Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

WYBORY WYBORY czyli Kaczki na taczki 4 archiwum

Polecane posty

Gość gość
otulona_snem dziś ja w 80 to bylam 4 letnim dzieckiemxxNo właśnie. Jak się urodziłas to ja właśnie zaczynałem pracowac...I cztery lata później już jeździłem po Polsce samochodem...

Gość gość
otulona_snem dziś to moze u ciebie przy niektorych,tago ja nie wiem,bo ja w Krakowie3 na wycieczce bylam jak 17 lat mialam wiec nie pamietam i nie znam tego miastaxxNie tylko...Idź np na Krucza w Wawie i zobacz ile tam jest świateł przy przejściach dla pieszych.Nie byłem tam ze dwa lata ale chyba były przy jednym przejściu.I tak jest w więszkości wypadków.Więcej świateł jest przy głównych drogach w miastach.

Gość gość
w DE swiatla,a na wioskach wysepki i w ogole nie odczuwasz tego,bo tam zupelnie inaczej sie jezdzixxWłasnie dlatego pisałem wcześniej o potrzebnej infrastrukturze...

Nie. To poparte jest faktami. Jakimi? Np gdyby istniał Bóg to nie pozwoliłby, żeby w jego imieniu mordowano, torturowano i palono. To są fakty a nie wiara.} o :D A co z wolną wolą? No i to co napisałeś świadczy dobitnie o tym że to twoje przekonanie, nie dowód. Wiedza będzie jak poznamy odpowiedź na to jak powstał otaczający nasz świat, powtórzę kończąc tą polemikę, ze swojej strony, na razie nie znamy granicy wielkości materii... chodzi mi o cząstki mniejsze od atomu... w drugą stronę odkryto gwiazdy o takiej wielkości że z prędkością dźwięku trzeba by ją 300 lat okrążać, w ogóle mało wiemy o otaczającym nas świecie. Oczywiście logiczne wydaje się że Boga może nie być, IMHO nie jest to następstwem jakiejś wiedzy, którą ludzkość posiadła.

Gość gość
w Warszawie szalenstwo swiatlowe na glowie postawione non stop stajesz i stoiszxxPodobnie w Krakowie ale na głównych drogach.Ale np w obrębie Starego Miasta nie ma żadnych swiateł przy przejściach dla pieszych.

Gość gość
A co z wolną wolą? No i to co napisałeś świadczy dobitnie o tym że to twoje przekonanie, nie dowód. xxWolna wola to u ludzi. U Boga chyba jej nie ma.A ja mówię o tym na co BÓG POZWOLIŁ jeśli by istniał a ty usiłujesz manipulowac...:OI to jest dowód.No chyba, że przyjmiemy że Bóg pozwala na to, żeby w jego imieniu robiono takie rzeczy.Ale to już inna inszość.

Gość gość
otulona_snem dziś tak czy siak IMHO trzeba chociaz probowac cywilizowane przepisy wprowadzaxxOczywiście. Jak tylko będą ku temu warunki a więc np odpowiednia infrastruktura, kultura i wiedza ludzi o przepisach drogowych i prawach fizyki, itp, itd.

Gdyby zamiast płacić za sondaże organizatorzy tej hucpy spytali wcześniej mnie (a zadowoliłbym się drobną częścią honorarium, jakie biorą pracownie badania tzw. opinii publicznej), powiedziałbym im to od razu: jeśli tą ostatnią strzałą, jaką macie w kołczanie, jest straszenie Macierewiczem, to dajcie sobie spokój, to już nie działa nawet na Miasteczko Wilanów, a co dopiero na Polskę jako taką. Nastroje się zmieniły, ludzie przestali się bać zmiany, wręcz jej chcą i oczekują - a lęk przed radykalizmem PiS, który przywykliście rozgrywać, był tylko wypadkową poczucia względnego zadowolenia.

