Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Sucha i zmęczona cera po wakacjach

Polecane posty

Gość gość

Znacie jakieś sposoby na poprawienie kondycji skóry po wakacjach? Może warto wybrać się na jakiś zabieg u kosmetyczki?

Gość gość
Kwasy, wit. C, niacynamid, nawilżanie. Nie trzeba żadnych kosmetyczek, wystarczy zajrzeć do sklepów z półproduktami albo poszukać w drogeriach.

Gość gość
Zabieg u kosmetyczki to bardzo dobry pomysł, szczególnie zabiegi nawilżające z iltradźwiękami lub zabiegi z kwasami. Ja miałam ostatnio zabieg z kwasem mlekowym medycznym mesoestetic. Mam teraz gładką, rozjaśnioną i nawilżoną cerę. Polecam w Poznaniu salon www.beautypremium.pl

Gość gość
Zabieg u kosmetyczki zawsze spoko. Ja wybieram sie niedlugo na mikrodermabrazje :)

Gość gość
Po wakacjach kiepska kondycja skóry? Moja jest luks. Cera zdrowa, dotleniona, odżywiona, naczynka wzmocnione. Cud miód, malina. A tu przecież jesień, bogactwo witamin i mikroelementów na stole, będzie jeszcze lepiej.

Gość gość
Nie, czasem nie warto wydawać pieniędzy na kosmetyczkę. Skóra po wakacjach jest wyraźnie wysuszona . Wystarczy ja nawilżać , używać odpowiednich kosmetyków, tak aby przygotować ją również do zimy. Ja używam po wakacjach masek. Najpierw robię gruntowny peeling a potem nawilżam. Peeling to kwestia indywidualna. Niektóre panie wolą gruboziarniste inne mniej. Jeżeli chodzi o maski używam teraz tej trena.pl/maski-algowe-twarz/3200-bielenda-twarz-maska-algowa-do-twarzy-z-kozim-mlekiem-190g-5904879007724.html. Kozie mleko ma właściwości łagodzące, więc jeżeli skóra była wysuszona czy podrażniona "latem" wydaje mi się odpowiednik kosmetykiem :)

Gość kacharzyna
Ktoś tam wspomniał o kwasach i tu się zgodzę. Już po kilku takich zabiegach skóra staje się bardziej sprężysta, nabiera kolorów, a jednocześnie jej struktura się wyrównuje. Ogólnie wygląda się lepiej, nie ma już efektu zmęczonej, szarej cery. Jeśli dobrze kojarzę, to gabinet Kosmetyki Francuskiej Wyspa Piękna we Wrocku wykonuje w tej chwili takie zabiegi. Plusem jest to, że niemal każdy może sobie wykonać peeling kwasowy, byle tylko nie wystawiać się później na działanie promieni słonecznych.

Gość Bretannia
Brr, ja się boję wszelkich inwazji kwasów czy czegokolwiek to wymaga narzędzi:) Stawiam na nawilżenie. Ostatnio Żel arnikowy forte Floslek. Jak masz wrednie suchą skórę, to cudo.

Gość gość
olej z wiesiołka doustnie wszystkie maseczki z kwasem hialuronowym domowa maseczka z awokado pić dużo wody, unikać kawy, herbaty jeść dużo owoców, warzyw

Gość gość
Ja o skórę dbam za pomocą suplementu Class A Collagen z kolagenem z ryb i kwasem hialuronowym. Nawilża mi skórę, napina i odżywia paznokcie oraz włosy. Stosuje już 3 miesiąc i jestem bardzo zadowolona :]

Gość gość
Miałam kiedyś zabiegi z kwasem mlekowym. Rewelacja i piękna skóra!

Gość gość
Najlepszą będzie wizyta u kosmetyczki :) Ja swoją odnalazłam dzięki wyszukiwarce www.estibook.pl, ciekawe opinie, duży wybór w całym kraju :)

Gość gość
Dla takiej wysuszonej słońcem cery bardzo dobrze sprawdzi się silnie nawilżające serum z algami morskimi od Bielendy. Jest ono w postaci oleisto-wodnej formuły i potrzebuje trochę czasu, aby się wchłonąć, ja stosuję je na noc.

Gość gość
Zapraszam do Szkoły Delta Edukacja na kierunek Technik Usług Kosmetycznych! Na profesjonalnie prowadzonych zajęciach poznasz odpowiedzi na wszystkie nurtujące Cię pytania z zakresu kosmetyki! W szkole Delta Edukacja nie ma żadnych ukrytych kosztów. Nie podpisuje się umowy!- Zapraszam do zapisu! Szkoła mieści się na ul. Szewskiej 17/1 , numer telefonu 798149906 . Pozdrawiamy- Delta Edukacja