Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Od jutra zmieniam życie, czyli minus 10kg, kto ze mną? :)

Polecane posty

Gość gość

Możemy tutaj siebie wspierać, pisąc jakie ćwiczenia, diety stosujemy :)

Gość Slonecznik13
z checia bym sie przylaczyla, ale wiem, ze i tak nic z tego nie wyjdzie :( Brak mi determinacji i silnej woli.... I KOCHAM jesc, niestety, nie umiem sobie odmowic jedzenia, to moja jedyna obecnie przyjemnosc w zyciu...

Gość gość
Ejj... przed chwilą napisałam koleżance to samo.. ż emam 23 lata i jestm nieszcześliwa, ż eto chore że żelki i tabloczka czekolady sprawia mi jedyną przyjemnośc..

Gość gość
Musimy dac rade, zapraszam, potrzebuje osób, które będą ze mną walczyc!

Gość gośćKKKKKKKKKK
ok, wiec ja zaczynam trening dla początkującej z sfd jakiś czas temu ćwiczyłam i tak od jakiegoś czasu nie mogę się zabrać za siebie ide poszukać hantli i trzymam kciuki za wytrwałość :-)

Gość gość
a co to za ćwiczenia?:) MA ktoś z was GG?

Gość gośćKKKKKKKKKK
http://www.sfd.pl/Trening_siłowy_dla_początkującej_Lady_%3A_-t803543.html Trening do domu do wykonania ze sztangielakami lub butelkami wody mineralnej w/g Agak trening A 1) Wznosy nóg z leżenia 2) Wspięcia na palce obunóż 3) Przysiady klasyczne z hantlami 4) wejście na ławkę z hantlami 5) wznosy z opadu 6) Pompki klasyczne max powtórzeń 7) Podciąganie obciążenia wzdłuż tułowia, oburącz 8) Pompki w podporze tyłem trening B 1) plank max czas 2) Martwy ciąg z hantlami 3) Wykroki z hantlami 4) wiosłowanie hantelką 5) wyciskanie hantli leżąć (jeśli masz możliwość np na taboretach, ławie wąskiej) 6) Wyciskanie hantli stojąc na barki 7) uginanie przedramion (biceps) 8) wyciskanie francuskie stojąc (triceps) 1. Ćwiczenia wykonujemy 3 razy w tygodniu, co drugi dzień, czyli A, wolne/aero, B, wolne/aero, A, wolne/aero, b, itd 2. Trening zawsze rozpoczynamy od rozgrzewki, a kończymy rozciąganiem. 3. Cały trening podzielimy na obwody - na obwód składać się będą wszystkie wymienione wyżej ćwiczenia. 4.Wykonujemy 15 powtórzeń każego ćwiczenia, dobierając obciązenie, które będzie nam sprawiało problem (czyli jak największe z którym zrobimy 15 powtorzen poprawnych technicznie) 5. Pomiędzy ćwiczeniami odpoczywamy max 30 sekund i tylko wtedy gdy ćwiczenia wymagają przejścia do innego miejsca, przełożenia ciężarów, etc. Jeśli to nie konieczne, nie odpoczywamy w ogóle. 6. Odstępy czasowe miedzy obwodami (całym zestawem ćwiczeń) powinny wynosić ok. 3-5 minut. 7. Czas treningu będzie wynosił 20 - 40 minut bez rozgrzewki i strechingu. 8. Przez pierwsze dwa tygodnie wykonujemy po dwa obwody. 9. W trzecim tygodniu dodajemy trzeci obwód. 10. Począwszy od czwartego/piątego tygodnia wykonujemy pełne cztery obwody. 11. W kolejnych tygodniach treningu stopniowo zwiększamy obciążenia lub przechodzimy do trudniejszych wariantów ćwiczeń, pewnie dostaniesz nowy trening.

Gość gośćKKKKKKKKKKK
ćwiczyłam to jakieś 3 lata temu i efekty były :-)

I ja sie przylacze, wlasnie czytam zalety diety south beach moze na tej diecie uda mi sie cos zrzucic bo aktualnie mam bardzo siedzacy a raczej lezacy tryb zycia i mimo ze juz schudlam 10 kg to boje sie ze przez to ze teraz nie pracuje to znow przytyje. Dlatego narazie postanowilam wprowadzic forme ruchu pod postacia basenu. Ale nie moge sie jakos trzymac w postanowieniu ze czegos nie bd jadla a slodycze to moje przeklenstwo :(

Gość Nuskaa
Hej dziewczyny i ja się przyłączę jeśli mogę. Właśnie przygotowuje się żeby zacząć od jutra:) przyjmiecie mnie?:)

Gość damradę180
ja też mogę, jestem na innym topiku ale chyba już upadł :P ja jak schudnę 20 kg to będę mega zadowolona 3,5 za mną

