Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość321

Mamy na CZERWIEC 2016

Polecane posty

Gość kawusia4
Ten post wczorajszy o liście wyprawkowej nie został przeze mnie dodany. Nie mogę pisząc z telefonu zastrzec loginu hasłem. No to ktoś sobie wykorzystał. Trudno. Ja wczoraj nie wytrzymałam. Chyba z całego tego stresu bolała mnie okropnie glowa. Po 21 przyszedł teść, żeby mu mąż przy kolejnej inwestycji doradził i finansowo pomógł. No i oznajmił, że szwagierka upowaznila tylko mojego męża do wglądu do dokumentacji. Że nie chce ona nikogo widzieć tylko jego. No i tak sobie wyobraziłam jak po wyjściu ze szpitala wola go non stop, jak do niego przychodzi ( bo całą tą akcją ludzi do siebie zraziła, a mnie tez nie uważa bo w końcu to ja jej braciszka z domu zabrałam) . Pokłóciłam się z teściem, z mężem, popłakałam no i dopiero poszłam spać. Boję się tego co bedzie jak ona wyjdzie ze szpitala.

Hej :) Ja właśnie na badaniu krzywej cukrowej. Niestety 3 pobrani, wzięłam sobie tableta żeby te 2 godz jakoś przetrwać. Mdli mnie... I najchętniej bym sobie pospala. .. a tu jeszcze pół godz do kolejnego pobrania i jeszcze kolejna godz siedzenia... Poza tym u nas ok. Rzadziej jestem, bo jakoś sobie organizuje czas żeby nie siedzieć całkiem bezczynnie w domu (czyt. U tesciow) czasami robi mi się przykro z powodu tego "wygnania" i braku SWOJEGO WŁASNEGO. Jednak nie umiałbym żyć na stałe z rodzicami/teściami. 7 lat mieszkania na swoim, wcześniej u rodziców miałam swoje piętro, a teraz zamknięta w 15 m pokoiku... ech... dobrze ze nie na długo i potem czeka mnie spełnienie marzeń, ale hormony biorą górę i jakoś mi smutno i placzliwa ostatnio. . Wczoraj byliśmy w kinie na Roju... mało "ciazowy" ciężki film ale piękny, popłakałam się parę razy...

Gość gość 1987
Gosc czerwiec27 pewnie jeszcze sied******olejce u lekarza. U nas tez snieg ale widze ze sie topi z dachu kapie. Rozefi to mojemu mezowi jeszcze jedyne 9 lat dziecinstwa zostalo;-) Masz racje troche sie podasaj to na pewno nie zaszkodzi;-) Sylwia mnie to jutro czeka i tez 3 pobrania. Glukoze juz kupilam jeszcze rano musze ja sobie sama rozpuscic. Kawusia wspolczuje tej sytuacji z szwagierka i niedobrze ze Twojego meza tylko upowaznila. W koncu Twoj maz ma Ciebie i 4 dzieci jak ma jeszcze znaleźć czas dla niej. Nie dziwie sie ze sie denerwujesz na pewno jest Ci ciezko...

Gość Gracjana090515
Cześć dziewczyny! :) Obiecalam ze sie bede codziennie odzywać a tu 2 dni minęły a ja nic nie wyskrobalam. Heh u nas wszystko wporządku. Właśnie wróciłam do domu bo byłam na badaniach (morfologia, mocz) bo jutro mam wizyte u lekarza! Tak jutro! W końcu! :) :) :) nie moge sie doczekać co tam u małej słychać? :) -kawusia4 współczuje ci sytuacji w jakiej sie teraz znajdujesz. Jakaś masakra. Ale zobaczysz wszystko sie ułoży.... Musisz sie tylko mniej denerwować, dla dobra dziecka... -rozefi no u nas tez biało. Aż trudno uwierzyć. Wczoraj taka piekna wiosna a dzis śnieg. ale jak to mówią" w marcu jak w garńcu...." -justynka1986 u mnie kochana leci 28 tydzien. Juz bliżej niż dalej... Heh marzy mi sie maj..... :) zeby było bliżej końca. Co do ruchów do Mieczka ostatnio wariuje! Normalnie na zewnątrz czuje ja cała! Heh :) najbardziej *****iwa jest do południa lub wieczorami. Ale niech kopie... Przynajmniej wiem ze wszystko u niej ok. :) Tak właśnie dziewczyny. Pogoda nam sie zepsuła i nic sie nie chce. A wogóle jak sie czujecie na taka zmianę pogody? Bo ja coś ostatnio nie mam na nic siły. Zmuszam sie coś robić bo nie moge wykazać ale jakaś taka osłabiona jestem. Miłego dnia kochane! :)

