Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Jak wierzyć i nie wątpić?

Polecane posty

Gość gość

Udzieli mi ktoś rady?

Gość gość
wątpienie jest dobre bo wynika z niego prawdziwa dojrzała wiara kto nie wątpi jest głupcem

Gość gość
ja Ci nie pomogę, bo sama raczej nie jestem wierząca

Gość gość
Nie da sie nie wątpić, zwłaszcza jak człowieka spotyka mnóstwo niesprawiedliwości i zła, na które nie zasłużył. Wtedy naprawdę nie ma argumentu za istnieniem Boga, który do tego dopuszcza.

Gość gość
Zło niestety po to jest aby siać wątpliwości Wazne aby sie modlić o wiare.

Gość gość
Jasne, doświadczać niesprawiedliwości tego Boga i jeszcze modlić się o wiarę. Bóg widocznie chce sobie wyhodować niewierzących.

Gość gość
Nie ma sensu płaszczyc się przed Bogiem, który ma nas gdzieś. Wierzę, ze Bóg istnieje i jest obojętny. Kocha tylko bogatych, silnych i sk****ysynów.

Gość gość
23:06 Nie qmam.

Gość gość
To może jesteś tępy.

Gość gość
W katolickiego. Zauważam że jak nagrzesze to moja wiara słabnie.

Gość gość
23:32 To może napisz o co Ci chodzi zamiast wyzywać. Zaoszedzisz tym sobie i mnie czasu.

Gość gość
Wiele cudów uczynił Stwórca - warto o tym poczytać czy pooglądać na youtub np.: - filmik: Na poodaszu Artur odc. 1 - albo poczytać o Glorii Polo - albo Msze św. z modlitwą o uzdrowienie on-line w każdy ostatni poniedziałek i ostatnia niedziele miesiaca o g.18 aktywne linki na str. jezuiciodnowa.pl Bardzo umacnia to wiare:)

Gość gość
23:24 bo bog to s*******n :-) a tak poważnie to każda rozumna istota wie że boga nie ma

Gość gość
A dlaczego chcesz wiedzieć?

Ja tam mam na wszystko jedną receptę. Nazywam ją "receptą na szczęście":) Stały stan łaski uświęcającej-niebo na ziemi i demony trzymają się z daleka, a ewentualne walki wygrywasz. Wejdź na mój wątek i poczytaj. :)

Gość gość
A jaki masz dowód na to, że historia Glorii Polo nie jest zmyślona? Znsm ta historie, ale właśnie nie wiem czy w to wierzyć.

Gość gość
Polecam o/bjawienia na str p/aruzja.info czy też inne o/bjawienia Matki B/ożej ilość cudów jest imponująca

Gość gość
To jest pytanie do wierzących. Ateiści naprawdę nie macie nic sensownego do roboty? Wszędzie musicie wtryniać swoje zapchlone 3 grosze? JA PYTAM WIERZĄCYCH (!) Wy nas nie przekonacie, a my Was o tym co jest a czego nie ma, szkoda czasu i nerwów na te durne spory. Mądrzy ludzie jak to się określacie nie szukają zwady. Jest takie powiedzenie 'Glupszemu się ustępuje' wiec jak macie się za mądrych to się ustosunkujcie i wyemigrujcie z tego tematu, nic tu po Was.

Gość gość
Dlatego, że Gloria Polo ma wszytko potwierdzone badaniami kiedy była w szpitalu - po porażeniu piorunem i po cudownym wyzdrowieniu wbrew obowiązującej wiedzy medycznej

Gość gość
23:42 Podaj link do tego wątku jeśli możesz.

Gość gość
23:47 Aha, dziękuję za wyjaśnienia. W takim razie jeszcze raz zapoznsm się z jej historią.

Gość gość
Moją wiarę też umacnia i pogłębia oprócz Pisma św.również czytanie o/bjawień mistyczki Katarzyny Emmerich - Ukryty Żywot Pana J/ezusa oraz Marii z Agredy - M/istyczne Miasto B/oże tj.o życiu Matki B/ożej albo Ojca Pio czy Dzienniczki św. Faustyny Dla każdego coś dobrego :)

Gość gość
Gloria Polo została trafiona piorunem i później miała potworne schizy, znam wielu złych ludzi których piorun nie trafia, przeciwnie - dalej robią wiele zła innym osobom, dlaczego u jasnej Anielki miałoby mnie to jakoś nawrócić czy zblizyć do Boga? Bo ja piorun trafił i wypisywała potem androny?

Gość gość
rozmowa niekontrolowana jaką chorobą umysłową ci zdiagnozowano? Czy nie posiadasz po prostu mózgu?

Gość gość
Niektórzy ludzie wierzący myślą, że jak Bóg dokopie osobie wątpiącej, lub ateiście, to on wróci i padnie na pysk bo sie przestraszy, a to tak nie działa, ludzie się nawracają jeśli doświadczą od Boga czegoś dobrego, a nie ciagłych kopniaków, gromów, chorób, zła i nienawiści.