Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Ceny u stomatologów czemu wszystkie takie drogie?

Polecane posty

Gość gość

Czy u Was też wizyta u dentysty przyprawia o drenaż portfela? Robiłem dzisiaj kanałowe jednego zęba w tym zdjęcie rtg i znieczulenie - zapłaciłem 500zł :D. 1/3 mojej miesięcznej pensji. Musiałem zrobić bo mam wyjazd i nie pojechałbym z nieleczonym zębem. Dzisiaj jak się dowiedziałem, co ile kosztuje to wypadłem z kapci. W sumie taki stomatolog w ciągu dwóch godzin potrafi zarobić moją miesięczną pensję. Nie uważacie, że ceny u stomatologów są z leksza przesadzone? Za co płaci się tyle kasy. Sama wizyta do przyjemnych nie należy, wierci, dłubie, wkłada jakieś paskudztwa i na dzień dobry 500zł poszło się yebać.

Gość gość
nie tylko u nich, ogółem u lekarzy... ale fakt, nie rozumiem dlaczego kanalowe tak drozsze od np. zwykłej plomby... Ja od ponad roku chodze bez górnej dwójki, bo zab wypadł, korzen sie nie nadaje do niczego, i mam do wyboru proteze albo uzbieranie 3 tys na implant... protezy sie brzydze, a skad mam miec na implant?

Gość gość
Ja w wypadku straciłem górną czwórkę. Korzeń mi tak powykrzywiało, że nadawał się już tylko do usunięcia. Chciałem sobie zrobić coś z tym i miałem do wyboru - most trzypunktowy za każdy punkt 400zł + zdjęcia, wizyty i tak dalej, w sumie wyszło 1500zł albo implant - 3,500zł. Jak to usłyszałem to zacząłem się śmiać, a pani stomatolog z poważnym tonem w głosie, powiedziała mi, że takie są ceny. Do dzisiaj chodzę bez czwórki i będę chodził dalej, bo niestety nie stać mnie żeby wywalić 1500zł za niszczenie dwóch zdrowych zębów i robienie mostka, a tym bardziej na implant. Oni chyba k***a powariowali :D

Gość gość
to nie oni powariowali tylko wy mało zarabiacie

Gość gość
chciałem sobie zrobić coś z tym i miałem do wyboru - most trzypunktowy za każdy punkt 400zł + zdjęcia, wizyty i tak dalej, w sumie wyszło 1500zł albo implant - 3,500zł. x x ale do tego mostu jeszcze koszt koronki? Bo mi jak baba wyliczala koszt mostu i implantu to wyszło na to samo , nie wiem jak... U nas w Poznaniu jest dobra klinika, ze maja implanty za 2 tysiace, i 800 koszt koronki najtańszej, ale i tak nie mam kasy.. :(