Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Jak wierzyć i nie wątpić?

Polecane posty

Gość gość
Bóg rozdaje cierpienie bo jest ono osią jego religii. Chrystus cierpiał, więc człowiek też musi i Bóg przechodzi samego siebie w wymyslaniu cierpień ludziom, którzy są mu wierni. Przykładem Hiob. Bóg robi to w porozumieniu z szatanem, patrz: Ksiega Hioba. Bóg jest najbardziej nieobliczalnym zagrożeniem dla dobrego, wierzącego człowieka i nigdy nie wiadomo, jakie nieszczęście spuści mu na głowę wymodlone przez jego kapłanów i zakonnice.

Gość gość
Poproś J/ezusa o nawrocenie. x Nie mam grzechów ciężkich.

Gość gość
Bóg rozdaje cierpienie bo jest ono osią jego religii. Chrystus cierpiał, więc człowiek też musi i Bóg przechodzi samego siebie w wymyslaniu cierpień ludziom, którzy są mu wierni. Przykładem Hiob. Bóg robi to w porozumieniu z szatanem, patrz: Ksiega Hioba. Bóg jest najbardziej nieobliczalnym zagrożeniem dla dobrego, wierzącego człowieka i nigdy nie wiadomo, jakie nieszczęście spuści mu na głowę wymodlone przez jego kapłanów i zakonnice.

Gość gość
cierpieniem jest zapłata za słuzenie demonom grzeszysz to jestes dzieckiem diabła Kto grzeszy, jest dzieckiem diabła, ponieważ diabeł trwa w grzechu od początku. Syn Boży objawił się po to, aby zniszczyć dzieła diabła 1 J 3,1 - Biblia Tysiąclecia

Gość gość
Bóg nie kocha nikogo, poza bogatymi, zdrowymi, silnymi i dobrze w życiu ustawionymi. Pozostałych Bóg nienawidzi i traktuje ich jak swoje kozły ofiarne. Bóg nie jest ani dobry, ani sprawiedliwy, nie karze za zło ani nie nagradza za dobro. Wali pięścią tego, kto jest najsłabszy i patrzy bezczynnie jak niewinni cierpią.

Gość ojj stara modelka bez związku
gość dziś Módl się do prawdziwego Boga. Posłuchaj co On Mówi: 🌻 JA jestem życiem. Ty jesteś życiem zrodzony z Mojego Życia. Zrodziłem Cię w samym Moim Sercu. Zasadziłem Cię. I troszczę się o Ciebie. Daję Ci cień kiedy potrzebujesz. I słońce kiedy tego wymagasz. Spuszczam deszcz gdy masz pragnienie. I Cieszę się gdy Ty wracasz do MNIE. Do źródła, z którego Cię Zrodziłem. Do samego Serca MOJEGO. Czyż Mógłbym zapomnieć o Tobie? Smucę się kiedy odchodzisz. Kiedy życie, które Zrodziłem odchodzie od Źródła Życia. I ginie w ciemnościach. Wtedy Walczę o Ciebie. Na nowo Cię Rodzę. W bólach w Moim SERCU. W samym centrum MOJEJ Miłości. Na nowo Cię Rodzę. Kocham Cię.

Gość gość
CO TO JEST, zlepek fragmentów biblii bo jak na integralny cytat raczej niedokładne?

Gość gość
Takie deklaracje miłości ze strony Boga już do mnie nie przemawiają, po latach mojej służby i jego doskonałej obojętności. Więcej nie dam się na to nabrać. Opowiadajcie młodzieży oazowej, że Bóg ją kocha, oni jeszcze nie wiedzą że to fałsz.

gość dziś 🌻 W takim razie może działanie B/oga Cię przekona, które się dokonało w życiu wielu ludzi, którzy "zaryzykowali" i uwierzyli Stwórcy: x https://www.youtube.com/playlist?list=PLMSgIaWKfzE_4MAFWDe_spJAXojNTxRpQ x na ten moment udokumentowane tam ok.70 osób, które mówią o zmianie życia kiedy właśnie uwierzyli B/ogu a nie w podszepty złego.

