażony to dlaczego nie nadstawiasz drugiego policzka tak jak głosi Twoja religia?'' XXXX Wiesz,co oznacza ten fragment Pisma sw.? Pokazac drugi policzek oznacza odwrocic sie od krzywdzacej nas osoby. Ateistom tu piszacym radze rozmowe z psychologiem. Nienawisc do osob wierzacych krzywdzi was samych. Pozdrawiam.

Gość gość
gdy ktoś wyzdrowieje dzięki operacji, to jusz nie jest cud i dla tego komisja by nie uznała w sprawie jana pawła 2 Miałem dziewięć zapaści ponarkotycznych, trzy razy lądowałem na OIOM-ie, mieszkałem w piwnicy i żywcem zżerały mnie szczury. Kradłem, napadałem i wyłudzałem pieniądze na towar. Raz pobiłem staruszkę i zabrałem jej pieniądze na leki. Byłem bezdomnym bandytą skazanym na śmierć. I wtedy wydarzył się cud. W ciągu pięciu minut charyzmatycznej modlitwy zostałem uwolniony od głodu heroinowego. tutaj jego swiadectwo https://www.youtube.com/watch?v=o2Tatv7EU0s

Gość prawictwo pospolite 193
a dlaczego miałby być ? To chyba oczyiwiste ze go nie ma .. zresztą łatwo zauważyc jak zyli ludzie 500 lat temu a jak zyja teraz ile było wtedy cudó , a ile jest teraz..

Gość gość
Wiesz,co oznacza ten fragment Pisma sw.? Pokazac drugi policzek oznacza odwrocic sie od krzywdzacej nas osoby. Ateistom tu piszacym radze rozmowe z psychologiem. Nienawisc do osob wierzacych krzywdzi was samych. Pozdrawiam. X Jak widać masz problemy z interpelacją bibli, przychodzisz tutaj by zabłysnąć intelektem, a tak naprawdę kompromitujesz się jak większość wierzących. Owszem, czujemy nienawiść, ponieważ nie możemy znieść tego braku niemocy, że nie potrafimy zwalczyć szerzącego się ograniczenia umysłowego, ale szkoda, że nie dostrzegasz nienawiści ze strony swoich braci, ludzi wierzących, ale wiesz co jest najlepsze? Ze nam wolno nienawidzić bo nie żyjemy zgodnie z zasadami Boga, a wam nienawidzić Nie wolno jeśli jego słowo cokolwiek dla was znaczy. Nie pozdrawiam

Gość gość
13:43 Nie wolno Wam nienawidziec. Wszyscy podlegają sondowi Bożemu. Czyniąc tak dobrowolnie skazujesz się na potępienie.

Gość gość
Nam wolno nienawidzić, ponieważ jest to zgodne z naszym sumieniem, a wam nie bo nie jest to zgodne z sumieniem waszej religii, waszego Boga, czyli i was samych

"Przyszedłem na ten świat, aby przeprowadzić sąd4, aby ci, którzy nie widzą, przejrzeli, a ci, którzy widzą stali się niewidomymi» ( J 9, 24-39)" x Dokładnie tak - mowa tu o wszystkich ludzi wierzących i religijnych - zostali oni nazwani "widzącymi". Prawda jest taka że ci co naprawdę widzą, widzą że religie oraz bogowie są zmyśleni, a siła wyższa wybornie okłamuje ludzi i przybiera postać tysięcy zagadek.

Gość gość
anil Ty to wiesz, my to wiemy, bo myślimy samodzielnie. Katole to idioci którzy nie potrafią myśleć

Gość gość
to debile którzy ukladają wiare tak żeby pasowała do siebie. Choroby nie są dziełem ich boga ale uzdrowienia już tak. Wszystko co nie pasuje do ich idealnego boga nie jest od niego a wszystko co dobre to już tak. Ale jak coś to mamy pamiątać że to ich bóg wszystko stworzył. Sami się już gubią w tym w co wierzą