Gość kawusia4
Chciałam się ostatnio Was zapytać jak to u Was jest z sennością i zmęczeniem. Zastanawiałam się czy to kwestia stresu, niedoczynności tarczycy, anemii, przebytego zapalenia oskrzeli, ale dochodzę do wniosku, że to chyba taka kolej rzeczy. Chodzę spać przed 23 , wstaję o 7 , a popołudniu to mam taki moment, ze muszę chłopcom bajkę włączyć i 20 minut pospać, bo inaczej zasnęłabym na stojąco. Tez tak macie?

Ja tez chodze pozno spac i nawet wczensie wstaje ale w dzien nie usne chyba ze mi krew z nosa leci i czuje sie taka zmeczona ze nie mam sily reka ruszyc to sie klade godzinka i jestem jak nowa ale w nicy nie moge znow usnac i sie mecze bo moj kiedy sie nie polozy zawsze usypia czy jest zmeczony czy nie to i tak spi a ja leze i nawet nie mam do kogo buzi otworzyc zeby sie czyms zajac

Gość Ninus1101
Ja ze spaniem problemy nie mam, wręcz odwrotnie za długo śpię. Co prawda kładę się do łóżka tak ok 1-2 w nocy Ale za to rano śpię do 9-10. Więc to zdecydowanie za dużo snu. W dzień się przysypiam, ale w sobotę zasnelam w południe i spałam się godzinę aż w szoku byłam. Ale to wydaje mi się że zależy już indywidualnie od natroju, sytuacji, no i zmęczenia, czy nawet nudów. Podobno nam wolno spać ile chcemy i trzeba dziewczyny korzystać z tego, bo później to już tylko będziemy mogły pomarzyć o popołudniowej drzemce.

Gość gośćCzerwiec27
Hey Kochane! Wrocilam... I z maluchem ok, to cos co mam to powiekszony gryczol ale mam sie nie martwic bo on sam bedzie pekal i sie oczyszczal wiec mam sie nie martwic... Niestety moja szyjka sie skróciła i mam jak najwiecej lezec, jak najmniej sie wysilac, wolno chodzic, i magnez dawka potrojna... Tak wiec dołączam do lezakujacych na dobre... Dobrze ze te ubranka mam kupione poprane i prasowane bo bym byla w czarnej d/upie... :( maly bardzo aktywny i to wywoluje zapewne skurcze i skracanie szyjki.. Ehhhh :(no nic, bede szyc koc recznie dalej w łóżku, juz i tak spimy w dużej ilosci latajacych nitek... Do tego maz w domu bo go dalej rozklada i chyba jutro sie to lekarzem skonczy... Takie klimaty az sie gadac nie chce...

Gość Mila0256
Oj bardzo bym chciala sie zdrzemnac chociaz na pol godziny w poludnie codziennie ALE kiedy czuje sie zmeczona i sie klade to od razu spanie mi mija i juz moge isc robic

Gość nikita1244
Gościu czerwiec to witaj w klubie ale się niv nie denerwuj! Bedzie na pewno dobrze. Super ze masz poszykowane bo ja niestety nie ale malymi kroczkami do celu.odpoczywaj jak najwięcej. Gdybyś miała w domu malucha mialabys większy problem ;-) a tak niech mąż Was rozpieszcza jak najwięcej :-) A ile ma Twoja szyjka? Który to u Cb tydzień ciąży?