Znękane platformerskie media tak się ucieszyły, że ktoś rozbija wiec Beaty Szydło, że z punktu zrobiły z tego kogoś bohatera swych doniesień. Nie sprawdzając, kto zacz. A okazało się, że wyjątkowy męt, wyrokowiec, autor licznych rozsianych po internecie - i wpisywanych pod własnym nazwiskiem - obrzydliwych bluzgów pod adresem PiS, Kościoła i prawicy. W grupce podobnych sobie drobnych gangsterów, ściganych za handel narkotykami, bronią etc.

Gość gość
Skoro dla ludzi człowiek pt Antoni M. na ważnym państwowym stanowisku, opowiadający publicznie bzdury to tzw "mały pikuś", no to mówi się "trudno"...

Jeszcze w środę media, m.in. portal NaTemat.pl oraz „Gazeta Wyborcza” przekonywały, że Beata Szydło, kandydatka PiS na premiera została w Świdnicy nieżyczliwie przyjęta przez wyborców. Rzeczywiście, niewielka grupka krótko ostrzyżonych mężczyzn gwizdała i wznosiła nieżyczliwe okrzyki. Deklarowali się jako przeciwnicy PiS i sympatycy obecnie rządzącej ekipy.

Gość gość
a dziad widze bez zmian madrzy sie :D

Najbardziej aktywny to Jacek B. ps „Sznurek” znany organom ścigania jako członek tzw „gangu bokserów”, oskarżany przez prokuraturę o handel narkotykami. Na swoim facebookowym profilu umieszcza memy szydzące z PiS. Obok niego są stoją Artur O. ps. Ostry, Ryszard K. ps. Kostuch i Ireneusz W. x Dzisiaj Prokuratura Apelacyjna we Wrocławiu odpowiadając na pytania „Do Rzeczy” poinformowała jakie zarzuty im przedstawiono.

W dniu 31 października 2013 r. Prokurator Apelacyjny we Wrocławiu skierował do Sądu Okręgowego w Świdnicy akt oskarżenia przeciwko dwudziestu sześciu osobom, którym zarzucono popełnienie przestępstw polegających między innymi na przerabianiu broni gazowej na broń palną oraz udział w handlu bronią palną, a także wprowadzanie do obrotu znacznych ilości środków odurzających, puszczenie w obieg podrobionych pieniędzy, nabycie urządzenia wybuchowego z zapalnikiem czasowym. x Wśród oskarżonych są właśnie uczestnicy „kontrmanifestacji” w Świdnicy. I tak:

Jacka B. ps „Sznurek” oskarżono o to, że w okresie od połowy 1996 r. do końca 2000 r. w Świdnicy, Zgorzelcu i innych miejscowościach, działając w wykonaniu z góry powziętego zamiaru oraz w krótkich odstępach czasu, wspólnie i w porozumieniu z inną osobą, w celu osiągnięcia korzyści majątkowej, czyniąc sobie z tego stałe źródło dochodu, brał udział w nielegalnym handlu bronią palną, amunicją oraz tłumikami do broni, w tym 20 sztukami pistoletów marki Rohm, uprzednio przerobionymi z broni gazowej na broń palną kaliber 9 mm

Ireneusza W. oskarżono o to, że: „w okresie od połowy 1996 r. do końca 2002 r. w Świdnicy, działając w wykonaniu z góry powziętego zamiaru oraz w krótkich odstępach czasu, wspólnie i w porozumieniu z Ryszardem K., w celu osiągnięcia korzyści majątkowej, czyniąc sobie z tego stałe źródło dochodu, brał udział w nielegalnym handlu bronią palną, amunicją oraz tłumikami do broni, w tym 30 sztukami pistoletów marki Walther, uprzednio przerobionymi z broni gazowej na broń palną kaliber 6,35 mm wraz z amunicją i tłumikami do tych pistoletów w ten sposób, że nabył w/w broń od Mariana W. oraz Zbigniewa M., a następnie zbył nieustalonym osobom.” Ireneusz W. oskarżony jest również o handel marihuaną

