Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gośćekstremalna

Mam 25 lat. Matka kpi z moich marzeń i się obraża.

Polecane posty

Gość gość
Gdzie autorka napisała ze ma taką matkę?? Z jej słów wynika po prostu ze mówiąc jej to wcześniej po prostu by ją namawiala zeby nie skakała. Martwi się i tyle. To chyba dobrze. Lepiej taka matka niż ta co ma cie w doopie

Gość gość
a wy jestescie k***y chore psychocznie psychopatyczne narcystyczne jezeli nie rozumiecie ze marzenia dziecka to sie wspiera a nie wyzywa i szcza na nie 333 www.youtube.com/watch?v=n08-SNPvLKk

Gość gość
11:21 Na takiego nieudacznika jak ty, to niestety, tylko na..szczać, i nas..rać

Gość gość
11:19 Chyba wolą, aby mieć je w doopie, więc miejmy je [ te niewdzięczne dzieci] w doopie i zajmijmy się swoim życiem i marzeniami, bo oni są już dorośli i niech sobie sami radzą.

Gość gość
Idz kobieto się lecz bo masz problem. To już nie troll to choroba

Gość gość
11.21 odezwala sie matka co lubi dokuczac dziecku wlasnemu i wkurzona ze ktos wskazal ksiazke psychologa na ten temat no bo moze i jej gre ktos zobaczy 333 www.youtube.com/watch?v=n08-SNPvLKk

Gość gość
Powinnaś "odciąć pępowinę" i robić po swojemu, moja mama tez sie lubi wtracac z moje zycie, ale ja i tak zawsze robie jak sobie postanowie

Gość gość
no wlasnie te matki nie moga sie zajac wlasnymi marzeniami bo takich nie maja bo brak im talentu i wyobrazni i zamiast je miec sowje marzenia sraja na marzenia dzieci bo one je maja wiec sa zazdrosne 333 www.youtube.com/watch?v=n08-SNPvLKk

Gość gość
Marne prowo, autorka widzi problem gdzie go nie ma. To ze matka się martwi jest normalne.

Gość gość
11.28 zgadzam sie a przeczytaj tez ksiazke 333 www.youtube.com/watch?v=n08-SNPvLKk

Gość gość
to niech sie martwi po cichu a nie zatruwa atmosfere swoimi histeriami

Gość gość
11:25 Dlaczego mam problem? Bo chcę spełniać swoje marzenia? Bo chcę aby dorosłe dzieci radziły sobie same? Sam sobie zaprzeczasz i kręcisz w zeznaniach.

Gość gość
11:32 To nich niedojrzała "dorosła" autorka nie zatruwa forum bzdurnymi 'problemami', a jej matce radzę aby zajęła się podróżami, kosmetyczką, sportem, aerobikiem, tzn. wszystkim tylko nie durna córką.

Gość gość
11:28 Masz rację, niektóre matki nie mają żadnych marzeń, talentów i wyobraźni i dlatego pojawił się taki nieudacznik jak ty między nami i tylko na ciebie nas..rać.

Gość gość
Autorko matka chce zawsze jak najlepiej dla swego dziecka. Jeśli będziesz kiedyś matką, zrozumiesz:-)

Gość gość
Ona nic nie zrozumie, bo ona już wszystko wie, chociaż ma tylko 25 lat. To koniec rozwoju, teraz tylko przyjemności

Gość gość
Narcystyczna matka cały czas by chciała żebyś podawała jej szklankę wody i chodziła do kościoła i na grzyby.Nie pozwól jej!Pielęgnuj swoje marzenia! Czym byłby człowiek bez marzeń,bez grzyba,bez szklanki wody i kościoła?

