Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czyli co, krótko mówiąc, jesteśmy prostaczkami, tak?

Polecane posty

Gość gość
uff jak dobrze, że jest takie anonimowe forum prostaczek :classic_cool: chciałabym do was dołączyć z moim tabu problemem Nie wiem od czego zacząć..... Otóż, mam niewychowane rybki akwariowe! Nie wiem jak sobie z nimi poradzić, tłuką się o szyby pół nocy, a pół dnia się grzmocą. Nie stać mnie tresurę :(

Gość OlaliOlala
A ja jestem również słoikiem bo jak jadę do rodziców to mama mi zawsze pakuje dużo żarcia do torby:D jestem na utrzymaniu Pana jedno dziecko mamy... Mąż ma wyplate 10-tego i przed tym dniem troche biednie jest. Ale za to w dzień wypłaty szaleństwo OBIAD Na MIEŚCIE!!!!!!!

Gość gość
Dziś na obiad zupa kalafiorowa,koszt moze z 7 zl.Na TRZY osoby!!!A wy robicie obiad za 20 zl.

Gość gość
To i ja :) Ubieram się w ciuchu, płacę 1zł za szt ubrania. Uwielbiam to, że za 30zł mam 30 pięknych ubrań. Prostaczka że mnie, wiem. Kocham po prostu wydawać 1zł na jeden ciuch. Jak zlikwidują ten sklep to się zapłaczę.

Gość gość
Ja dostaje jedzenie od rzeźnika za darmo:(:(:( jestem patologicznym plepsem:( czasem dla psa kupimy kosteczki wędzone za 2 zl, maz pozniej je skrobie i zajada miesko. Buty kupuje do 100 zl:( mam kredyt hipoteczny, na wakacje nie jezdzimy bo nas nie stac.ost. bylismy w Krakowie 3 lata temu,uzywam margaryny zamiastmasla:( jak kupuje oranzade rozrabiam z woda aby zamiast 2l bylo 3( jak dobra oranzadka wyjdzie nawet 4;p) z mlekiem robie to samo:( na obiad kupuje w polo "bryzole" za 8 zl ktore na 1 miejscu maja duzo MOMU jestem królowa tego tomiku:D

Gość gość
A ja miałam na obiad wczoraj pulpety z ziemniakami wiem obiad dla patologi:) ja nie pracuje tylko mąż jestem na jego utrzymaniu.A teraz z grubej rury mam tylko dwa pokoje z kuchnią i łazienką i staramy sie o dziecko.I co głupio wam?:)

Może i jesteś królową, ale ja jednak próbowałabym zdrowszych sposobów na też tanie odżywianie :) np zamiast oranżady można nauczyć rodzinę do zwykłej przegotowanej zimnej wody w listkami mięty i plaserkiem cytryny...wędliny tanie są niezdrowe, więc lepiej ich wcale nie kupować, a w to miejsce kupić lepsze mięso na obiad...takimi zapychaczami zniszczysz zdowie swojej rodziny i wkrótce możesz musieć inwestować w leki, które wychodzą drogo i mało przyjemne jest ich kupowanie

Gość gość
gość dziś KingaStefankaFanka ma akurat rację. Mięso z MOM to sam syf - zmielone pazury, łapy, dzioby, głowy kur blee Lepiej kupić czegoś mniej ale żeby była dobra jakość mięsa. Oranżada - skład to tablica Mendelejewa. Szkoda rodzinę tym karmić, bo skutki tego mogą być za jakiś czas opłakane.

Gość gość
Dostajemy mieso od rzeznika za darmo wiec zdrowe rzeczy tez jemy:) wody z mieta i cytryna nie lubie;p

Gość gość
Z wami serio jest cos nie tak......chwalicie sie czy sie zalicie? :D

Gość gość
gość dziś nie, mamy dystans i ubaw z tego, z czego na innych topikach jesteśmy napiętnowane :D

Gość gość
Kinga, jak pomyślisz logicznie (a propos zamiany taniej oranżady na wodę z miętą i cytryną) to dojdziesz do tego, że akurat to nie jest tańsze rozwiązanie. Mięty o tej porze roku na łące nie uraczysz, a kupna jest a) mała, b) krótkożywotna c) droga, bo mała doniczka kosztuje ok 4zł. Za to woda z samą cytryną jest smaczna:P Ale dość już tych dywagacji. Nie o tym jest temat, a jak się komuś nie podoba - wypad na taki o zdrowym odżywianiu 🖐️)))

Gość gość
Gościu 11:18(chyba) Jestem lepsza,bo wzięliśmy kredyt na dwa pokoje,było nas wtedy 3 osoby,a się okazało,że jestem w ciąży.Teraz będziemy dzielić duży pokój,żeby młodszy miał swój.Ale jeśli uprawiasz seks przy dziecku,no to szacun jak nic

Gość gość
To wyżej to było do gościa z 11:13.

