Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość dziewczyna bardzo smutna

czy normalne że rodzice wyzywają mnie?

Polecane posty

kiedyś chodziłam na kuglarstwo ale mama powiedziała żebym się już nie ośmieszała bo klaunem już jestem i powinnam się uczyć a nie piłki podrzucać

Gość gość
Do goscia, ktory twierdzi, ze nie ma tak szurnietych matek - odpal sobie strone komendy glownej policji, wejdz w zakladke "statystyki" i zobacz co jest napisane przy "przemoc domowa". Jesli nadal masz watpliwosci zadzwon do pana komendanta z policji niech ci wyjasni skad sie wziely te cyferki.

Gość gość
A niby dlaczego musi ?nie jest niczyja wlasnoscia i jest pelnoletnia w imie czego ma znosic codzienne upokorzenia? nawet psa nie wolno dzisiaj tak traktowac a ty chcesz zeby tkwila w tym marazmie. Masz dziadkow daleko to tym lepiej,szkole mozesz skonczyc u nich a majac swiety spokoj to i nauka moze ci lepiej pojsc i jeszcze matce gebe zamkniesz ze potrafisz sobie swietnie radzic.

Gość gość
Z tym kuglarstwem to podszyw.

Gość gość
Pytanie do autorki - dostalas to mase sensownych porad co robic, jak zbierac dowody i do kogo sie zwrocic o pomoc. Z tego co widze to wszystkie odrzucilas. Jak mamy Ci pomoc skoro Ty nie chcesz pomocy? Na kazda propozycje znalazlas jakies "ale". Przeczytaj sobie na spokojnie caly ten temat jeszcze raz. Masz tu podane rozwiazania.

Ja niczego nie odrzuciłam, tylko boje się to zrobić mimo wszystko :( w przyszłym roku chciałabym pójść albo do pracy albo do szkoły policealnej i się wynieść na stancje ale nie wiem czy finansowo mi się uda, jest też opcja zamieszkania tam w internacie ale też nie wiem czy wzieliby mnie wiedząc że nie zawsze będę mogla zapłacić

Gość gość
Nie boi sie tylko glupi. Wiadomo ze musisz sie do tego przygotowac i nastawic psychicznie wtedy troche bedzie latwiej zrobic decydujacy krok. Odnosnie dziadkow to nie bralas pod uwage zeby sie do nich wyniesc?

Nie biorę ich pod uwagę no oni maja dość problemów z wujkiem

Gość gość
Autorko - rodzice maja prawny obowiazek pomoc ci w utrzymaniu do 25 roku zycia jesli sie uczysz. Nie wywiaza sie? Do tego jest sad rodzinny. Pozwij ich o alimenty, wyprowadz sie i zerwij kontakt. To jest moja rada. Na sprawie o alimenty porusz kwestie przemocy i zloz do sądu nagrania jak matka Cie wyzywa.

na prawdę? muszą płacić do 25r.ż? jeśli tak to zdecyduje się iść jednak do szkoły policealnej i zamieszkać tam w internacie i nie mieć z nimi kontaktu