Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Obecna generacja młodzieży

Polecane posty

Gość gość
W lesie umarliby ze strachu, ogniska nie umieliby rozpalić, a orientacja bez GPSu zerowa, jak na zerowe pokolenie przystało. Bez kalulatora też zginą, jak również wtedy gdyby komputery padły.

Gość gość
ja tam uwazam ze ludzie sa tam tacy sami tak na prawde jacy byli starsi pija,mlodsi pija ,starsi cpali pozakladali rodziny wszystko to samo ja mam ciezej bo wgl jestem inny

Gość gość
Jeśli ty wiedzę o świecie i historii czerpiesz z powieści , to jesteś debilem. Narkotyki, to teraz chleb powszedni. Kiedys coś o nich tylko się słyszało.

Gość gość
jak nie znam typowo po 30 kilka lat nie ktorzy zostaja to ze ludzie biora narkotyki nie jest wina generacji tylko nowych czasow....

Gość gość
zalezy tez o jakich mowimy bo 10 lat temu tez byly narkotyki tylko moze tak nie naglosniane...

Gość gość
O czym wy piszecie mam 23 lata i nie znam ludzi biorących narkotyki... Bardzo kocham rodziców i cenie ich troskę i wsparcie. Często mi opowiadali jak imprezowało się za ich młodości i różnicy nie było

Gość gość
to zalezy od otoczenia w jakim sie obracasz i od dzielnicy na ktorej mieszkasz... duzo osob bierze

Gość gość
W Krakowie blisko centrum. Wiem że są tacy ale nikt mnie nigdy nie skrzywdził więc nie widzę w tym problemu albo bardziej nie interesuje się życiem innych.

Gość gość
00:54 Nie było różnicy? Nikt nie słyszał o tabletkach gwałtu, pedofilach, porwaniach, terrorystach. Dzieci same chodziły do szkoły, kina . Najczęściej matki nie pracowały poza domem, opiekowały się same dziećmi. Dziadkowie nie byli na każde zawołanie i nikt ich nie terroryzował do opieki nad wnukami. Nie było na każdym kroku klubów, piwka, wódy, narkotyków. Jeśli ty nie znasz nikogo zażywającego, to jesteś ślepa i głucha, nie masz tv, radia i gazet nie czytasz.

Gość gość
00:57 Jeśli nikogo takiego nie znasz, to znaczy, że nie ma problemu lub ten problem nigdy ciebie nie spotka lub twoich bliskich?

Gość gość
ooo jakis ty czasach mowisz 10 lat temu to kupa dilerstwa ,pigul itp g***ty sa i byly chyba a jeszcze starsze czasy to pijanstwo ,agrsja bojki...

Gość gość
W tv ani gazecie znajomych sobie nie szukam. Mną opiekowała się babcia kiedy mama z tatą otworzyli firmę.

Gość gość
Dlatego jesteś taka infantylna, a że zycia nie znasz, to chyba masz 12 lat i tyle.

Gość gość
każda generacja jest taka sama starsi też w wieku 15-17 lat zaczynali chlać, brali różne piguły, zioło było sprowadzane po kryjomu, dziewczyny też skupiały się na modzie, chłopaki były opętane seksem...ale były też i dobre, odpowiedzialne dzieciaki, tak samo jest teraz. naprawdę wam się wydaje, że którekolwiek pokolenie było lepsze? :)

Gość gość
każde poprzednie pokolenie po prostu zapomina jak głupie było w wieku burzy hormonalnej :) z politowaniem patrzą na dzieciaki z ajfonami, zapominając, że sami szpanowali bananówami, tranzystorami, wakacjami w Jugosławii w Bułgarii... :) każde pokolenie za szczeniaka jest równie głupie co następne :)

Gość gość
Bzury gadasz dzieciaku, jestem z tego starszego pokolenia i żadnych pigułek ani ziół nie braliśmy , wódę próbowaliśmy tak pod 18tkę i po kryjomu, o modę zawsze się dbało, ale nie było to treścią życia, w szkołach nie było makijaży, farbowania włosów, itp., dlatego mielismy i czas na nauke i sport i harcerstwo. Szanowało się i kochało rodziców, nauczycieli nie bito, nie wyzywano. Nauczyciel był autorytetem, jak i ludzie starsi. Była kultura większa wszędzie i nie słyszało się o powszechnej depresji, bezsenności. Pokolenie zero stworzyło tą namiastke świata ze swojej bezradności, strachu, tchórzostwa, bylejakości, roszczeniowości, lenistwa i wygodnictwa.

