Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość 1naszcykl

Mamy na LIPIEC 2016

Polecane posty

Gość gość
A ja inaczej. Ile ważycie? Ja 13 tygodni temu 76 a teraz 84.. Jestem przerażona!!!

Gość gość321
Hej Dziewczyny,Olala2910 dziekuje:-(,musze jakos sie pozbierac po tym smutnym zdarzeniu.Tez staram sie przyzwyczajac do spania na lewym boku.Ja jestem w 14tyg.Milego weekendu:-)

Gość jamarianna
Dziewczyny czy u Was też tak sypie śnieg? :) aż miło :)

Gość jamarianna
Gościu z 12:10, poczekaj ze 2-3 tyg i śmiało możesz iść do dentysty. Tylko na początku wizyty uprzedź dentystę o ciąży. Gościu z 15:15, tycie w ciąży to sprawa indywidualna, ale faktycznie 8kg, to sporo. Podpytaj lekarza, bo może poleci Ci jakąś dietę. Wszędzie piszą, że w pierwszym trymestrze do ok 3 kg powinno się przytyć.

Gość MamaMagda90
Oj tak za oknem zrobiło się piękne biało,nareszcie:)

Gość beti1906
Ja juz 16 tydzien i waze 65 kg. 4kilo przytylam. Mnie dentystka odradzila wizyty u siebie na poczatku ciazy bo dzieciatko jest jeszcze malutkie :) Chociaz moje juz jest duze chyba bo idealnie czuje jego ruchy,choc nie kopie jeszcze. I ja na szczescie wyleczylam zabki przed ciazą,bo to jest podstawa.

Gość MamaMagda90
Jeśli ktoś planował ciążę to mógł sobie wyleczyć przed,ja nie planowalam,zaczęłam leczyć przed ciąża i chce je skończyć nie będę czekać do rozwiązania.

Gość Jamarianna
Jak tak czekam na te ruchy! Ale mam łożysko na przedniej ścianie więc pewne jeszcze się zejdzie zanim poczuję... Chociaż miałam nadzieję, że skoro to druga ciąża, to złapię kluskę wcześniej ;)

Gość gość
Myslalam ze zęby leczy sie na biezaco a nie tylko przed planowana ciaza. Wiesz takie dziecko roznie moze zareagowac na znieczulenie,na twoj bol i wogole.

Gość MamaMagda90
Jamarianna w drugiej ciąży też miałam łożysko na przedniej scianie a ruchy poczułam dosyć szybko więc może ty też nie długo poczujesz dzidziusia:)

Gość gość321
Hej Dziewczyny,u mnie wczoraj raczej snieg topnial jak sypal,a teraz znowu bialo..Ja w czwartek sie dowiem ile przytylam..mysle,ze ze 3kg na pewno a to 14tc.Pozdrawiam,milego dnia.:-)

Gość jamarianna
MamaMagda90, dzięki, kończę 15 tydzień więc jeszcze mamy czas, ale będę wypatrywać :) Gość321, ja tym wagom w gabinetach nie ufam, mam swoją w domu, ważę się regularnie, zawsze na tej samej wadze i łatwiej mi wtedy kontrolować wagę.

Gość MamaMagda90
Byłam dzisiaj w smaku i takie promocje na ciuszki mają że jak bym znała płeć to napewno bym coś kupiła:)a tak to odkupiłam się w truskawki;)

Gość jamarianna
MamaMagda90 truskawki mniam! Mogłabym kilogramami..

Gość MamaMagda90
Ja też mogła bym jeść i jeść,czekam aż się zacznie sezon;)

Gość jamarianna
Może jeszcze trochę się załapiemy. A jak to potem jest w praktyce z tymi truskawkami jak się karm piersią? Bo dookoła krzyczą, że nie wolno bo uczulają...

Gość Wakacyjna Mama
Hej, jak myślicie czy piwo Karmi szkodzi maluszkowi, czy można sobie na jedno pozwolić? W pierwszej ciąży jak zaczęli mi mówić co mogę to bym z głodu umarła, natomiast położna powiedziała mi że wszystko co jadłam w ciąży nie powinno maluchowi szkodzić, chociaż na początku to dieta lekkostrawna i zgodna ze schematem zdrowego żywienia. Chociaż tymi truskawkami mnie tak nastraszyli, że jadłam tylko na spróbę. Mama musi mieć z czego wyprodukować pokarm, jej zapotrzebowanie wzrasta o 500 kalorii więcej niż przeciętnie, powinna zjeść minimum2500 kalorii, więc nie można żyć na kleikach miesiącami.