Martyna 33 Piszesz: "KK naucza, że trzeba być dobrym człowiekiem i robić dobre rzeczy, bo tylko wtedy będzie się zbawionym. Nazywa się to "zbawienie z uczynków". x Konkretnie proszę napisz, który ksiądz Ci to osobiście powiedział? Chętnie nawiążę z nim kontakt i porozmawiam na ten temat, że przeczy i Pismu św. i katechzmowi, który został spisany na podstawie Pisma świętego. Od kilku lat jestem blisko KK i żaden z wielu kapłanów nigdy nigdy nie mówił, że "zbawienie jest uczynków" podobnie jeszcze przed nawróceniem kiedy przedtem jeszcze przed odejściem z KK i porzuceniem go dla innych pseudo duchowych ścieżek - wówczas kiedy od dziecka od wieku dwudziestu kilku lat kiedy chodziłam do KK nigdy przez te wszystkie lata nie słyszałam, żeby którykolwiek z duchownycb mówił, że "zbawienie jest uczynków" jak próbujesz tu zniesławić i pomówić KK. Zawsze w KK było i jest przekazywane, że zbawienie jest z wiary w Ofiarę na Krzyżu Pana J/ezusa, co każda Msza święta od tysiącleci uobecnia.

Cytuję: " Nasze życie ofiarą miłą B/ogu 🌻 Kiedy Adam i Ewa zgr/zeszyli, Bóg okrył ich skórą niewinnej ofiary. Wyobraźmy sobie ich reakcję, gdy z ich powodu i na ich oczach przelano krew niewinnego zwierzęcia. Jakiż szok przeżyli, gdy doszło do nich, że ktoś niewinny musiał zginąć z powodu ich grzec/hu. x Odtąd przenoszono grzec/hy winnych na niewinne ofiary. Prorok Izajasz zapowiedział, że te ofiary wskazywały na Syna B/ożego, który przyjdzie jako człowiek, aby umrzeć za grzec/hy ludzi (Iz.9:5; 53). Niewinne ofiary zapowiadały Drugiego Adama, który umrze za grzechy potomków pierwszego Adama. x Kto rozumiał system starotestamentowych ofiar oraz proroctwa Izajasza, wiedział, że C/hrystus przyjdzie i położy swe życie za grzechy świata. Jan C/hrzciciel na widok Pana J/ezusa zapowiedział: "Oto Baranek B/oży, który gładzi grzec/h świata" (J.1:29). 🌻 J/ezus ofiarował swe życie, aby nas uniewinnić. Odpowiedzią na to jest tylko jedna postawa. Aposto/ł Paweł tak o niej napisał: x "Wzywam was tedy, bracia, przez miłosierdzie B/oże, abyście składali ciała swoje jako ofiarę żywą, świętą, miłą B/ogu, bo taka winna być duchowa służba wasza" (Rz.12:1). x B/óg ma trzy rodzaje sług: tych, którzy służą Mu ze strachu; tych, którzy są Jego najemnikami; oraz tych, którzy służą Mu z miłości i wdzięczności. Służymy Bogu z miłości, ponieważ On pierwszy nas umiłował (Rz.5:8). Służymy Mu z wdzięczności, ponieważ nas stworzył, zbawił, obdarzył Pismem Ś/więtym i wprowadził do k/ościoła, w którym możemy usługiwać. x Jeśli zrozumieliśmy czym była ofiara J/ezusa, oddamy B/ogu wszystko co mamy najlepszego. Nasze życie będzie "ofiarą żywą, ś/więtą, miłą B/ogu". Złożymy chętnie w ofierze B/ogu swój głos, czas, pieniądze i talenty. x "Przez Niego więc nieustannie składajmy B/ogu ofiarę pochwalną, to jest owoc warg, które wyznają Jego imię. A nie zapominajcie dobroczynności i pomocy wzajemnej; takie bowiem ofiary podobają się B/ogu" (Hbr.13:15-16).

