Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jak żyją za 1500

Polska to cholernie drogi kraj, jak ludzie żyją za 1500

Polecane posty

Gość jak żyją za 1500

czy za 2000 nawet, to chyba niemożliwe

Gość gość
zazwyczaj takie tematy zakładają trolle ze spieprzonym życiem które albo same zarabiają 1500 albo wgl pracy nie mają:D:D ja wspolczuję takim jak ty i tym którzy zarabiają 1500 bo to musi być rzeczywiście cholernie ciężkie, ale cóż- takie życie

Gość gość
pogonić biedotę z kafeterii a zaraz się forum na poziomie zrobi

Gość gość
Moj ojciec po wyprowadce do niemiec za praktycznie ta sama prace co w polsce moze kupic sobie cos ekstra i jeszcze oszczedza.A w polsce pod koniec miesiaca na mleko nie starczalo :O Polska to biedny i chory kraj.Niech mlodzi wyjezdzaja bo bez sensu tu siedziec! Pozdrowienia z rfn !!! Wyjezdzajcie ile sie da!Kiedys zamkna granice i bedziecie sie tu kisic do konca dni

Gość gość
Nasze ceny są dopasowane do naszych zarobków. Jak porównać z zachodem to u nas jest tanio.

Gość gość
i tu się mylisz

Gość Polska to drogi kraj
Co jest tanio? praktycznie wszystkie towary w przeliczeniu są albo takie same cenowo albo droższe w PL. Może usługi są tańsze ale za to pensje też niższe. Więc gdzie tak tanio?

Gość gość
Ale p********i/cie,w każdym kraju jest drożej niż w Polsce, no ale trzeba tam być, a nie bezmyślnie powtarzać: Polska to drogi kraj...

Gość hipnoza czy co
Polska ma CHORE ceny w porównaniu do dochodów szarego człowieka, i to jest FAKT. Szary żyje gorzej niż pies w PL. Na zachodzie nawet z minimalnej pensji można ( choć z trudem w niektórych miejscach ) się samodzielnie utrzymać, w PL ni ch/uja. To są realia kochani. Zielona wyspa to dla elity i garstki bogaczy i kombinatorów, a reszta w długach powyżej uszu, głodowe pensje, małe i ciasne mieszkania, i w bajki o dobrobycie wierzą. Chyba wszyscy w stanie hipnozy tam chodzą otumanieni.

Gość gość
Najważniejsze rzeczy jak czynsz za mieszkanie, jedzenie, komunikacja i ubezpieczenia są w PL dużo tańsze niż na zachodzie. Zakup nieruchomości (np M3) conajmniej trzy do pięciu razy tańszy w PL. A polskie pensje cały czas idą w górę. W PL jest dobrobyt. Oczywiście nie dla wszystkich. Jeszcze tylko tego by brakowało żeby leń i niekumaty nieuk żyli w dobrobycie.

Gość gość
Autorze, weź się do roboty!

Gość gość
trochę wyluzujcie , ogrom ludzi pracuje za 1500zł niestety podziękujmy za to rządowi PO i Tuskowi.

Gość gość
PO wam dobrze zrobiło ! hehe

Gość gość
ale ja sie tez temu dziwie, choc sama zarabiam 1300 netto a moj maz 2100! przez ostatni tydzien bylam w niemczech i juz tam mi sie chcialo plakac, dzis po powrocie bedac na zakupach w tesco myslalam, ze usiade na podlodze i mnie wyniosa... 1300 netto to jakies 300eu, w niemczech minimalna to jakies 1300eu, a ceny sa takie same jak tu :( tam, na torbe z chlebem, wodami, szynka, serem , duzymi jogurtami i masa czekolad milki i kinder zaplacilam niecale 15eu, tutaj dzis wzielam dwa wina (jedno 22zl drugie 14), maly proszek (dosia 10zl 2kg), 2 jogurty jovi, 2 piwa, cos do WC made by tesco i zawieszka do kibla za 99gr oraz 2x male krokiety i zaplacilam 78 zl :O w niemczech nawet kosmetyki sa tansze (srednio kremy olay kosztuja 20zl mniej niz tutaj! przeciez to jest chore :(

Gość gość
nie jaraj się niemcami kochana proszę :) policz że ceny te same ok ale za mieszkanie tv internety telefony jak zapłacisz to ci na jedno wyjdzie zatem troszkę na spokojnie trzeba do tego podchodzić

Gość gość
Płacą Ci za te kłamstwa? Mieszkania w Berlinie są tańsze niż w Warszawie. W dobrej okolicy można znaleźć tu lokum, gdzie za jeden metr kw. płaci się 1400 - 1500 euro. Żywność w Niemczech też jest tańsza niż w Polsce, byłem widziałem i nikt nie wmówi, że jest inaczej.. Z resztą FAKT porównał ceny: http://epidem.pl/3789b.html

Gość gość
mnie wystarczy to, że w niemczech wycieczka do wloch all incll na 9dni kosztuje 399eu. 1/3 wyplaty minimalnej, u nas albo kredyt albo rok czy dwa odkladania :O

Gość gość
"nie jaraj się niemcami kochana proszę usmiech.gif policz że ceny te same ok ale za mieszkanie tv internety telefony jak zapłacisz to ci na jedno wyjdzie zatem troszkę na spokojnie trzeba do tego podchodzić " na to samo wyjdzie :D żart roku :D