Gość gość
A bez piwa w ciąży nie wytrzymasz ? Ja niby wg niektórych z was taka zła a jednak alkoholu w ciąży nie tykam.Te kilka miesięcy można się chyba poświęcić i wstrzymać od procentów. Mimi

Gość jamarianna
Wakacyjna Mamo, nie sądzę, źeby jedno karmi zaszkodziło Maluchowi, ale to prawda, że lepiej, tak na wszelki wypadek w ogóle odstawić alkohol. Mnie czasem ssie do piwka, to albo mam swoją Bavarię, 0%, a smaczne, albo łyczka małego od męża ukradnę, tak na smaczek. I póki co starczy :)

Gość Wakacyjna Mama
Koleżanka, też ciężarówka zaproponowało mi, że przyniesie Karmi na spotkanko pod koniec stycznia i po prostu po tej rozmowie zaczęłam się zastanawiać czy jest ono dozwolone, ale chyba nie bo ma 0,5 %, więc takie bezalkoholowe nie jest :) Nie wiedziałam co powiedzieć, ale myślałam że ono jest całkowicie bezprocentowe, zresztą mnie od alkoholu mdli, dzisiaj zjadłam tafelkę czekolady o smaku malaga, okazało się, że w składzie ma coś ze spirytusu i zrobiłam się zielona i poczułam mdłości :/ Jutro mam wizytę u ginekologa i bardzo się cieszę :)

Gość mageliza1987
Mimi.. proszę Cię.. Nie porównuj swoich wcześniejszych wypowiedzi i ich sensu do karmi.. :-/ A zna któraś z Was już płeć dziecka na 100 %?

Gość jamarianna
Walacyjna Mamo, jak lubisz piwko, to na ploty z koleżankami polecam bavarię :) pycha z sokiem np. malinowym :) Mageliza1987, płeć na 100% to chyba dopiero na usg połówkowym można poznać, wtedy wszystko jest już duże i dobrze widoczne ;)

Gość Wakacyjna Mama
Jamarianna jeśli mnie najdzie chęć i znajdę w sklepie to sobie takie jedno kupię, chociaż jak pisałam po zapachu piwa mnie mdli, od perfum i odświeżaczy robi mi się słabo. Mimi wydaje mi się, że żegnałaś się już z tym forum? To forum jest od tego by pytać i rozwiewać wątpliwości... Mam nadzieję, że jutro chociaż zasugeruje mi płeć dziecka, ale mam zwykłe usg 2D więc pewnie mało zobaczy :/ Chciałabym już mówić do dzidzi po imieniu :)

Gość gość
mageliza1987 No skoro uważasz,że picie alkoholu w ciąży nie jest szkodliwe w ciąży to bez komentarza.Wywody mi wielce na temat płci robiłyście z teraz same nie możecie kilku miesięcy wytrzymać bez piwek.Teraz mogłabym o was powiedzieć to samo "Co z was za matki!" bo ja pić nie potrzebuję ani teraz ani w okresie karmienia. Mimi

Gość gość
Wakacyjna Mama Po co ci znać płeć.Skoro akceptujesz wszystko co los przyniesie to po co się tak niecierpliwisz. Mimi

Gość jamarianna
Wakacyjna Mamo, a który u Ciebie leci tydzień? Bo może i usg 2D wystarczy, żeby poznać płeć :)

Gość Wakacyjna Mama
U mnie zaczął się 14 tydzień... Obawiam się, że niebawem nie będzie można poruszyć żadnego tematu, bo zaraz Mimi zacznie trollować. Gdy byłam w pierwszej ciąży pewne osoby tak dokuczały i docinały innym użytkownikom, że fajny wątek został zamknięty i przeniesiony na forum prywatne :/

Gość mageliza1987
Mimi będzie zaczepiać teraz :-) a nadal nie pojmuje jaka jest różnica między naszymi wątpliwościami i naszą rozmową na dany temat,a jej wcześniejszymi wypowiedziami. Wiedziałam że coś z nią nie halo.. Teraz tylko potwierdza ten fakt.. Mimi, Mimi - pozdrawiam Cię bardzo serdecznie i dbaj o siebie..

Gość gość
"mageliza1987 No skoro uważasz,że picie alkoholu w ciąży nie jest szkodliwe w ciąży to bez komentarza.Wywody mi wielce na temat płci robiłyście z teraz same nie możecie kilku miesięcy wytrzymać bez piwek.Teraz mogłabym o was powiedzieć to samo "Co z was za matki!" bo ja pić nie potrzebuję ani teraz ani w okresie karmienia. Mimi" - Mimi tu się kłania czytanie ze zrozumieniem. Ja po wypowiedzi magelizy nie wnioskuję że popiera ona alkohol w ciąży głupia dzido! Jesteś nienormalna. Hejtujesz bo mężusia w domu nie ma i nie masz na kim się wyżyć?

Gość gość
Na tym forum było spokojnie do czasu kiedy nie wylałam swojego żalu i to wy zaczęłyście się mnie czepiać,krytykować i źle życzyć.Ja nie zaczęłam.Spokojnie tylko chciałam się wypłakać i jak wy tu mówicie "wyżalić".Teraz to ja musiałam zareagować na picie alkoholu w ciąży bo uważam to za niestosowne. Mimi