Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Najpierw FB czy od razu rozmowa w świecie realnym?

Polecane posty

Gość gość

Cześć :D Mam krótkie pytanie :D Bardzo podoba mi się pewna dziewczyna ze szkoły, ma ponad 15 lat (2 gim.) a ja prawie 18 (2 LO). W szkole widzę ją dość często, no i mam problem. Czy jeśli chodzimy do jednej szkoły to mogę najpierw napisać do niej na FB? Jestem strasznie nieśmiały no i nie chcę tego zepsuć. Żadna dziewczyna jeszcze nigdy tak mnie nie kręciła mnie tak jak Ona...

Gość gość
Na pewno lepiej jest w świecie realnym, ALE ..... - jeżeli jesteś nieśmiały i masz wrażenie, że mógłbyś coś popsuć z nerwów, może warto skorzystać z FB ? Za tym przemawia jeszcze jedna rzecz - jeżeli ona nie zna Cię zbyt dobrze, a Ty nie wykazywałeś wcześniej żadnych znaków zainteresowania, może być zdziwiona i odmówić. To jest pierwszy odruch, który nawet nie świadczy o tym, że ona nie chce, ale po prostu nie będzie wiedziała co ma powiedzieć i się wykręci. Zawsze oczywiście można zrobić drugie podejście, ale jeżeli jesteś nieśmiały, to możesz się zniechęcić. Na FB będzie miała więcej czasu do namysłu, a Ty będziesz mógł zawsze ponowić propozycję ... Moja rada, jeżeli zechcesz do niej podejść w świecie realnym, wyluzuj i bądź pewny siebie, nie operuj słowami w trybie przypuszczającym - dziewczyna ma być pewna, że masz ochotę z nią gdzieś pójść, bo inaczej nie będzie miała szansy się ustosunkować do niewypowiedzianego zaproszenia.

Gość gość
A ja zdecydowanie odradzam b, ponieważ zdąży wszystko przedyskutować z każdą z psiapsiółek, pośmiać się itp. itd. Jak zadziałasz realnie, zaskoczysz ją i to jest właśnie Twój atut. Wszyscy piszą na fb i nic z tego właściwie nie wynika.