Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Co jest gorsze, nie mieć pracy czy faceta?

Polecane posty

Gość Kobietkablondi
Lepiej nie mieć faceta niż pracy. Dzięki pracy człowiek się rozwija. Samorealizuje się. Staje się niezależny, a facet zawsze się jakiś przyczepi.

Gość gość
w naszym kraju praca NIC nie jest warta, w porównaniu z zachodem, więc lepiej szukać chociaż prawdziwej miłości a nie byle co

Gość kobietkablondi
Biorąc pod uwagę jakich mamy facetów wolę pracę zdecydowanie od faceta.

Gość gość
Wolę pracę, bo nie chcę być opłacana jak dzieciak ani też wyżerać cudzej krwawicy tylko dlatego, że jestem jego nieudolną żoną.

Gość gość
Mogę tylko powiedzieć, że mam pracę i nie mam faceta i nie uważam tego za "gorszość". Gdybym nie miała pracy czułabym się w jakiś sposób mniej wartościowa, niezależnie od tego czy ten facet by był czy nie.

Gość gość
Oczywiście że lepiej mieć pracę, bo praca to pieniądze i większe możliwości. Nie mając kasy nawet nie ma po co wychodzić z domu, nie mówiąc już o pójściu z chłopakiem do kina, coś zjeść, pobawić się, nawet na spacerze przyda się parę złotych, aby kupić coś do picia, czy lody... no chyba że ktoś lubi żerować na innych, to wtedy facet jest koniecznością, bo ktoś musi sponsorować.

Gość gość
Gorsze jest nie mieć pracy. Nie wyobrażam sobie tego, że ktoś miałby mnie utrzymywać.

Gość gość
Byłam po obu stronach i zdecydowanie gorszym dla mnie jest nie mieć pracy. Czułam sie wtedy niedowartościowana i niepotrzebna, a każda nieudana rozmowa rekrutacyjna jeszcze to pogłębiała.

Gość gość
Też potwierdzam, że lepiej mieć pracę. Raz... że człowiek wtedy czuje się potrzebny i czuje się bardziej wartościowy, nawet jeśli ma marnie opłacą pracę, a dwa... lepiej mieć swoją kasę niż być zdanym na łaskę kogokolwiek, nie wyobrażam sobie prosić kogoś o kasę, aby móc sobie coś kupić.

Gość gość
przecież to ILUZJA "że masz pracę", sam/a siebie oszukujesz, bo w tym kraju możesz ją stracić w 1 dzień i co masz? w najlepszym razie odwołanie do sądu.. czytaj darmowe wycieczki przez 0,5 roku

Gość gość
Faceta też można stracić w 1 dzień :P

Gość gość
A - i wtedy nawet Sąd Pracy nie pomoże :D

Gość gość
Nie tak łatwo stracić pracę jeśli jest się dobrym w tym co się robi, o fachowców pracodawcy raczej dbają, bo ciężko o solidnego i godnego zaufania pracownika.

Gość gość
nie do końca, wystarczy podpaść według szefa z byle czego, a już najdzie powód żeby się pożegnać lub umilić pracę;-( wciąż jednak rządzi ten co ma kasę ze stratą faceta to sąd cywilny od rozwodów:-) ale czy jeden dzień? chyba nie da się zabić uczucia co było latami w jeden dzien całkowicie, z wyjątkiem sytuacji i jednostek patologicznych

Gość gość
Tyle, że nie raz uczucia nie ma, tyle że nie każdy się przyznaje do tego :P

Gość gość
Zdecydowanie faceta bo prace znaleźć zawsze można. A z facetem już gorzej.

Gość gość
Chyba raczej trudniej znaleźć pracę, faceta łatwo. Idealnego faceta i idealną pracę to już zupełnie trudno.

Gość gość
nie każdy się przyznaje do tego" ale ma pecha bo chyba to widać i czuć

Gość gość
nie do końca, wystarczy podpaść według szefa z byle czego, a już najdzie powód żeby się pożegnać lub umilić pracę x Ile razy ja już podpadałem szefowi, ile razy usłyszał ode mnie co o nim myślę, ile już razy byłem zwalniany nie zliczę, a max 2 dni później dzwonił, żebym do pracy wrócił :) Dobrego pracownika szkoda zwalniać, pierwsi do zwolnienia są ci którzy są zbędni... no chyba, że praca państwowa, wtedy liczą się wyłącznie znajomości. Ale wracając do tematu, praca to podstawa, bez pracy nie można sobie na nic pozwolić i ma się ograniczone możliwości poznawania nowych osób.

Gość gość
w niektórych regionach, jak sam sobie nie stworzysz pracy to jej nie będziesz miał poza tym żeby szef trzymał pracownika, musi on na siebie i na szefa zarobić+ zus czyli ze 2x pensja, powodzenia

Gość gość
ja nie mam ani pracy, ani laski. i co ty na to ?

Gość gość
Będąc bez pracy nie ma co szukać sobie partnera, bo ani to gdzieś wyjść, ani kupić jakiś drobiazg na prezent tak bez okazji, o planach założenia rodziny nie wspominam. Praca/kasa jest niezbędna do przeżycia, bez faceta/dziewczyny żyć można.

Gość gość
to trzeba coś z sobą zrobić, a nie czekać aż "powstaną miejsca pracy" jak obiecują, bo nie powstaną są one efektem końcowym, do którego daleko ale nie warto marnować życia w międzyczasie, tylko rozglądać się też za drugą połówką

Gość gość
wolałbym być BEZROBOTNY, niż na miejscu tej kobiety www.youtube.com/watch?v=P27MPi3ZhCg ;-(

Gość gość
poza tym żeby szef trzymał pracownika, musi on na siebie i na szefa zarobić x To chyba naturalne, nikt nie będzie trzymał pracownika do którego trzeba dopłacać, bo taka firma długo nie pociągnie, no chyba że pracuje się w zakładach/urzędach państwowych.

Gość gość
nie mam osobowosci, jestem aspoleczny i to powoduje ze nie wychodze z domu, nie mam wiec znajomych, dziewczyny i pracy

Gość azzazza
Gorzej nie mieć pracy, bo z czegoś trzeba żyć. A facet może być super, och i ach, a pewnego dnia Was kopnąć w d... Poza tym jedno nie wyklucza drugiego. Sama nie mam faceta i jakoś żyję, może nie jest to idylla, ale rzadko kiedy życie jest idealne. Tak naprawdę mało ludzi jest szczęśliwych w związkach. Są ze sobą bo dzieci, wspólny majątek, z wygody, przyzwyczajenia, bo nie ma innej opcji wg nich, bo co ludzie powiedzą (że stara panna czy kawaler to na pewno dziwak), etc. Są oczywiście również szczęśliwe, udane związki, jednak mimo wszystko warto postawić na niezależność finansową i mieć na przysłowiowe "waciki".

Gość gość
baba, ktora polega na facecie, ktory nie jest milionerem, jest skonczona kiedy ten ja kopnie w d**e, poniewaz pozniej nie odnajdzie sie na rynku pracy bez zadnego doswiadczenia czy umiejetnosci.

Gość gość
Lepiej nie mieć faceta, bezpieczniej mieć pracę, a nie później obudzić się z ręką w nocniku.

Gość gość
baba, ktora polega na facecie, ktory nie jest milionerem, jest skonczona x Nawet jak będzie z milionerem, to może być skończona, bo faceta będzie stać na prawników, a jej nie :) Polska to nie Ameryka, tu pieniądze mają decydujące słowo.