Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Jak wierzyć i nie wątpić?

Polecane posty

Gość gość
Chwała Panu, że Cię wyrwał przed piekłem. Mnie również. Ja miałam realne doznania piekła - palenie i pieczenie całej skóry ciała, tak jakbym była w ogniu. To było po obudzeniuw nocy po tym jak wieczorem zwątpiłam w Istnienie Boga w trakcie czytania Dzienniczow sw.Faustyny. Dla mnie wowczas koncepcja cierpienia osoby tak świetą jaką była siostra Faustyna niezgadzała sie z moim postrzeganiem świata. Ale wowczas zrozumiałam, że bez wiary w Boga każde nasze cierpienie nie ma sensu. I najgorzej dla nas jest gdy niewierząc sami sie oddzielamy sie od Boga bo wówczas nie mamy Jego pomocy i ochrony w momentach cierpień kiedy nikt inny nam nie może pomoc.

Gość gość
Chwała Panu !!!

Gość gość
albo jesteś inteligentny albo wierzący jedno drugie wyklucza

Gość gość
Dla głupca inteligencja wyklucza wiarę. Dla prawdziwie mądrego człowieka wiary nie wylkucza inteligencja. Dlaczego? Ponieważ wszelka mądrość i talenty i inteligencja właśnie pochodzi od Stwórcy.

Gość gość
Biblia Warszawska: Mądrość jest lepsza, niż zbroja, lecz jeden grzesznik może popsuć wiele dobrego. -o- Biblia Tysiąclecia: Lepsza jest mądrość od narzędzi wojennych, lecz jeden grzesznik popsuć może wiele dobrego. -o- Biblia Gdańska: Lepsza jest mądrość niż oręże wojenne; ale jeden grzesznik psuje wiele dobrego.

Gość gość
13:35 właśnie udowodniłes że wierzący jest debilem. Skoro boga nie ma a ty mu coś przypisujesz tzn że jesteś umysłowo upośledzony :-) dziękujemy za potwierdzenie :-)

Gość gość
mmartha szkoda że ty jestes tak tępa że sama sobie zaprzeczasz. Ale cóż każdy katol to debil :-)

Gość gość
Mmartha szatan cię kocha za to że zrażasz ludzi do boga szatan cię kocha za to że wywołujesz w ludziach agresję szatan cię kocha za to że pokazujesz jak bezmyślną istotą jest człowiek szatan cię kocha za to że tak sprawnie kamuflujesz się że jesteś jego ukrytym sługą

Gość gość
13:59 to jest z******te. Ona jest faktycznie pomiotem diabła :-)

Gość gość
Mmartha szatan cię kocha za to że zrażasz ludzi do boga szatan cię kocha za to że wywołujesz w ludziach agresję szatan cię kocha za to że pokazujesz jak bezmyślną istotą jest człowiek szatan cię kocha za to że tak sprawnie kamuflujesz się że jesteś jego ukrytym sługą

Gość gość
znowu kopiuj-wklej

Gość gość
A J/ezus znowu w przypowieściach mówił do nich: «Królestwo niebieskie podobne jest do króla, który wyprawił ucztę weselną swemu synowi. Posłał więc swoje sługi, żeby zaproszonych zwołali na ucztę, lecz ci nie chcieli przyjść. Posłał jeszcze raz inne sługi z poleceniem: "Powiedzcie zaproszonym: Oto przygotowałem moją ucztę: woły i tuczne zwierzęta pobite i wszystko jest gotowe. Przyjdźcie na ucztę!" Lecz oni zlekceważyli to i poszli: jeden na swoje pole, drugi do swego kupiectwa, a inni pochwycili jego sługi i znieważywszy , pozabijali. Na to król uniósł się gniewem. Posłał swe wojska i kazał wytracić owych zabójców, a miasto ich spalić. Wtedy rzekł swoim sługom: "Uczta wprawdzie jest gotowa, lecz zaproszeni nie byli jej godni. Idźcie więc na rozstajne drogi i zaproście na ucztę wszystkich, których spotkacie". Słudzy ci wyszli na drogi i sprowadzili wszystkich, których napotkali: złych i dobrych. I sala zapełniła się biesiadnikami. Wszedł król, żeby się przypatrzyć biesiadnikom, i zauważył tam człowieka, nie ubranego w strój weselny. Rzekł do niego: "Przyjacielu, jakże tu wszedłeś nie mając stroju weselnego?" Lecz on oniemiał. Wtedy król rzekł sługom: "Zwiążcie mu ręce i nogi i wyrzućcie go na zewnątrz, w ciemności! Tam będzie płacz i zgrzytanie zębów". Bo wielu jest powołanych, lecz mało wybranych».