Gość gość
i wpisywanych pod własnym nazwiskiem - obrzydliwych bluzgów pod adresem PiS, Kościoła i prawicyxxNie wiem kto to ale przynajmniej pisał pod własnycm nazwiskiem te "obrzydliwe bluzgi".A owe "obrzydliwe bluzgi" pod adresem PO, liberałów, mnie itp pisane tutaj są przewaznie pod nickiem orange...:O

Artura O. ps „Ostry”-oskarżono o to, że: - w latach 1996-1997 w Świdnicy , w woj. dolnośląskim, brał udział w zorganizowanej grupie przestępczej, mającej na celu popełnianie przestępstw polegających w szczególności na nielegalnym handlu bronią palną, tj. pistoletami m-ki Rohm przerobionymi z gazowych na broń palną kal. 9 mm oraz amunicją i tłumikami do tych pistoletów. „Ostry” m.in. „ sprzedał Stanisławowi S., i Piotrowi T. 20 sztuk pistoletów marki Rohm kal. 9 mm przerobionych z pistoletów gazowych oraz amunicje i tłumiki do tych pistoletów za kwotę łączną nie mniejszą niż 36 000 zł.”

Ryszard K. ps „Kostuch” oskarżony jest o to, że w okresie od połowy 1996 r. do końca 2002 r. w Świdnicy, „sam oraz wspólnie i w porozumieniu z Ireneuszem W., w celu osiągnięcia korzyści majątkowej, czyniąc sobie z tego stałe źródło dochodu, brał udział w nielegalnym handlu bronią palną, amunicją oraz tłumikami do broni, w tym 30 sztukami pistoletów marki Walther, uprzednio przerobionymi z broni gazowej na broń palną kaliber 6,35 mm wraz z amunicją i tłumikami do tych pistoletów oraz nie mniej niż 6 sztukami pistoletów marki Rohm”. Handlował także znacznymi ilościami marihuany.

Gość gość
szmatyn poatakuj kosciol bo dawno nie atakowales:D

Gość gość
To jeszcze dopisz Iftar, że wśród ludzi np buczących czy gwiżdżacych na cmentarzach, są tylko ludzie wysokiej kultury i pozbawienia jakichkolwiek akt kryminalnych i będzie komplet...:O

Nie pisałam o wyjątkowej kulturze tylko o przestępcach, recydywistach. Na Powązkach takich nie było.

Gość gość
A tak przy okazji...Czy PO sprawdzała pod kontem kryminalnej przeszłości ludzi gwiżdżacych i buczących na cmentarzach czy wiecach a potem to opisywała w mediach?Odpowiedź na to pytanie opisuje to co nas czeka po wygranej pisu...:O

Gość gość
Kadarka dziś Nie pisałam o wyjątkowej kulturze tylko o przestępcach, recydywistach. Na Powązkach takich nie było.xxNie?A skad wiesz?Może jakiś konkret?Może zacytujesz opinie o kryminalnej przeszłości tych chamów gwiżdżących i buczących?

To nie PiS sprawdził tych ludzi. To internauci. Media pokazały zdjęcia owych zwolenników PO i sprawa się wydała. W dobie internetu bardzo mało mozna ukryc.

Gość gość
szmatan juz kaze cytowac:D chlopie wez ty sie do roboty jakiejs w koncu

Nie było mowy o kryminalnej przeszłości buczących, nikt do takowej nie dotarł.. Więc mniemam, że nie istnieje.

Gość gość
Kadarka dziś To nie PiS sprawdził tych ludzi. To internauci. Media pokazały zdjęcia owych zwolenników PO i sprawa się wydała.W dobie internetu bardzo mało mozna ukryc.xxCzyli to byli internauci popierający PO? A może wprost przeciwnie?W tym znaczeniu pisałem o pisie.

Gość gość
Kadarka dziś Nie było mowy o kryminalnej przeszłości buczących, nikt do takowej nie dotarł.. Więc mniemam, że nie istnieje.xxBo nikt normalny tego nie robił.Tym właśnie różnią się ludzie popierajacy PO od ludzi popierających pis.