Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Nie ubezpieczam dziecka w szkole

Polecane posty

Gość gość

Dzisiaj jako jedyna odmówiłam ubezpieczenia dziecka w szkole. Jak ludzie mogą być tacy głupcy i godzić się na to i płacić ten haracz! Ludzie nawet nie wiedzą na jakich warunkach ubezpieczają swoje dziecko a płacą szkole az 50zł!!! Uczniów w klasie jest 25 co daje 1250zł!!! mnożąc tę liczbę razy ilość klas robi się niezła suma.

ja też w szkole nie ubezpieczam,bo ubezpieczamy je prywatnie u tego samego ubezpieczyciela co szkoła,u nas ubezpieczenie kosztuje 36 zl.Masz świadomość,że jak twoje dziecko nie będzie ubezpieczone to nawet z klasą do kina nie pójdzie?Na wycieczkę nie pojedzie?

Gość gość
a niby na jakiej zasadzie nie pójdzie? Szkoła ma swoje OC. Ja nie potrzebuję pieniędzy od ubezpieczyciela za złamaną nogę. To jest wciskanie kitu, a nie mogą dziecku zabronić iść bo nie ma NNW

Gość gość
prosze o jakies konkrety. Rozporządzenie ministra albo coś bo takie gadanie t tylko straszenie rodzica.

Gość gość
Tak jest,ktoś wyżej ma racje. Nie wezmą dziecka na wycieczke dlatego,że jeśli coś się stanie możesz się domagać pieniędzy od szkoły. Po to są ubezpieczenia,że w razie wypadku nie ciągniesz do odpowiedzialności szkoły tylko ubezpieczyciela

Gość gość
no akurat mnie nie interesuje to ze szkola sie boi po to ma OC :D jak każdy może odpowiadać za zaniedbania.

Gość gość
widać że ludzie wolą zapłacić za coś byle miec swiety spokój. Jakby ludzie nie płacili to by sie ubezpieczyciele tak do szkół nie pchali

Gość gość
To potem z własnych pieniędzy będziesz płacić jak dziecko zachoruje, albo coś mu się stanie

Gość gość
a ubezpieczenie w szkole na 10 tys za śmierć mi cos da? 100zł za złamanie nogi? ja mam pieniądze.

Gość gość
jak zachoruje to i tak nic sie nie dostaje bo to jest od nieszczęśliwych wypadków ;) ubezpieczenie zdrowotne płaci sie osobno

Gość gość
Ty dalej nie rozumiesz. Tutaj nie chodzi o to,czy Tobie te 100zł coś da,to jest zabezpieczenie dla szkoły,że w razie wypadku nie będą oni placic a ubezpieczyciel

Gość gość
to mogę im napisać oświadczenie że nie bede wymagać od nich kasy.