Gość gość
10:18 Prawda, każde pokolenie jest głupie za szczeniaka, ale nie usprawiedliwiaj teraźniejszego młodego pokolenia, bo poprzedniemu to mogą tylko buty czyścić. Bananówki i tranzystory porównujesz do siedzenia całymi dniami w necie, głupimi gierkami, blogami, narkotykami, nieprzystosowaniem do życia, oskarżaniem rodziców o swoja bylejakość i wady. Bzdury piszesz, kolego.

Gość gość
Co złego jest w blogach lub grach? Ci ludzie zarabiają na tym pewnie więcej niż ty :D

Gość gość
Nikogo twoje żale nie interesują. Tylko ktoś niedowartościowany ma potrzebę wyzywania innych

Gość gość
Te blogi i gierki pozbawiają mózgu, jak widać i na twoim przykładzie. Zarabaja nieliczni, a reszta marzy o zabraniu emerytur staruszkom.

Gość gość
Konfabulujesz kobieto

Gość gość
Co trzeba miec w glowie zeby porownywac prowadzenia bloga do brania narkotykow?

Gość gość
Ona oskarża każdego młodego o wszystkie grzechy tego świata. Pewnie sama ma dużo za skórą i chce się oczyścić zarzucając winę na całą resztę :) i wychodzi z niej zazdrość

Gość gość
też kiedyś prowadziłam bloga. Nic na tym nie zarabiałam. Należałam do małej "społeczności" i to było miłe dzielić się swoimi przemyśleniami i zdjęciami z szerszą publicznością. Po prostu, nie widzę w jaki sposób ma to związek z narkotykami. :/

Gość gość
Ponieważ na blogach jest niewiele tresci a autor przyglup urasta niemal do roli niekwestinowanego autorytetu i wzoru do naśladowania

Gość gość
Boli ją to że inni ludzie mają udane życie. Jeśli jest taka wredna to pewnie rodzina już o niej zapomniała, sąsiedzi wyśmiewają a znajomi unikają.

Gość gość
Hahahahhaa, nie ma co im tłumaczyć, to jest pokolenie, które nie wierzy ,że za trzy błędy oblewało się maturę. A ,że narkotyki, poza kompotem weszły koło lat 90 i to też, nie wilościach hurtowych to propaganda, xd. Toż to nasze babcie chlały, cpały, grały w słoneczko i nosiły stringi w charakterze spódniczki. Biedne pokolenie.

Gość gość
I co boli cie to że ktoś jest autorytetem? Ty nim nie zostaniesz bo tylko obrażać umiesz. Nie masz kultury za grosz co pokazałaś wiele razy. Takich jak ty unika się jak ognia. Opisujesz świat jak z serialu TVN ale nie wiesz nic o młodych oraz ich problach.

Gość gość
Weszły kolo lat 90 czyli to wasze dzieło o wielcy starsi ludzie :) wtedy rodziła się obecna młodzież, i co to też nasza wina?

Gość gość
Na czym polega to twoje udane życie. Na bezrefleksyjnym kopiowaniu innych, na tępym konsumowaniu seriali i gier? Książek pewnie nie czytasz co najwyzej lewaka Coehlo. Wysmarujesz sobie facjate maziami zgodnie z wytycznymi jakiejś ofiary modowej na glupim blogasku kreatorki swiatowego stylu zamiast samej cos stworzyć. Postepujesz zgodnie z trendowymi wskazowkami pseudo celebrytek i gwiadorow. Czytasz debilne porady które do maksimum każą dbać o zdrowie i bezpieczenstwo wiec wydajesz masę kasy na sztuczne witaminki ,preparaty do wagrow,syfow, szczepionki na wszelkie choroby. Robisz mezowi loda zgodnie z instruktazem z netu. Siedzisz calymi dniami przed netem i drapiesz sie w d**e. Wy nawet porzadnej muzyki nie macie. Nic nie macie, zadnych wzorow,zadnej kultury,zadnego celu. Jestescie niczym, wydmuszkami kapitalizmu. Towarem z taśmy,seryjnym i ometkowanym. I tylko forsa,forsa i seks