Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy komornik może zająć całą wypłatę?

Polecane posty

Gość gość

Witam, mam bardzo trudna sytuację finansową, od dłuższego czasu pozostaję bez stałej pracy i jedynie na umowę- zlecenie zarabiam 500 zł. Obiady finansuje mi dom opieki, sniadania i kolację także mi dają. jestem zameldowana u cioci i te zarobione 500 zł przeznaczam na dorzucenie się do cioci rachunków. W tym miesiacu nie dostałam wypłaty, nie wiedziałam, co się dzieje, a na koncie pustka. Doinformowałam się w banku, ze całośc mojej wypłaty- te 500 zł zabrał komornik! Nie wiedziałam, o co chodzi i że jestem zadłużona, bo żadnych pism nie dostawałam! Okazało się, ze mam niezapłaconą karę za brak biletu sprzed 6 laty- o czym musiałam zapomnieć, bo naprawdę nawet sobie nie przypominam takiego zdarzenia. Do domu żadne pismo mi nie przyszło, choć ponoć było wysyłane, ale na inny aderes na moim osiedlu, więc dlatego o niczym nie wiedziałam, a pewnie ci, którzy tam mieszkaja wyrzucali nie swoją korespondencje. Mam pytanie, czy komornik miał prawo zabrać mi jedyne środki do życia- czyli te 500 zł ? Ponoć jeszcze jedną wypłatę mi zabierze. Kara wynosiła 120 zł, ale koszty komornicze sa drogie. Czy to, ze wezwania były na jakis inny adres ma jakieś znaczenie?, a tez ja nie przypominam sobie, zebym 6 lat temu bez biletu jechała. Co zrobić w takiej sytuacji? To moje jedyne pieniądze

Gość gość
nie może, musi zostawić kase na przezycie

Gość gość
N-o-w-e-n-n-a P-o-m-p-e-j-a-ń-s-k-a

Gość gość
Ze zlecenia może. Skontaktuj się i poproś o rozłożenie na raty