W odpowiedzi na ofiarę C/hrystusa nasze usta mają nieść B/ogu ofiarę pochwalną. Usta czcicieli B/oga nie sieją niezgody, niezadowolenia ani potępienia, lecz budują innych i wywyższają B/oga każdą rozmową, pieśnią i modlitwą. 🌻 Czy nasze rozmowy wielbią B/oga i budują jedność w k/ościele? Czy nasze n/abożeństwa są pełne ust otwartych, ale nie w cichym ziewaniu, lecz w głośnym śpiewaniu? x Czy usługujemy w k/ościele chętnie? Czy jesteśmy gotowi poświęcić swe środki, talenty i zużyć siebie dla dobra innych? Na tym polega "ofiara żywa, święta, miła B/ogu"! Niech nikt nigdy nie traci okazji, kiedy pieśni i m/odlitwy wnoszone są ku chwale B/oga. "Takie bowiem ofiary podobają się B/ogu" (Hbr.13:16). x W czasach starotestamentowych każdego ranka i wieczora ofiarowano na ołtarzu rocznego baranka, a niezależnie od tego Izraelici składali indywidualnie ofiary za grzec/hy. B/óg nakazał, aby w każdym wypadku ofiara była "bez skazy" (Wj.12:5). K/apłan miał obowiązek sprawdzić, czy tak jest. Najmniejszy defekt dyskwalifikował zwierzę. Ofiary te symbolizowały bowiem doskonałość ofiary C/hrystusa "jako baranka niewinnego i nieskalanego" (1P.1:19). Ilustrowały także, jakimi mają stać się naśladowcy C/hrystusa (Rz.12:1). x Nasza służba B/ogu musi być tak doskonała, jak to możliwe. B/óg nie zadowoli się czymś gorszym niż to, co mamy najlepszego. I ten, kto jest czcicielem Boga nie ośmieliłby ofiarować B/ogu niczego, oprócz najlepszego. Zauważmy, jak B/óg skarcił Izraelitów, kiedy przestali przynosić na ofiarę to, co najlepsze: 🌻 "Gdy przynosicie na ofiarę to, co ślepe, czy nie ma w tym nic złego? Gdy ofiarujecie to, co kulawe i chore, czy nie ma w tym nic złego? Spróbuj złożyć to swojemu namiestnikowi, a zobaczysz, czy przyjmie to łaskawie albo czy okaże ci przychylność? - mówi Pan Zastępów. Otóż teraz, starajcie się przebłagać B/oga, aby się nad nami zmiłował! Od was to zależy, czy może On okazać wam przychylność - mówi Pan Zastępów. Niechby znalazł się między wami ktoś, kto zamknąłby bramy ś/wiątyni, abyście nie zapalali ognia na moim ołtarzu daremnie! Nie mam w was upodobania - mówi Pan Zastępów - i nie jest mi miła ofiara z waszej ręki. Gdyż od wschodu słońca aż do jego zachodu wielkie jest moje imię wśród narodów i na wszystkich miejscach spala się kadzidła i składa się czyste ofiary na cześć mojego imienia, bo moje imię jest wielkie wśród narodów - mówi Pan Zastępów. Lecz wy bezcześcicie je, mówiąc: Stół Pana może być nieczysty i można ofiarować na nim pokarm, którym sami gardzicie. Mówicie też: Ach! Jakiż to mozół! i złościcie mnie - mówi Pan Zastępów - i przynosicie to, co zrabowane, kulawe, chore i ofiarujecie. Czy mam łaskawie przyjąć to z waszej ręki? - mówi Pan." (Mal.1:8-13).

Czy dajemy B/ogu najlepszy czas dnia i tygodnia, czy też ochłapy, gdy jesteśmy już zbyt padnięci, aby zrobić cokolwiek wartościowego? Czy nasze ubranie w B/oży dzień odpoczynku jest najlepszym, jakie mamy? 🌻 Czy dbamy należycie o swe ciała i dus/ze? Każde zajęcie i nawyk, które osłabia nas w służbie dla B/oga i pomniejszają nasze siły powinno być odrzucone, gdyż nie czyni nas "ofiarą ś/więtą i miłą" dla B/oga. x Kiedy apostoł Paweł pisze o tym, abyśmy byli ofiarą miłą B/ogu, pisze o zasadzie życia, która stawia na pierwszym miejscu B/oga i Jego wymogi. Zasada ta dotyczy tego co jemy, co pijemy, w co się ubieramy, co czytamy i oglądamy, co robimy ze swoim czasem, a także jak korzystamy z naszych duc/howych darów. x Jaki jest twój wkład w budowanie królestwa B/ożego? Jaka jest twoja ofiara na rzecz Pana i jaka postawa przy składaniu jej? Czy składasz z siebie ofiarę jako wyraz wdzięczności i miłości? Ap/ostoł Paweł napisał o takiej służbie, jako o "przyjemnej wonności, ofierze mile widzianej, w której B/óg ma upodobanie" (Flp.4:18). x Czy owoc naszych słów, czasu, środków, darów duc/howych wznosi się ku B/ogu niczym wonność? Ap/ostoł Paweł przyrównał życie w/ierzących do starotestamentowej ofiary, gdyż nasze dziesięciny, dary, czas i talenty mają być ofiarą na rzecze innych. 🌻 Nie ma lepszego miejsca dla złożenia ofiary z siebie, niż k/ościół. Niech nikt nie pomija okazji, aby usłużyć B/ogu i innym, tym co ma najlepszego. Usługiwanie jest formą n/abożeństwa. Życie dla innych jest prawdziwym n/abożeństwem i najwspanialszą ofiarą, jaką człowiek może złożyć B/ogu.