Gość gość
wykrzesać w sobie należytą pokorę wobec rzeczy wielkich niezbadanych.

Gość gość
albo jesteś inteligentny albo wierzący jedno drugie wyklucza

Gość gość
durne katole :-)

Gość gość
PRZEDE WSZYSTKIM NIE TU ZADAWAĆ tak poważne pytania,a jeszcze trafniej wziąć się za robotę do której rzeczywiście dorastamy.Nie starajmy się grać ról do których nie mamy predyspozycji,prostsze życie jest bardziej zdrowsze ,bezpieczniejsze i nie przysparza rozczarowań powodzenia!!!

Gość gość
kafeteryjna szarańcza wymiata wszelki sens i wartości,nikt mądry nie pisze tu po to by dostać rzeczowe odpowiedzi.Szczucie w irracjonalnych odpowiedziach ''ODDZIAŁ ZAMKNIĘTY''porażka pseudo ,,wartości''

Gość wkwkjjwj777
Wiara musi być dana.

To prawda, wiara jest łaską, ale o łaski trzeba prosić. Boga trzeba szukać. Wtedy On pozwala się znaleźć. I to z jaką radością! Jeśli ze szczerego serca, z głębi swego pragnienia zawołasz Boga, to On zawsze odpowie.Zawsze. Ale jeśli nie zawołasz, będzie stał na uboczu twego życia i czekał, nigdy nie wchodzi bez zaproszenia, tak szanuje naszą wolność.

Gość gość
Modlić sie, modlic sie, modlic sie.

Gość gość
rozmowa niekontrolowana szatan cię kocha za to że zrażasz ludzi do boga szatan cię kocha za to że wywołujesz w ludziach agresję szatan cię kocha za to że pokazujesz jak bezmyślną istotą jest człowiek szatan cię kocha za to że tak sprawnie kamuflujesz się że jesteś jego ukrytym sługą

Gość gość
rozmowa niekontrolowana szatan cię kocha za to że zrażasz ludzi do boga szatan cię kocha za to że wywołujesz w ludziach agresję szatan cię kocha za to że pokazujesz jak bezmyślną istotą jest człowiek szatan cię kocha za to że tak sprawnie kamuflujesz się że jesteś jego ukrytym sługą

Gość gość

Gość gość

Gość gość
Rozmowa ma100 % prawdy

Gość gość
A prawda zawsze wywołuje agresje niewierzących

Gość gość
rozmowa niekontrolowana Masz jakieś gg do siebie?

A dlaczego pytasz, gościu? Naprawdę, nawet w prywatnej rozmowie nic już ciekawszego nie napiszę ani nie doradzę, poza tym co tu napisałam. Chcesz być szczęśliwy- żyj w łasce uświęcającej, adoruj Najświętszy Sakrament, jeśli chcesz mieć czułą, osobową relację z Jezusem, możliwie często uczestnicz w Eucharystii. Oto recepta na szczęście, na maksimum szczęścia, jakiego możemy doświadczyć już tu, w życiu doczesnym-reszta, już po tamtej stronie, twarzą w Twarz z Bogiem, źródłem wszelkiego szczęścia :)