Gość nikita1244
Ja marze o przespaniu calej nocy. Juz w sumie zapomniałam jak to jest ;-) w 1 ciąży nocne sikanie,później pojawila sie córka ktora ma prawie 2 lata i do 11 mesiaca nawet po 11 x w nocy musiałam do niej wstawa :P teraz się rozkopuje przychodzi do nas trzeba ja przewinąć bo duuuuzo sika w nocy no i moje nocne siusianie wiec noc mam przerywaną. To juz prawie 3 lata trwa :D rekor guinessa pobije bo jak znów taki absorbujacy maluch mi sie trafi to kolejne 3 będę wstawać 100x

Gość MałaMi85
Hej. Ja mogłabym spać nawet i po trzy razy dziennie. Ale i przed ciąża tak miałam. Spanie to takie moje hobby :))) Wspolczuje dziewczyny że musicie leżeć. Raz że psychicznie to wykancza, bo człowiek się boi podnieść żeby małżeństwu krzywdy nie zrobić, a po drugie fizycznie ilez można? Przecież to dup/sko juz boli! Ją nie wiem co bym zrobiła gdybym musiała leżeć. Kto by się starszą córka zajął? Tu gdzie mieszkam nie mam nikogo. Ani mamy ani teściowej. Nikogo z rodziny kto mógłby mi pomóc. Także dziękuje Bogu że wszystko OK. Bierzecie coś na anemię? W ogóle jaką macie hemoglobinę? Ja miałam 10,3 i przepisał mi Tardyferon Fol. W pierwszej ciąży też bralam ale niewiele to dało. Na takim poziomie utrzymywała się do końca. Nikta to wspołczuje tych nocek. Moja mała przesypiala całe noce jak miała 2 m-ce. I tak jej już zostało. Czasami tylko się przebudzi ale wystarczy poglaska i otulic i śpi dalej. Zasypia sama w swoim lozku od początku. Nigdy jej nie usypialam. Ani na noc ani w dzień. Także ją miałam szczęście :)

Dzisiaj mnie wzięło na slodkosci i będę robić muffiny cytrynowe z jagodami :)

Gość renata101086
Hej kochane. Powiedzcie mi.... badania krwi i moczu robicie co wizyte u ginekologa? U mnie ostatnio wyszla lekka anemia i bakterie w moczu. Mialam przepisane zelazo i globulki dopochwowe. Zapomnialam spytac na poprzedniej wizycie czy powtorzyc badania ale totalnie mi to z glowy wylecialo a lekarz nic nie wspomnial na ten temat Mysle czy tak sama od siebie mam sie nie wybrac zeby sprawdzic czy wyniki sie poprawily....

Nie wiem czy to zalezy od dziecka czy jak ale tez bede sie stara nie uczyc dziecka usypiania czy noszenia na rekach bede sie starala zeby jakos sam usypial. W teori to wyglada fajnie i latwo zobaczymy z czasem jak nam wyjdzie praktyka zeby Wojtus sam usypial bez wiekszej naszej pomocy

Gość gość 1987
Gosc czerwiec27 witaj w klubie krotkich szyjek;-) Powiedział Ci lekarz ile ma Twoja szyjka? Nic sie nie martw bedzie dobrze ja juz od miesiaca leze i jeszcze mam nic nie poprane wszystko czeka z metkami, po swietach sie za to wezme. Czekamy na wiesci od Andzi

GoscCzerwiec właśnie, napisz ile ma Twoja szyjka, że lekarz Cie postraszył? może za duzo ciuszków ostatnio odwiedziłaś i teraz dają się we znaki. Musisz odpoczywać zatem i część zakupów zrób przez internet. Ja dziś zrobiłam zamówienie w aptece internetowej, bo kończy mi się Mustela na rostępy, więc od razu wzięłam i balsam na sutki z Musteli (podobno dobry) i parę kosmetyków i rzeczy do higieny dla małej typu Octenisept, Oilatum, linomag itp. Dużo taniej niż w stacjonarnych aptekach. MałaMi ja mam 12,7 hemoglobinę i ciągle utrzymuje mi się na tym poziomie. Moja gin mówi że jest ok, za to chirurg ostatnio mi powiedział, że to za mało, no ale słucham mojego lekarza. Renata ja co wizytę mam robić badanie moczu i morfologię i za każdym razem coś tam innego lekarz dodaje. Teraz na następną mam powtórzyć toksoplazmozę. A tak w ogóle czytałam, że do 7 mies. wizyty są co miesiąc, natomiast od 8 co 2-3 tyg. Jeżeli tak rzeczywiście by było to dla mnie jeszcze lepiej, częściej będzie się widywać nasze słodziaki! :) A jeśli chodzi o spanie to ja wręcz przeciwnie, mam sporo energii, zaczęłam wreszcie bardziej urozmaicać obiady, chce mi się cos przygotować, pokrzątać po kuchni i domu. Wcześniej duzo leżałam jak mnie brzuch bolał i przeziebienie męczyło, więc teraz chyba organizm domaga się więcej ruchu. Dziś zrobiłam kluski śląskie z gulaszem i buraczkami:) a gteraz odpoczywam, czekam na mężą i na wynik TSH, bo znów mnie kłuto ech