W Chinach znana jest historia o kobiecie, która robiła posiłek, podczas gdy reszta wioski pracowała na polach ryżowych w dolinie. Jej dom położony był tak wysoko, że z okna widziała ocean. Jakież było jej zdumienie, kiedy po krótkim trzęsieniu ziemi zobaczyła, że ocean cofnął się po horyzont. Wiedziała, co to oznacza - zaraz ocean powróci z potężną falą, która zmyje wszystko w dolinie. Wiedziała, że już nie zdąży zejść dość nisko, aby rolnicy w dolinie usłyszeli jej wołanie. W swoim domu miała wysuszony już ryż zebrany ze swego pola. Bez wahania wyjęła żagiew z paleniska i podpaliła swój drewniany dom ze wszystkim co było w środku. Ludzie w dolinie zobaczyli dym i ogień. Popędzili w górę, aby gasić pożar. Jeszcze dobrze nie dobiegli do tego domu, a kiedy wysoka na dziesiątki metrów fala przetoczyła się przez dolinę porywając wszystko co było na jej drodze. Nikt by się nie ostał. Mieszkańcy tej wioski wznieśli monument, który mówi: "Oto poświęciła dla nas wszystko, co miała, a uczyniła to chętnie." 🌻 Czy gotowi jesteśmy poświęcić B/ogu i ludziom wszystko, co mamy najlepszego, a uczynić to chętnie? Na tym polega prawdziwe nabożeństwo. Ofiara z siebie, ze swych talentów, czasu, środków jest najwspanialszą ofiarą jaką człowiek może złożyć B/ogu. Ogień pokaże, jakie były nasze ofiary. Czy były ze złota, srebra i drogich kamieni, czy też z drewna, siana i słomy? Pismo Ś/więte mówi: "Dzień sądny bowiem to pokaże, gdyż w ogniu się objawi, a jakie jest dzieło każdego, wypróbuje ogień (1Kor.3:13). 🌻 Koniec cytatu :) x Martynko 33 przemyśl to proszę.

Jakoś, gdy nas ciotka wykańczała psychicznie, to nie zauważyłam żeby Jaśnie Pan Bóg słuchał naszych modlitw. Chyba jescze bardziej ją nakręcał do robienia nam krzywdy. Nie, dzięki.

Łatwo jest nawrócić człowieka głupiego, bezmyślnego mądry człowiek zaś zadaje pytania i nie da się nabrać na sztuczki takich zacofanych idiotów jak wy moherzy tępa "modelko". Mówię tu o wierze katolickiej akurat. Ja też mogę podawać przykłady kapłanów którzy zrezygnowali po 20 latach posługi kapłańskiej z bycia księżmi dlatego że zaczęli się zastanawiać nad biblią i tym co w niej pisze, a nie tylko czytać ją bez żadnej refleksji co niedziele.

