Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

co jest po smierci?

Polecane posty

Gość martyna 33
Gość 18.29 Mnie akurat nie interesuje to, co ksiądz mówi, bo ja jestem protestantką. O niebie i piekle mówił Je.zus, Syn Bo.ga i to mi wystarczy.

Gość gość
17:09 W TAKIM RAZIE SKĄD WZIĄŁ SIĘ CHRYSTUS. Jego istnienie poteierdzaja wszyscy historycy. To co piszesz jest pokierowane głębokim ogranniczeniem i nie wiedzą. Ludzie w starożytnych czasach byli tacy tepi że nie mogli stworzyć sami Biblii bo z niej bije mądrość. Nawet w Koranie piszą o Jezusie i Maryi. Co potwierdza że to nie wzięło się z nikąd. Poza tym objawienia świętych, różne cuda. Demony i opetania. Skąd to wszystko wg Ciebie? Trudno jest uwierzyć w coś czego nie widać ale czy to znaczy ze tego nie ma? A co z powietrzem? Widzisz je? No właśnie. A dzięki niemu żyjesz tak samo z Bogiem, nie widzisz a dzięki niemu istniejesz.

Gość gość
Będziemy w niebie do Armagedonu a potem życie wieczne w raju ZMARTWYCHWSTANIE. Ale tylko ci co zasłużą.

Gość gość
I co bedziecie robic w tym raju? Serio pytam

Gość gość
A kto twoim zdaniem zasluzy co? Kazdy grzeszy i popełnia bledy, bez wyjątku , mowie o normalnych ludziach, o mordercach nie wspomnę

Gość gość
Tytul tematu: co jest po smierci ? Jest nic, jest koniec. Kara za grzechy jest smierc bo kazdy grzeszy, do kazdego przyjdzie smierc bo kazdy grzeszy i meczarni po smierci nie ma, bo sama meczarnia jest zycie i smierc. Ludzie religie sobie wymyślili. Czy wszystko wiecie? Czy wiecie ze Jezus nie umarl na krzyżu ani potem, on uciekl, prawdziwy Jezus byl człowiekiem, normalnym, nie zabito go ani nie zmartwychwstal, nic nie wiecie ludzie:( zagłębcie sie to duzo sie dowiecie , bredzicie jedno po drugim az zal

Gość gość
21:29 To co piszesz mógł tylko szatan wymyslec tak samo jak falszywe religie i inne takie

Gość gość
Zadajcie sobie pytanie ilu bylo ateistów w średniowieczu .

Gość gość
ale co niektórym kopary opadną jak po śmierci przyjdzie im spotkać się z Chrystusem....ciekawe czy wtedy również będą się tak mądrzyć.

Gość gość
A tobie kopara opadnie jak sie nie spotkasz z bogiem

Gość gość
Najbardziej fałszywa religia to katolicyzm

Gość gość
Cierpienie na ziemi jest konsekwencją naszych grzechów ( np. obrzarstwo tworzą choroby metabolicze itd.) oraz cierpienie na ziemi jest konsekwencją grzechów innych ( np. przemysłowe przetworzone jedzenie i stąd choroby ) I każdy widzi jaki efekt daje grzech i jak wpływa na nas i na innych. Po prostu się nie opłaca tu i teraz na ziemi a co dopiero po śmierci kiedy konsekwencje grzechu zabieramy na wieczność. Ludzie myślcie logicznie. Prawda jest jedna. Bo Bóg jest Jeden 😍

Gość gość
Co będziemy robić w tym raju? 😍 Będziemy żyć wiecznie, w miłości, w pokoju, bez chorób, z idealnym ciałem wiecznie młodym i pięknym. Jesteś zaproszony :) Póki żyjesz podejmujesz decyzje. Z kim wolisz spędzić wieczność ?

Gość gość
Z moja corka i moim kotem, tylko przy nich czuje sie dobrze i milo :)

Gość Adam 26
A czemu by nic miało nie być po naszej śmierci, skoro tu żyjemy i jesteśmy istotami ludzkimi , to czemu by nie miało być innego życia ? , ja tam uważam że coś jest .