Gość Nuskaa
Ja mam min 30 do zrzucenia :( ale dam radę tym razem się nie poddam

Hej :) To ja założyłam tego posta, zapraszam wszystkie chętne osoby :). Jestem studentka pedagogiki, mam 23 lata, 3 lata jestem w związku, no al ejestem nieszczęśliwa prze zto jak wyglądam, po prostu siebie nie potrafię zaakceptować. Mam 175,5 cm wzrostu, waga moja to ok 67/8. Jutro możemy wszytkie się zmierzyći zwazyć ;) Co wy na to? Mój plan to odrzucić słodycze, no i oczywiście niezdrowe jedzenie. Nie mam zamiaru jesć sameho kurczaka, ryżu,a le chce jeśc dużo warzyw i owoców :)

Jeżeli chodzi o ruch, to również chcę chodzic na basen, biegi.. jeśli uda mis ie do tego namówić mojego faceta... Chciałabym Chodakowską, ale nie mam nawet gdzie..

Gość gość
Hej. Ja tez zaczynam od jutra. Do zrzutu 8kg. A slyszalyscie o diecie margita?

Będę tutaj do końca, myślę że razem damy radę tylko musimy się wspierać... bo inaczej nic z tego nie wyjdzie. Ja tez mam dni załamki, ojj mam i wszytko rzucam,a le jesteśmy tu po to by napisać "hej dziewczyny, mam dziś kryzys, potrzebuję kopa w dupę" :) Po to jest to forum :)

Ja sie odchudzam odkąd pamiętam.. Nie chce diet, dla mnie najlepsza dietą będzie dieta MŻ i rezygnacja ze słodyczy. Stosowałam już kapuścianą, dukana, 1000 kcal i mż, ostania z nich była najlepsza...

Ja generalnie co jakiś czas mam zajawke na odchudzanie... Aktualnie waze 58 kg przy wzroscie 160 kg, moim najwiekszym problemem jest brzuch, okropny tlusty bebziol ktorego nienawidze. Jakby dalo rade to bym go obciela. Dlatego postanowilam ze schudne chocbym miala zwariowac na tej diecie. Chce wazyc 48-50 kg i pozbyc sie tego brzuchola. Wiec zaczne dieta south beach i basen 3 razy w tyg. A narzeczonego to chyba z mieszkania wyrzuce jak zobacze ze je przy mnie cos slodkiego :) dlatego dziewczynki motywujmy sie wzajemnie :)

Jeszcze nie wiem jak to zrobie ale po prostu chce i musze schudnac te 10 kg. jedno 10 juz zrzucilam zajelo mi to w sumie nie cale 2.5 miesiaca. Ale to głównie dlatego ze malo jadlam i ciagle pracowalam. Teraz nie pracuje i zwyczajnie z nudow jem. Najbardziej wieczorami jak moj wraca z pracy. Dlatego potrzebuje kopa w d... zeby sie ogarnac.

No to tak jak ja... z tym że ja pracuje, robię praktyki a i tak dużo jem... W dodatku na noc! Z pracy wracam póxno, a w niej nie zawsze mam czas zjeść normalnie.

Ja zaczynam od jutra. Mam nadzieje ze damy rade jak sie wzajemnie bd wspierac, Ja jak przetrwam te pierwsze 2 tyg to juz bd duzo. Bd Wam pisac wieczorami co zjadlam w ciagu dnia. Wiec co? Jutro sie wazymy i miezrymy tak?

Gość gość
a ja probowalam schudnac i nie moglam.naturalnie 2-3 Kilo to jakos szlo ale pozniej wracalo.nic mi nie pomagalo,zadna dieta ani cwiczenia.po zastosowaniu diety dostawalam atakow wilczego glodu.stracilam nadzieje,ze mi cos pomoze i chcialam wzmocnic wlosy.zaczelam lykac tabletki z pokrzywy i palmy sabalowej.natychmiast zaczelam chudnac,schudlam juz 8 kg.sprobujcie ,dopiero potem wyczytalam,ze pokrzywa reguluje metabolizm i wspomaga chudniecie

Gość gość
Hej wszystkim :-) czytam, czytam i stwierdzam ze sie przyłącze :-P bardzo polecam ćwiczenia z mel b. Naprawdę widać efekty. Cwiczylam z chodakowska ale ona jest taka monotonna przynajmniej dla mnie. No przyznam sie ze od pol roku przestalam cwiczyc i przytylo sie troszeczkę tu i tam tak łącznie 4 kg:-( ale co tam, trzeba wziąć się za siebie!!!!

Też lubie Mel B ale ona jest dla mnie za mało męcząca xD, może bede ją robiła do basenu, jak bede miała gdzie :d

UWAGA!!!! OSOBY KTÓRE CHCĄ DOŁĄCZYĆ: proszę o założenie konta, bo gość1, gość2... no trudno będzie się dogadać i zorientować kto kim jest.

Powaznie pokrzywa? Ja tez chce wzmocnić włosy.. a co to kupowałaś dokładnie? co z pokrzywy i to drugie?