Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

zadanie druga klasa szkoły podstawowej pomoże ktos

Polecane posty

Gość gość
mam dyskalkulię, to mnie tłumaczy wyobrażenia nt liczb są dla mnie mega abstrakcyjne

Gość gość
Z tymi pudelkami też źle. Wszystkich jest 13

Gość gość
"mam dyskalkulię, to mnie tłumaczy wyobrażenia nt liczb są dla mnie mega abstrakcyjne" xxx :D :D :D :D :D Tak, tak.... Czytanie ze zrozumieniem też dla Ciebie jest czynnością abstrakcyjną ....

Gość gość
ja rozumiem ludzi z dyskalkulią sama mam dysleksję i wiem z jakim niezrozumieniem u ludzi się to wiąże z matmy zawsze rozumiałam ale za to z polskiego kiepsko mam trudności z czytaniem i pisaniem :(

Gość gość
Trochę to wścibskie, ale nie rozumiesz np., że 3 to połowa z 6, a 6 to połowa z dwunastu?

Gość gość
""mam dyskalkulię, to mnie tłumaczy wyobrażenia nt liczb są dla mnie mega abstrakcyjne"" x To czemu rozwiązujesz za córkę zadania, skoro wiesz - że i tak będą z błędami? Niespójność tu jakaś występuje...

Gość gość
Z tymi pudelkami też źle. Wszystkich jest 13 X jest 9 A w rzeczywistości nikt nie kitra tak pudełek, więc to bez znaczenia.

Gość gość
to ja mam 7 latki ja nie pisałam o tej dyskalkuli , ale sie temat rozwina ha ha

Gość gość
ile masz tych 7 latków? :)

Gość gość
"to ja mam 7 latki ja nie pisałam o tej dyskalkuli , ale sie temat rozwina ha ha" x To jeszcze gorzej świadczy o Tobie. Że jesteś nieukiem. Bo prostego zadania nie potrafisz rozwiązać...

Gość gość
"Trochę to wścibskie, ale nie rozumiesz np., że 3 to połowa z 6, a 6 to połowa z dwunastu?" dokładnie tak, nie rozumiem i nie potrafię tego sobie wyobrazić błędnie interpretuję, stąd popełniam błędy logiczne bo uważałam że skoro Kaja była dwa razy starsza, to nadal jest dwa razy starsza trudno to wytłumaczyć, popełniam dziwne błędy albo nie potrafię sobie wyobrazić wartości czy jakiś operacji, które każdy wykonuje w pamięci

Gość gość
Pytam więc, dlaczego pomagasz dziecku w rozwiązywaniu zadań - skoro sama ich nie umeisz zrobić?

Gość gość
naprawdę to jest zadanie 2 klasy szkoły podstawowej????

Gość gość
A dzisiaj córcia dostała zadanie jak smakuje smak umami ? I 7 latka ma to wiedzieć

Gość gart
To jest zadanie z konkursu matematycznego kangur dla klas 2 z 2012roku a nie zadanie ze szkoły wiec jest mała różnica :) Trafiłem tu bo sam szukałem rozwiazania zadania jak wytłumaczyć mojemu synowi to. Zrobiłem sobie równania z niewidomym i rozwiązałem ale dziecii jeszcze nie piszą równań i nie wiedziałem jak wytłumaczyć :)