Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość handan24

Gdzie waszym zdaniem powinnam zamieszkac?

Polecane posty

Gość handan24

Mam do wyboru dwie opcje. 1. kupno mieszkania i około 100 tys kredytu. W mieście powiatowym. Około 40 m2. Fajne osiedle, sami młodzi ludzie, rodziny, spokojnie i czysto 2. remont domu, który wyniesie około 50-70 tys zł , na wsi oddalonej od miasta powiatowego o 8 km, duża działka ale sąsiedztwo nieciekawe, przy głosnej drodze. Bez kredytu. Bez czynszu. Co myślicie?

Gość handan24
Podoba mi się życie w mieście.. Lubie kontakt z ludźmi, spacery po mieście.. Małe mieszkanie jest idealnie dostosowane do moich potrzeb, jedna mała sypialnia, salon z kuchnią - wiecej nie potrzebuję. Jednak wiem, że będę musiała płacić kredyt. Rata niewysoka bo około 450 zł i będę odkładała na szybsza spłatę. Dom za gotówkę będę mogla wyremontować ale życie na wsi nie jest dla mnie.

Gość gość
Więc sama już odpowiedziałaś sobie na pytanie.

Gość gość
dom to dom

Gość BezPaniki
Jeżeli boisz się wybrać mieszkanie w mieście bo musisz wziąć kredyt to polecam pójść do niezależnego doradcy finansowego. Poradzi, doradzi i wybierze najlepszą ofertę dla ciebie z wszystkich dostępnych na rynku. Wiadomo że pro bono nie pracuje ale jak się obliczy czas zmarnowany na poszukiwaniach i chodzeniu po bankach to się okaże że się opłaca. Ja w Lublinie polecam Łukasza Mendochę. Korzystam, jestem zadowolona i nie wyobrażam sobie żeby samemu stresować się braniem kredytu.

Gość gość
Ja na twoim miejscu wybrałabym chyba mieszkanie. W mieszkaniu płacisz czynsz i nic cie nie interesuje, dom trzeba ogrzewać samemu itd, a koszty jak widać są porównywalne. Ja sama mam mieszkanie kupione niedawno od dewelopera (http://www.mpd.net.pl/) i jestem bardzo podekscytowana urządzaniem go.

Gość gość
Ja bym wolala mieszkanie, ale to ja osobiscie. Bo w mieszkaniu interesuje Cie tylko to co w srodku niego, nie interesuje cię np wymiana tynkow i inne takie, poza tym wszedzie blisko, jest przewaznie cieplej i latwiej je ogrzac, rzadziej wystepuja myszy, szczury itd

Gość gość
wole mieszkac nawsi, miasto to dopiero wiocha:-)

Gość gość
Musisz się sama zastanowić gdzie wolisz mieszkać. Ja postanowiłam się wyprowadzić z miasta i kupiłam działkę budowlaną w Kobylance www.dzialki-szczecin.com, jest to piękna miejscowość nad jeziorem, dużym atutem jest bliskość natury, a zarazem niedaleko są większe miejscowości jak np. Szczecin

Gość gość
Ja bym wybrała dom. Sama zdecydowałam się pobudować dom dla swojej rodziny. Znalazłam już nawet firmę www.gresan.pl z woj. śląskiego, która zajmuje się budową domów jednorodzinnych. Nie wyobrażam sobie życia w małym mieszkaniu

Gość gość
Na Twoim miejscu kupiłabym już nawet na ten kredyt, od dewelopera. Ja kupowałam mieszkanie od http://www.mpddeweloper.pl/ i pomogli mi w pozyskaniu kredytu, moim zdaniem nie taka zła opcja.

Gość gość
Zasadniczo wybrałabym dom, ale wiem, że sąsiedzi mogą zatruć życie.

Gość Gegoli
Też szukam jakiegoś mieszkania w mniejszym mieście powiatowym. Tu jest mnóstwo ogłoszeń http://homla.pl/ Nie wiem tylko, czy przywyknę do mieszkania w tak małym mieście. No ale mieszkania są przynajmniej tańsze.

Gość gość
No tak ..mieszkanie w mieście ale to tylko 40 m i kredyt na głowie ,,,założysz rodzine i co będziecie sie gnieździć ?Jesli weźmiesz kolejny kredyt na większe mieszkanie to będziesz płacić do końca życia .W domu jest dosyć miejsca i perspektywa życia bez kredytu .8 km to niewiele zapewne masz samochód .A napisałaś ze dom jest w pobliżu drogi to plus ...łatwiejszy dojazd zima ..

Gość gość
Ja bym sie zdecydowała na dom.