Gość gość
żadne kremy żadne kosmetyki i żadneśrodki czystości w DE nie są tańsze jak w PL zatem nie opowiadaj bajeczek :) a za 15eu to wiesz co mogłaś kupić ? całe G :D chleb najtanszy 1,30 milka 65centów jogurty 45cent kinder czekolady od 1 euro do 2 euro zależy co się kupuje szynka najtansza 120gram 1,30eu ser żółty najtanszy ,240eu- 450gram woda najtańsza 10 centów ale kaucja za jedną butelkę 25centów masz te swoje wielkie zakupy za 15eu ...nie pleć głupot :)

Gość gość
gość dziś nie jaraj się niemcami kochana proszę usmiech.gif policz że ceny te same ok ale za mieszkanie tv internety telefony jak zapłacisz to ci na jedno wyjdzie zatem troszkę na spokojnie trzeba do tego podchodzić ---zartujesz?? wynajem (sporego mieszkania ) + oplaty to koszt 1000eu, myslisz ze u nas wynajmiesz + oplaty za 300zl?? moj kumpel po studiach progr. na polibudzie miesiac temu pojechal do UK, w centrum Londynu wynajal 2 pk + kuchnia za 1000f. bez napinki po miesiacu znalazl prace 3500f na poczatek po 3 miesiacach do 5tys....

Gość gość
no jak ktoś w dooopie był i góffno wie to tak jest wierzcie dalej w raj niemiecki bałwanki naiwne ja mam ten scheiss na co dzien i co najmniej raz w miesiącu jestem w Polsce więc doskonale się orientuję w cenach wszystkiego co tyczy jednego kraju i drugiego kraju :)

Gość gość
to jedz do UK i zarabiaj 3500funtów :) każdemu z was życzę :) zastanawia mnie tylko w co wy wierzycie ? w garbate aniołki ? czy też lubicie się tak pocieszać ? że na zachodzie jest taki miód ? jakby był taki miód to już dawno bym wyjechał z tego syfu w którym siedze bo bym był zarobiony po uszy :)

Zakup nieruchomości (np M3) conajmniej trzy do pięciu razy tańszy w PL. xxx A ja liczyłem i wyszło mi, że tyle samo w Warszawie co na Manhattanie :O

Gość gość
mleko do picia smakowe Muller - 50CENTOW - to w przeliczeniu jest jakies 2 zl, u nas w promocji te mleko kosztuje 2,99 :) macie czekolade milka za 95centow!!! u nas milka jest od 2 czy 3 zlotych!!! tyn zarobisz 1300euro i kupisz sobie milke za 0,95, ja zarobie 1300 zl i kupie milke za 3zl!!! nie widzisz ROZNICY???? to inaczej- ty zarabiasz 1300eu za to samo, ja 300eu! narysowac ci te roznice bo moze w obrazkach pojmiesz jak to jets u nas (a tak, krem olay kosztuje u was 7eu z czyms, u nas od jakichs 50zl ;) )

Gość gość
Państwa europy zachodniej robią wszystko by dogodzić swoim obywatelom. Postkomunistyczne państwa Europy środkowo-wschodniej robią wszystko by ich maksymalnie okraść, zniewolić i upodlić. Ale jest na to rada: już 25 października możemy POgonić różową hołotę tam gdzie jej miejsce, na śmietnik historii.

Gość gość
ten kto ma leb na karku i dosc biedy wyjezdza, bo nie chodzi o to by karmic sie wymyslami, ze za granica zaraz ci manna z nieba spadnie i w willi za milion dolcow bedziesz mieszkac, ale o to, ze za normalna wyplate NORMALNIE zyjesz :O ja z mezem nie mamy dzieci ani kredytow, zadnych, a jak odlozymy 200zl z jednego miesiaca to na drugi czy 3 zaraz ta kasa idzie na podatek, albo spie/rdolona pralke (oczywiscie na raty prlaka, bo u nas ciezko kupic nowa za 1/3 minimalnej wyplaty) bylam we francji, bylam w niemczech, mam polowe znajomych w UK, wiec znam realia i wiem jakie sa ceny w tych krajach i co mozesz sobie kupic ze zwyklych pie/rdolow po oplaceniu rachunkow )

Gość gość
Nie dyskutujcie z POwskim trollem. On musi pisać że w POlsce jest raj, za to mu płacą.

Gość gość
Jak w PL zarabiasz 1.500 zł to jesteś buc i nieudacznik. Dziś większość ludzi zarabia dobrze ponad 3.000 zł a ci z zawodem zarabiają 5-15.000 i niczego im nie brakuje bo u nas wszystko jest tańsze. Ceny są dopasowane do zarobków.

Gość gość
Muller z przeceny owszem 55centów a normalna cena 80 centów jak się skłądasz na chatę w 2 lub 3 to masz taniej wówczas nie przeczę że coś tam odłożysz :) a teraz zamieszkaj sam normalne mieszkanie w miarę dobrej lokacji nie w melinie bo takich tu od groma :) koszt 2 pokoje kuchnia łazienka 350eu warm tv 24 eu internet z telefonem 35 żarcie dla jednej osoby miesięcznie 350eu

Gość gość
ceny dopasowane do zrobkow??!?!?! ceny SA DOKLADNIE TAKIE SAME jak za granica!!! tylko ze wyplaty sa 3x mniejsze :O i chyba tylko do idioty to nie trafia :O a te wycieczki tez znam, najbardziej mnie dowalila cena wycieczki 9dniowej do tajlandii za 1399eu, bo u nas takie wycieczki zaczynaja sie od 9 tysiecy :O i wlasnie o to chodzi, ze 1399eu to jedna minimalna wyplata, a u nas od 9tys to tylko ci zayebisci 'udacznicy' sobie moga pozwolic a i tez po odlozeniu przez pol roku albo na kredyt :P