Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Empat

Dlaczego wózki inwalidzkie są tak kosmicznie drogie?

Polecane posty

Gość Empat

Byle wózek to koszt nowego roweru. Jestem inżynierem i z technicznego punktu widzenia nie rozumiem gdzie są te koszty. Przecież budowa wózka jest banalna. Na pewno prostsza od roweru, gdzie są przekładnie łańcuchowe, przerzutki, nierzadko amortyzatory z przodu i z tyłu, kolumna kierownicza ułożyskowana, poza tym ramy rowerowe są budowane z bardzo lekkich stopów, czego nie można powiedzieć o ciężkich wózkach. Kurfa, w takim wózku jest tylko stelaż, kawałek płótna robiącego za siedzisko i koła osadzone na najzwyklejszych sztywnych osiach. Jedynym "ruchomym" elementem są przednie malutkie kółka, które jako jedyne się skręcają. Gdzie tu te koszty? Zdrowy człowiek pewnie się nad tym nie zastanawia. Ale osoba chora ma kłopot. Nie dość, że choroba często nie pozwala jej pracować (czytaj: ma mało kasy), to jeszcze państwo zapiertoli mu takie ceny za sprzęt, że tylko harakiri popełnić.

Gość gość
Dlatego, że to nje jest "r****iwy" towar i producenci muszą sobie odbić koszty związane z produkcją.

Gość gość
Produkcja wozka inwalidzkiego to nie jest taka latwa sprawa. Wozki inwalidzkie musza byc niezawodne, niesamowicie wytrzymale, itp. Taki wózek nie ma prawa się rozwalić jeśli usiądzie na niego osoba ktora wazy np. 120kg.

Gość gość
Bo to niezły biznes, nie zależnie od ceny, ludzie i tak kupią, bo muszą. To zwykle draństwo uderzające w najsłabszych.

Gość gość
Tak naprawdę to nie orientuję się co do cen takich wózków, ale zaopatruję się w sklepie www.sklepmedyczny24.eu i te rzeczy które tam kupuję są w przyzwoitych cenach. Wiem że mają też w sprzedaży wózki, może więc warto sprawdzić jak to tam cenowo się kształtuje.

Gość gość
Chcecie tani wózek? Jesteście z Warszawy? To może spróbujcie poszukać czegoś na stronie neuron.waw.pl. Tam jest świetny sprzęt rehabilitacyjny w bardzo atrakcyjnej cenie.

Gość gość
Szczytem marzeń każdego również jeśli chodzi o wózki widłowe jest kupić wózek wysokiej jakości i stosunkowo niewygórowanej cenie. Niestety nie zawsze okazuje się to w pełni możliwe. Mniej wózki o najlepszym stosunku jakości do ceny udało się znaleźć w sklepie www.mdh.pl

Gość gość
Też znam sklep neuron, bo przechodze obok niego dwa razy dziennie w drodze do pracy i z powrotem. Kiedyś okazało się że moja mama potrzebuje wózka i wtedy poszliśmy właśnie do tego sklepu. Wypożyczyliśmy bez problemu na 5 tygodni za niedużą cenę.

Gość gość
Tak, budowa jest banalna, ale popyt nie jest za duży, z resztą przeprowadzenie odpowiednich badań i dopuszczenie wózka do sprzedaży też swoje kosztuje. http://www.szwajcarska-precyzja.pl/

Gość gość
Mojemu dziadkowi kupiliśmy wózek na schodolaz.eu. Bardzo dobry sprzęt, a wcale niedrogo jak na taką rzecz.

Gość gość
ja dla mamy ,ukradłam z przychodni,wiem wstyd ,ale bida :(

Gość Ewelina_34
Wiecie co, trzeba się dobrze zorientować, bo ja na przykład, kupowałam wózek dla mamy w sklepie Mdh i mieli naprawdę świetne ceny. Zdarzają się też promocje, zwracajcie na to uwagę.

Gość gość
Można sie starać o dofinansowanie. Wózek akurat mam, ale starałam sie o dofinansowanie na schodołaz i sie udało. http://schodolaz.eu tutaj kupowałam, bardzo ułatwił mi życie i mojej rodzinie

Gość gość
Tez słyszałam o tym, czekam na rozpatrzenie mojego wniosku i na swój upragniony schodołaz żeby odciążyć rodzine. Dokładnie tez na http://schodolaz.eu

Gość gość
Polecam zajrzeć na http://schodolaz.eu/ Możliwość otrzymania dofinansowania dla osób niepełnosprawnych do 95%! Osobiście korzystałem z zakupu sprzętu za pośrednictwem danej firmy i przyznam, że w porównaniu do innych możliwości wyszło mnie to najtaniej!

Gość gość
Niestety produkcja takich sprzętów kosztuje, trzeba się z tym liczyć. Ale są częściowe refundacje, można też znaleźć wózki w nieco niższej cenie. My kupowaliśmy od Viteacare i wózek jest naprawdę dobry

Gość gość
Jeżeli potrzebujecie wózka inwalidzkiego lub innego sprzętu ułatwiającego poruszanie i rehabilitacje to polecam wam zajrzeć na stronę www.medicallsklep.pl Można u nich kupować i wypożyczać sprzęt taki jak wózki inwalidzkie, łóżka rehabilitacyjne czy kortezy.

Gość gość
Ale kto każe kupować. Jest wiele sklepów, które proponują wypożyczenie takiego wózka za śmiesznie małe kwoty. My przykładowo zarówno łózko od www.zdrowie.naklo.pl, wózek akurat kupowaliśmy tam, bo będzie nam na dłużej potrzebny. Ale ogólnie firma bardzo w porządku i ceny mają przyzwoite, wiec jak musisz już kupić, to polecam właśnie tam.

Gość gość
elektryczne są teraz jeszcze za drogie

Gość Ada Szokarska

Racjonalnie na to pytanie nie odpowie Ci nikt każdy ma inną opinię fajnie opisane koszty wózka inwalidzkiego maciejm.pl kieruj się na zakładkę blog , wiele  Ci się rozjaśni .