Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

MIESIĘCZNE KOSZTY UTRZYMANIA RODZINY, WPISUJCIE

Polecane posty

Gość gość
najwięcej pieniędzy tracę na posiadanie dziewczyny chyba z niej zrezygnuje i odnowie pokój dziecku

Gość gość
Ale chodzi o wszystkie oplaty itd? No to u nas bez jedzenia ok 4300 (kredyty, mieszkanie, przedszkole itd) na jedzenie i inne wydatki typu ubrania, lekarz, lekarstwa, zabawki itd jeszcze jakieś 2000 zl, nie wiem dokładnie :(

Gość gość
My mamy 7000 jak jest lepszy mies to odloze do 1000 jak gorszy to nie odloze nic. 2 dzieci i dom jednorodzinny.

Gość gość
U mnie rachunki za mieszkanie 1300. Raz w tygodniu robimy większe zakupy za 300-400 zł., w pozostałe dni tylko pieczywo, wędlina jakieś swieze owoce, czy warzywa. Łącznie na jedzenie, chemię domową jakieś 2 tys na mc. Około 500 zł na paliwo. Mamy 1 dziecko w wieku szkolnym, kredytów brak. Óboje pracujemy.

Gość gość
1500 zł sama z 2 dziećmi i nic nie odłoże

Gość gość
4 tys bez kredytów, nie liczac ekstra wydatków

Gość gość
750 kredyt 400 opłaty za dom miesięcznie. Latem to praktycznie sam prąd i woda i smieci telefon więc około 200/msc zima jesien wiosna kolejno 500 400 400.Jakoś tak że latem 2 razy mniej opłat. Jedzenie chemia -ja mąż i 2,5latka 1200.Samochód 150/msc Czyli 1200+750+400+150- czyli 2500. Tyle akurat zarobi mąż,ma miec podwyżke po nowym roku. A ja mam 1000zł bo pracuje na 3/4 etatu. Na koniec miesiąca coś tam zostaje. Ale. Mąż swojgo czasu pracował za 2 razy tyle plus to ze firma go utrzymywała (mieszkanie telefon laptop samochód) ja mieszkałam u mamy z dzieckiem a na tylko na weekend wracał-teraz robi w panstwówce 8 h i nic go potem nie obchodzi. Zbudowaliśmy dom I odłożylismy sobie 15 tysięcy na gorsze czasy. Na razie nie musimy ruszac. Ale czuje różnice w wydawaniu kasy. Wcześnie mając 5-7tysięcy w malutkim mieście tak nie patrzyłam na co wydaje(chociaż też nie szastałam bo jestesmy oszczędni). Teraz patrze.

Gość gość
Ja maz 2 letnia corka i nastepne w drodze. Dom bez kredytu nowy. *oplaty 700zl (prad gaz wods internet telewizja) *telefony250zl *paliwo 600zl *jedzenie 2,5-3,0 *ubrania dla mnie i meza 400zl *dzircko mleko pieluchy 300zl *deserki dla dziecka sloiczki czasrm 150zl *wypady na wekend jakies jedzneie na miesvie rozrywka 500zl *nieprzewidziane wydatki 200zl *lekarz prywqtnie i leki w ciazy 250zl Okolo 6 tys idzie jak dojdzie maly to podobnie bo corkq pieluchy juz sporadyvznie wiec koszt na malego przejdzie. Mamy 10 tys zawsze 3 odkladamy czadem uda sie 4-4,5

Gość gość
Koleżanko wyżej dlaczego rachunki za dom macie 700zł? Macie wszystko na prąd/gaz?? My za prąd płacimy koło 100-120/msc śmieci 15-20zł nie pamiętam nawet opał mamy piec wszystko żerny -zwykle groszek albo węgiel chociaż latem wogóle nie palimy. Na zime poszła tylko tona z kawalkiem węgla (800zł) i a tak to drzewo. Telewizje mamy darmową bo i tak w internecie oglądamy większość , Internet 39zł. Dom nowy postawiony w 2013r. Dobrze ocieplony 120m2. Mamy podłogówke wszędzie plus grzejniki w sypialniach na górze. Temp w domu całą dobe 20,5stopnia.(nie z oszczędności =-tak lubimy ,lepiej sie spi) Po prostu dziwi mnie że takie duze rachunki na 3 osoby.Może macie duży dom albo pompe ciepła?

Gość gość
Jak można na jedzenie wydac 3 tysiące na 3osoby:O:O:O j jak bym nawet chciała to bym tego nie przejadła!! Chyba że jesteś otyła albo alkoholiczka trunków po 200zł/l ale raczej nie bo w ciązy..a jeszcze piszsz ze w weekendy jecie czasem na miescie czy w restauracji. Coś nie halo:O

Gość gość
Ale rozrzutna baba! 3000 lus 150 słoiczki plus jeszcze z tych 500 na wypady w wekendy pwnie też jezenie. Kuźwa co wy jecie??

Gość gość
2000raty kredytow, 100zl program oszczednosciowy,100 nc+, 200 telefony, 60 internet, 30smieci,200 zl prad co 2 miesiace, okolo 500zl jedzenie, 200zl pampersy, kosmetyki i jakies owoce lub sloiczek z ryba dla synka. Malzenstwo plus 10miesieczny niemowlak na piersi

Gość gość
3tys na jedzenie... może tu chodzi nie o ilość ale raczej o jakość produktów, jest rożnica w kwotach jeśli kupujd sie żywność z górnej półki