Gość gośćCzerwiec27
Dziewczyny nie mam pojęcia ile ma szyjka bo ginek to ocenia paluchem :P nie wtykal mi usg dowcipnie... Stwierdzil ze sie "troche skróciła", ale ten nakaz odpoczywania powtorzony kilka razy utkwil mi w glowie... Tymbardziej ze ja sie do tej pory nie przesilalam za wiele a tu oszczedzac sie ehm... Wychodzi na to ze pasowaloby plackiem lezec.. No coz, juz powiedzialam ze raczej obiady na kilka dni to samo a na swieta palcem nie kiwne... Trudno.. Dobrze ze sobie szy ie tego koca wynyslilam to bede muala co w łóżku robic oprócz krzyzowek... Troche mnie to zdołowało :/ (Nikita - to moj 26tc) Aaa przytylam od poczatku 5.5kg... Cisnienie dzis niższe ale od rana czuje ze mi strasznie slabo i dusznosci do tego... Za dwa tyg mam morfologie+mocz+glukoze... Glukoze tylko dlatego ze chce bo wg lekarza nie bylo potrzeby i zyczy mi smacznego. Wiec oby mial racje..

Gość gośćCzerwiec27
Bezka - watpie ze to moje spacery na ciuchy sie przyczynily bo ja tam sobie spacer urzadzalam, w kazdym razie z perspektywy czasu ciesze sie ze mam te zakupy za soba... Obawialam sie tego skracania wiec zdziwiona nie powinnam byc, biorac pod uwage aktywnosc malego od 18tc to w sumie i tak dlugo wytrzymala ze 8tyg... Co do reszty zakupow to mam juz rozpisane konkretne sklepy-2internetowe+apteke internetowa, jeden stacjonarny i reszta pewnie pepco albo pobliski sklep dzieciecy, wiec chodzenia juz nie planuje.. Nawet spacer do biedry chyba sobie daruje i albo wysle meza albo kupimy w pepco... Dzis po drodze od gin weszlam do pepco i kupilam smoczki (zawszw to cos do przodu) jeden taki 0-3,a drugi - zestaw 2smoki +łańcuszek 6-12msc za 12.99 wiec mysle ze sie oplacalo..

Gość gośćCzerwiec27
Mala Mi - moja koleżanka na anemie jadla marchewki, jarmuz i buraki i wyniki miala pozniej coraz to lepsze, uciekla od lykania tabletek..

Gość Różefi
Nikita zgadzam się w 100% że we dwoje to można obskoczyc nawet więcej niż pół blachy ;) U mnie jak waga stała to stała,a teraz już dobre 7 kg na plusie ,niestety od 10 lutego kiedy baaaardzo dużo leże są takie efekty że więcej się odkłada :/ przez miesiąc to mi się taki cellulit na udach i pośladkach zrobił że już zapowiedzialam ,że po połogu IDE na fitness/siłownię bo nigdy takiego nie miałam :( Sylwia hormony nami targają ,mam tak samo jak Ty namyśle sobie i jakieś doły łapie :/ wszystko przez go lezenie ,nie mam się czym zająć to dumki dumam. Gosc1987 mojemu jeszcze 7 ,a potem z dzieciństwa w kryzys wieku średniego ;) Dasy skończone już jest grzeczny posprzatal, obiad z wczoraj odgrzal a na podwieczorek upichcil ryż z jabłkami z cynamonem - zapachy na całe mieszkanie. Gracjana to jutro obie mamy wizyty :) Przez pogodę to mi się taka ciężką głową robi :P jak na kacu heh i w ogóle nic się nie chce . Kawusi4 u mnie 0 problemu że spaniem przesypiam spokojnie całe noce,a i w dzień przynajmniej jedną drzemke mam.