P.r.oroctwo z Garabandal stanie się teraz rzeczywistością x wtorek, 31 maja 2011 roku, godz. 15.30 x Moja szczerze umiłowana córko, przeszliśmy długą drogę w tak krótkim czasie. Był ku temu powód. Ponieważ cały czas potrzeba było przekazywać Moje najś.w.iętsze Słowo światu, spragnionemu Mojej Miłości. Oni wciąż nie słuchają, bo nie chcą wiedzieć. Podczas gdy wielu z Moich wiernych wyz.nawców jest teraz świadomych nadchodzących zmian, tak wielu nie ma w ogóle żadnego zainteresowania dla ostr.zeżeń dawanych do tej pory światu przez Moją umiłowaną Matkę. Pror.octwa dane w Garabandal staną się teraz rzeczywistością. Przygotujcie się teraz na to wydarzenie, bo pozostało wam niewiele miesięcy na przygotowanie waszych dus.z. x Proszę, nie lękaj się, Moja córko, bo wiem, że te wydarzenia cię zasmuciły, ponieważ myślisz o przyszłości swoich dzieci. Ost.r.zeżenie zmieni wszystko. Ale będzie też rozwidleniem dróg. Ludzkość, gdy zostanie obudzona na prawdę o istnieniu, to wybierze ze swojej własnej wolnej woli jedną z dwóch ścieżek; drogę zb.a.wienia albo drogę pot..ępienia. x Kara zetrze znaczną część świata x M.ó.dlcie się mocno, by człowiek wybrał tę pierwszą. Bo jeśli tego nie uczyni, świat będzie cierpiał najcięższą karę, a znaczna jego część zostanie starta. Dlaczego Moje dzieci miałyby tego pragnąć? Jednak z powodu gr.z.echu człowiek zdecyduje się niestety zignorować Moją obietnicę i podążyć ścieżką zwodziciela. Powiedziałem wam, że nie podam wam daty Ostr.z.eżenia, bo jest ona znana tylko kilku wybranym dus.z.om. Bo jeśli ta data byłaby podana publicznie, to ludzie skłanialiby się do zabiegania o odkupienie z poczucia fałszywej pokory. Zaufajcie mi. Wszystko będzie dobrze, dzieci. Jesteście b.ł.ogosławieni, że otrzymujecie ten cudowny Dar o.b.j.awienia. Świat będzie teraz wydawał się cichszy i nieco dziwny w nadchodzących miesiącach, poprzedzających O.s.t.rzeżenie. Gdy ono nastąpi, choć będzie na niebie wizualnie spektakularne, to tak spokojne będzie to Mistyczne Doświadczenie, że będziecie lepiej przygotowani do tego cichego spotkania ze swoim własnym sumieniem. x Pamiętajcie, im więcej ludzi będzie uprzedzonych o tym wydarzeniu, tym więcej du.s.z zostanie ocalonych. M.ó.dlcie się, 🌻 >> m.ó.dlcie się Moją K.o.ronką do B.o.żego M.i.łosierdzia za te dus.ze, które umrą podczas Os.t.r.zeżenia. One potrzebują waszych m.o.d.litw. << 🌻 x Wasz kochający Zb.a.wiciel J.e.zus C.h.rystus 😍😍😍 PS.: tekst objawień oryginalny pochodzi ze str.: http://jezusdoludzkosci.pl/oredzia-archiwum

Gość gość
Niesamowicie sa wartosciowe te proroctwa

Gość gość
Biblia podaje, że pieczęć Boga Żywego w czasach apokaliptycznych będzie dana ludziom bezpośrednio przez Boga (nie przez „Marię” z Irlan­dii), na ich czołach (nie jako woskowy odcisk pieczęci) i przypuszczalnie będzie niematerialna (niewidoczna dla ludzi, ale widoczna dla 4-ch posłanych aniołów, by nie czynili ludziom opieczętowanym nimi żadnej krzywdy): „I ujrzałem innego anioła, wstępującego od wschodu słońca, mającego pieczęć Boga żywego. Zawołał on donośnym głosem do czterech aniołów, którym dano moc wyrządzić szkodę ziemi i morzu: Nie wyrządzajcie szkody ziemi ni morzu, ni drzewom, aż opieczętujemy czoła sług Boga naszego. I usłyszałem liczbę opieczętowanych: sto czterdzieści cztery tysiące opieczętowanych ze wszystkich pokoleń synów Izra­ela:” [Ap 7, 2-4]

Gość gość
to sa fałszywe oredzia szatana sa ostrzezenia egzorcystów

Cyt.: C/hrystus Pan powiedział do św. Mechtyldy: „We Mszy świetej przychodzę w takim uniżeniu, że nie ma grzesznika, choćby najbardziej zdeprawowanego, którego bym nie przyjął, jeśli on tylko tego pragnie. Przychodzę z taką słodyczą i miłosierdziem, że przebaczyłbym mym największym wrogom, jeśli tylko będą o to prosić. Przychodzę z taką szczodrobliwością, że nie ma takiego nędznika, którego nie ubogaciłbym siłą swej miłości. Przychodzę z takim niebiańskim pokarmem, że pokrzepię najsłabszych, z takim światłem, że rozświetlę mroki najbardziej ślepych, z taką obfitością łask, że usunę wszelką nędzę, pokonam wszelki opór i uśmierzę wszelki lęk”. 🌻 Jakież wspaniałe słowa Bożego pocieszenia – słowa Boga samego! Gdybyśmy już nic więcej nie usłyszeli o Najświętszej Ofierze Mszy świętej, czyż same te słowa nie wystarczyłyby nam, by napełnić nas wiarą i ufnością wobec Boskich Tajemnic? x Fagment z książki pt.: "Cuda Mszy Świętej"