Gość gość
masakra,ten topik potwierdza że niektórzy biedują z wyboru,lenistwa i jeszcze mieć z tego ubaw,zawsze będziecie biedne

Gość gość
masakra bo ?? są ludzie którzy mają rodzinne ? czasem jedzą pasztet ?? chodzą do kościoła ?? i żyją jak chcą a komuś to się bardzo nie podoba :-D prostak to będzie ten kto tu wejdzie i będzie pluł jadem oraz obnosił się ze swoją wspaniałością w każdym calu na siłę próbując wmówić reszcie że nie można tak żyć i kropka:-o

Gość gość
Wolimy swoje życie niż takie z palcem w d***e.Dlatego nikt takich jak ty tu nie zaprasza.

Hej dziewczyny :) :) :) :) :) :) :):) :) :) :) :) :) :):) :) :) :) :) :) :):) :) :) :) :) :) :):) :) :) :) :) :) :):) :) :) :) :) :) :):) :) :) :) :) :) :):) :) :) :) :) :) :) ja kupuje ciuchy dla nas i dla siebie w Pepco i Lidlu :) zanim coś kupię to chodzę po sklepach i przeglądam w internecie jakei są ceny i gdzie jest najtaniej , fotelik dla małej do auta szukałam z pół roku bo nie znoszę przepłacania Nie chodzimy nigdy do knajp ani Maca . Na wakacjach byliśmy 2 lata temu w Zakopanem na podróży poślubnej. Nad morze nigdy nie jeździmy , nigdy nie byliśmy za granicą. Sama piekę pizze :) smaczna i zdrowsza niż w pizzerii. Jedzenie kupuję w Kauflandzie lub Carrefourze lub Auchanie :)

Gość gość
gość 13 41 nie to ty jesteś biedna bo twój ograniczony umysł nie dopuszcza do wiadomości że każdy żyje tak jak mu się podoba dziękując Bogu za to co ma w danej chwili a nie tylko szpan i podążanie za resztą gęsi acha musze mieć stooke i koniec bo inni mają a ja nie mogę być sobą musze jak gęsi :-o i jakie te matki muszą być poirytowane jak na polu im się ten wózek breją pochlapie i nikt w sumie nie zwróci na nią uwagi bo tempo życia dziś jest takie że nie ma czasu żyć :-o

Gość gość
A ja jestem od was starsza, bo już jestem babcią. jak męża siostra zobaczyła co potrafię wynależć w lumpku to dziś napisała sms co jej kupiłam, bo mi zazdrości ciuchów. Taka drobnostka, a tak cieszy. Pozdrawiam was miłe kobitki.

Gość gość
Zgadzam sie w 100% z kobitką z 15:11!!!

Gość gość
Może myślicie że to śmieszne, ale mi żal was Zawsze będziecie biedowac, lub być zależne od Pana Co to za życie.. Nie chciałabym tak Nie chce brać zasiłków, jesc zapiekanek z resztek, kupować ciuchów w pepco i lidlu, nie jeździć na fajne wakacje, nie mieć na dobrego dentystę, na dobra torebkę czy buty.. NO WAY

Gość gość
Poprostu nie macie ambicji, celów życiowych, byle przeżyć, zjeść pomidorowa lub kopytka Co wy widziałalyscie w życiu, gdzie bylyscie, jakich dań probowalyscie, w jakim towarzystwie się obracacie? Smutne to wasze zycie

dla mnie jesteście dziwne... Albo tak pogubione w tym swoim oszczędzaniu. ja nawet nie wiem jakie wózki są modne- naszemu dziecku kupiliśmy fajny, wygodny, z dużymi kołami wózek. Marki Inglesina. Dopiero od znajomej się dowiedziałam, że to wózek dla burżujów. Przecież to chore. Bądźcie sobie tymi prostaczkami, jedzcie te kopytka ale nie ma w takim stylu życia nic śmiesznego. Moje zdanie :)

Gość gość
15 22 a skąd wiesz co ?? no powiedz że nie mam celów ,że nie mam ambicji ,nigdzie nie byłam ??? znasz mnie ?? że mnie już oceniłaś niesamowite :-o bo nie wydaje mi się :-D no ale wiesz moja teściowa też nic o mnie nie wie a twierdzi ,że wie wszystko więc życzę wam obu powodzenia :-p

Gość gość
Przegrałyscie I tak już dociagniecie do śmierci

Gość gość
jak macie inne poglądy to się nie wypowiadajcie, załózcie sobie nowy temat kto z was bogatszy.

Gość gość
Chwalicie się niskim standardem życia Dla mnie nie trzeba nic więcej...