Gość gość 1987
Gosc czerwiec27 to dziwne ze po takim badaniu lekarz stwierdził zr Ci sie szyjka skraca. Moi lekarze po takim badaniu to moga jedynie stwuerdzic czy nie ma rozwarcia i czy szyjka jest twarda. A długośc szyjki mozna stwierdzic tylko po usg dopochwowym. Bylam u 3 lekarzy i kazdy mowil tak samo.

Gość gość 1987
Rozefi i bardzo dobrze niech Ci dogadza;-) To sa skutki lezenia chociaz u mnie waga stoi w miejscu plus 6 kg. Piszcie dziewczyny jak po wizytach ciekawe ile Wasze maluszki urosly;-)

Gość gośćCzerwiec27
Gosc1987 - nie mam pojecia jak, moze jest magikiem:) a tak na serio to ufam mu, jeden z kilku najlepszych gin w moim miescie wiec mysle ze wie co mowi.. Moze wlasnie po twardosci szyjki tak uznal, nie wiem, do tej pory bylo wszystko ok mimo skurczy a widac teraz cos jest inaczej, niepotrzebnie by mnie nie stresowal... Nic tylko pozostaje mi lezec... Wy lezycie jak? Nogi wyzej? W pozycji polsiedzacej czy jak? Dla mmie dramat to lezenie.. Ja nawet przy grypie najbardziej cierpie przez lezenie a nie przez sama chorobe... Ehhh

Gość gośćCzerwiec27
Sylwia - jak po glukozie??? Wszystko ok?

Gość Gracjana090515
-Rozefi to super! :). Dobrze ze wizyte mam o 14 bo do wieczora to trudno by mi było sie doczekac :) he he dasz znać kochana jutro co u was? Bede czekała na wieści! :) -Goscczerwiec27 kochana to super ze z dzidziusiem wszystkomwporzadku! To najważniejsze! ;) teraz musisz dbać o siebie i wypoczywac! Wszystko inne na bok! -renata10108 ja nie robię moczu i morfologi przy każdej wizycie. Teraz musiałam zrobic bo ostatnio miałam słabe wyniki bo miałam słabe żelazo. A tak to raz mam badania raz nie mam żadnych. Zależy. Ahhhh... Ja dzisiaj wpadłam w trans sprzątania. Wysprzatalam cała kuchnie. Szafki, Blaty, płytki, każda łyżeczka, widelec, szklankę, garczek z osobna i mam czysciutko! Jutro zostało mi piekarnik wytrzyscic i lodówkę wymyc i jest kuchnia gotowa! :) teraz sie wymapalam i leże i pachnie. :) nie mam na nic siły! Heh ale cieszę sie ze tak sie zawdzięczam i gruntowne w kuchni zrobiłam. Zostal mi jeszcze korytarz i salon. Ale to powoli....

Goscczerwiec27 naprawdę dziwne że tak stwierdził ,u mnie lekarze tak jak gosc1987 potwierdzają to bądź wykluczają poprzez USG ,no ale jak kazał to lez i odpoczywaj. Jak na moje oko to latanie po ciuchach,siedzenie przy maszynie i wysiłek wpłynął na takie coś,bo grawitacja bardzo się przyczynia. Lezenie jak najbardziej na płasko, pod nogi możesz sobie coś podlozyc. Mam nadzieję że na jutrzejszej wizycie sprawdzi mi moja gin stan mojej szyjki ,przydaloby mi się załatwić kilka spraw na mieście ale wszystko zależne jest od werdyktu lekarza .

Gość gość
gość 1987 a Twoja szyjka jaka ma dlugosc/ czy 32mm to ok/

Gość nikita1244
Nie chce słuchać o Waszych wagach baby! ;-) ja przoduję tutaj! Hipcio wśród lasonow! Tez mnie dziw ze tylko paluchami sprawdził.ale ja medykiem nie jestem wiec mie mogę się wypowiedzieć bardziej. Cora gorączkuje, mnie dopadła infekcja i mąż tez jakis rozbity kompletnie. Brak mi sil po 2 nieprzespanych nocach a dzis co godzina pobudka żeby sprawdzić temperaturę córce. Nienawidzę chorób choc wiem ze są o wiele gorsze sytuacje. Padam na Ryjek i chyba jutro pojadę z mala do rodziców na kilka dni odpocząć. Co do wyprawki to muszę odłożyć na później bo teraz brak sil