Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Obecna generacja młodzieży

Polecane posty

Gość gość
19:22 Jest olbrzymia różnica między tym pokoleniem a poprzednim, tylko wy nie ogarniacie wad które macie. To teraz rodzice przedkładają pracę nad rodzinę, dzieci wychowują obcy ludzie, przedszkola, żłobki, komputer.

Gość gość
Obecne pokolenie to ludzie bez narodowosci, pokolenie konsumentow i kosmopolitow , nie znajacy histori Polski, wybitnych przedstawicieli narodu, nie chodzi o zyda Mickiewicza. Maja iphona w lapie i to im wystarcza. Miłość multi kulti brak granic jednolitosc wszystkiego.

Gość gość
pewnie dlatego, że w obecnej chwili Polska nie oferuje wiele powodów do dumy narodowej, a ile można jechać na chwale poprzenich pokoleń?

Gość gość
Pisała tutaj Pani 20latka. Prosze wybaczyć, ale to jej pokolenie jest takie ZERO, jak i 30- 40 latkowie. Nastolatki, to już 3 pokolenie wypowiadających się w temacie.

Gość gość
Polacy maja bogata historię, sa stara kultura w Europie, patriotyzm nie polega na gorących przemowach i martyrologicznych procesjach,ale na uczciwym poglebianiu wiedzy, o ksztalcie naszej panstwowosci, mentalnosci, dumie szlacheckiej i ziemianskiej. Ale ponieważ jest to kłopotliwe dla zdrajców lepiej wymazać ta pamięć historyczna bo nawet teraz Niemcy sa wynaradawiane przez tych samych ludzi.

Gość gość
Dwudziestolarolatka :p no wlasnie ja wcale nie widze tego zeby moje pokolenie to bylo zero.

Gość gość
Dalej zastanawiam sie jakie sa roznice miedzy tym pokoleniem i poprzednim i wydaje mi sie, ze wychodzimy na plus. W tym pokoleniu jest wiecej mlodych ludzi twardo stapajacych po ziemi i ambitnych

Gość gość
Wiesniaki sa bardzo ambitne, po trupach do celu. Chociaż wydaje mi się że raczej jestescie leniwi i oczekujecie luksusowych warunków za nic. Nie chce wam się pracować, chcecie wszystko za darmo.

Gość gość
Kolejna bzdura, bo wiekszosc z moich znajomych dorabiala juz na studiach byle miec juz jakies doswiadczenie. Wiec moze sam nie zachowuj sie jak wiesniak i nie wymyslaj?

Gość gość
Nie wywyzszaj się chlopko. Już ja wiem jak pracujecie. Jednym palcem. Zgrywacie arystokracje a w glowie siano.

Gość gość
No coz, nie jestes osoba z ktora mozna prowadzic kulturalna dyskusje wiec dam sobie spokoj. Najwyrazniej umiesz tylko wyzywac i wmawiac innym swoje zwyczaje w pracy. Nic dziwnego, ze draznia cie mlodzi ludzie skoro przez porownanie wypadasz jeszcze gorzej.

Gość gość
Potraficie tylko szczekac. A prawda jest taka że jestescie pokoleniem cpunow, masturbatorow i prostytutek, reklamujecie goowno ktore potem sami wp*****lacie. Spedzacie czas na zakupach i wymyslaniu kolejnych bezsensownych rozrywek. Jaracie sie facetem przebranym za pajaka a waszym talizmanem jest IPhone

Gość gość
gdyby ktoś chciał jeszcze porozmawiać to chętnie odpiszę

Gość gość
21:05 Masz 20 lat i już wszystko widzisz, a w tym wieku to nawet studiów się nie skończyło. Więc co osiągnełaś? Etat kasjerki czy sekretarki niedoświadczonej nawet w zaparzaniu kawy?

Gość gość
osiągnęłam umiejętność czytania ze zrozumieniem więc jestem o krok dalej od Ciebie (pisałam, że jestem dwudziestoparolatką, skończyłam studia i mam stałą pracę w moim pierwszym poście).

Gość gość
większość młodych dorabia się już na studiach:) ciągnąc kase z rodziców i dziadków potem wyśmiewając staruchów ze cyt ;gość wczoraj 13;07 biegają od marketu do marketu nie podróżują nie mają hobby prowadzą bezsensowne życie .ale cóż trzeba młodych "zaradnych"ustawić w życiu

Gość gość
Czyli pracujesz w agencji reklamowej i zrobisz wszystko za pieniadze

Gość gość
A ja mam więcej lat od ciebie i daje pracę takim jak ty. Jesteście pokolenie ZERO i samo mówienie, że to jest nieprawda niczego nie zmieni. Poczytaj topiki, to zobaczysz ile jesteście warci, ludzie zero z zerowymi poglądami, za to z manią wielkości.

Gość gość
widzisz, prawnie rodzice mają obowiązek utrzymywać dzieci, a dzieci nie mają obowiązku pracować (przez okres edukacji). Mimo to pracują i właśnie nigdy nie słyszałam żeby ktoś się wyśmiewał z poprzednich pokoleń. Jak już to komentarze były o tym, żeby nie powtórzyć tego modelu i więcej osiągnąć.

Gość gość
sugerując się twoim brakiem szacunku do zwykłego rozmówcy jesteś prawdopoobnie "szefem" dwuosobowej firmy zatrudniających ludzi na śmieciowe kontrakty. Nie masz się czym chwalić. Dobrze, że miałam szczęście do normalnych przełożonych.

Gość gość
nie, nie pracuję w agencji reklamowej. Skąd ci to przyszło do głowy? Po prostu na studiach się nie leniłam i miałam co wpisać w CV więc nie szukałam pracy specjalnie długo.

Gość gość
Rodzice nie mają obowiązku wykładać pieniędzy na narkotyki, dopalacze, alkohol, papierosy, więc musicie dorabiać i łaski nie robicie.

Gość gość
syn moich znajomych z Francji potrafi studiować i sam się utrzymać od rodziców nie woła że mają jakiś obowiązek

Gość gość
22;32 Nie jesteś normalnym rozmówcą, tylko osobnikiem z pokolenia zero, które nie szanuje nawet rodziny, a co dopiero obcych .

Gość gość
nie wiem z jakiego środowiska się wywodzisz, ale w moim takich rzeczy nie było. Ewentualnie jesteś jedną z tych smutnych osób które swoją wiedzę o świecie czerpią ze stronek typu kafeteria i widzą świat w krzywym zwierciadle. To powinno być oczywiste, że większość młodych ludzi nie ćpa. gość dziś - w Polsce mają. Oczywiście miłoby było gdyby w Polsce młodzi ludzie mogliby studiować (a studia są bardzo wymagające, głównie czasowo) i pracować tak by się utrzymać. Niestety, Polska to nie Francja.

Gość gość
teraz już kompletnie odleciałeś. Moją rodzinę bardzo szanuję, a ty zdajesz się mieć jakieś halucynacje albo po prostu próbujesz mnie prowokować (co sugeruje brak dojrzałości). Więc wybieraj która opcja lepiej opisuje twoją sytuację :)

Gość gość
22:32 jeśli zatrudnili ciebie, to są lekkomyślni

Gość gość
jeszcze jakieś bezpodstawne zarzuty? Jesteś naprawdę dziecinny :)

Gość gość
Piszecie tak negatywnie o młodych wyborcach Korwina, Kukiza i Dudusia? Jeżeli tak, to nawet jestem w stanie się z wami zgodzić :)