Gość gość
Narcystyczna matka ma w doopie szklanke wody, odłożyła sobie na szampana i nie zamierza niańczyć dorosłych dzieci. Córeczka nie sobie skacze ze spadochronem czy bez spadochronu, ale jak złamie nóżkę, to jej problem, a nie mamusi i tatusia. Przestańcie z tą szklanka wody, już nikt na nią nie liczy

Gość gość
"Autorko matka chce zawsze jak najlepiej dla swego dziecka. Jeśli będziesz kiedyś matką, zrozumiesz" tak autorko i stalin tez chcial wszystkiego najpepszego dla ludzi! ha ha aha ty gosciu to wypieardalaj z tymi slogami i sraj

Gość gość
12:21 Twoim ojcem chyba był właśnie Stalin i dlatego idź się leczyć.. Inni mają normalnych rodziców, więc twoje zdanie nie liczy się jako nienormalnego

Gość gość
Oj nikt nie liczy na szklankę wody??? A na grzyby czy ktoś liczy?Czy autorka pamięta o grzybach??? GRZYBY SĄ NAJWAŻNIEJSZE!!!!!!

Gość gość
Matka chce dać Ci GRZYBY ty daj jej SZKLANKĘ WODY. Po co ci spadochron????

Gość gość
powinno sie spełniać swoje marzenia, dobrze zrobiłaś, a twoja matka, obraziła się, bo już taka jest, ja zapisałam dziecko na płatne zajęcia dodatkowe, bo bardzo chciało i maja matka to samo, że drogo, że szkoda czasu itd.. matki powinny wspierać swoje dzieci, a polacy tacy są, że masz sobie od ust odjąć, by żyć byle jak, ale żeby pomóc komukolwiek.

Gość gość
Ale co z GRZYBAMI??????

Gość gość
12:26 Po co liczyć, skoro wiadomo, że się człowiek przeliczy. Trzeba liczyc na siebie, bo dzieci jakie teraz są, wszyscy widzą. Tutaj też wiele o dorosłych dzieciach można się dowiedzieć.

Gość gość
12:32 Matki powinny wspierać własne dzieci, a dzieci powinny wspierać własne matki. Dopóki takich prawd dzieci nie zrozumieją, nie ma o czym dyskutować i wspierać debili. Dziecko, to nie pan i władca, ani poganiacz niewolników, to tylko jajko, które nie jest mądrzejsze od kury, chociaż bardzo chce.

Gość gość
Ale autorka nigdzie nie pisze że jest samodzielna. Tyle że "sama płaci za swoje przyjemności"- a tyle to ja robiłam co najmniej od 17. r.ż, jednak do kompletnej samodzielności byłoby daleko. Zakładam że ciągle mieszka pod dachem rodziców, je mamusine obiadki i wkłada rano wyprane przez mamusię ubrania, i pewnie z tego statusu "dziecka" w rodzinie bierze się podejście rodziców którzy uważają że mają prawo oceniać, naprowadzać i ingerować... Dorosły człowiek jest samodzielny i nie potrzebuje akceptacji mamy i taty we wszystkim co robi (a jeśli potrzebuje- polecam terapię która pomoże przejść ten etap), rozumie też że inni dorośli ludzie mają swoje własne zdanie na różne tematy i można o tym normalnie dyskutować, a mama, jak każdy, ma prawo wyrażać swoje zdanie,

Gość gość
A czy macie w domu ATLAS GRZYBÓW???? Każdy dobry rodzic daje dziecku GRZYBY a dziecko podaję matce SZKLANKĘ WODY. Bez tego nie ma rodziny.

Gość gość
Szklanka wody. Gdzieś tam babcia była chora myśli wnuki mnie odwiedzą Lecz nie przyszły dzisiaj do niej w komputerze pewnie siedzą. Czterech synów wychowała a poczuła się dziś gorzej ich się też nie doczekała przez ten mecz w telewizorze. Może wpadną tu synowe dziś zamknięty jest Dom Mody Lecz czekała nadaremnie by ktoś podał szklankę wody. Całe życie pomagała bawić wnuki podrzucone żyły sobie wypruwała by szczęśliwe były one. Długo babcia dziś czekała i jej przykro się zrobiło Bliskich swoich nie ujrzała serce pękło nie zabiło.