Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Nie widziałam żadnej dyskusji w której zwolennik PO wygrałby na argumenty

Polecane posty

>>>Ktoś, komu było dobrze, kto był związany z elitą władzy w PRL, ten nie będzie chciał przyjąć, że PRL był sowieckim dominium, co rodziło określone skutki polityczne, gospodarcze i społeczne.<<< x Tylko PRAWDZIWY IDIOTA wierzy, że państwo wielkości Polski i tak zlokalizowane może być samodzielne i od nikogo niezależne :(. Nie wiem czyim dominium była wg Ciebie Polska za czasów PRL, ale wiem, że wtedy polska ziemia i polskie zakłady NALEŻAŁY DO POLSKI, a teraz są w rękach obcego kraju. x Wiem, że Polacy wyjeżdżali do Rosji BY UCZYĆ SIĘ i wracali do Polski leczyć i budować ten kraj. Dzisiaj młodzież uczy się w Polsce i wyjeżdża po studiach z kraju. Wiem, że młody człowiek w PRL, mógł po szkole wynieść się z domu i NATYCHMIAST znaleźć pracę Z ZAKWATEROWANIEM. Dzisiaj jest to jedynie marzenie młodych ludzi :(. x I nie pieprz mi tu o obecnej wolności, bo w PRL nikt nie kazał polskiemu wojsku, MORDOWAĆ bezbronnych cywili, w wojnie Wielkiego Brata, jakim wtedy była dla Polski Rosja. x Tak, było mi dobrze w PRL-u i moja rodzina nie miała ŻADNYCH POWIĄZAŃ Z WŁADZĄ, ANI PARTIĄ. I ojciec i wuj uczciwie pracowali i mieli szacunek swoich podwładnych. Potem "demokratyczna" władza zamordowała wuja, a ojca wysłała na wcześniejszą emeryturę (jak powiedział ojca przełożony: będziesz musiał wyrzucić z pracy 75% ludzi, a Ty nie jesteś świnią i prędzej dostaniesz zawału, niż to zrobisz). Ojciec odszedł, a wuj wierzył w sprawiedliwość i po drugim zawale odszedł na zawsze :(. Tyle znaczy dla mnie Wasza "demokracja".

>>>nie byłoby PRL, bez masowych mordów w latach 44 - 55<<< x Piszesz o Polakach ZAMORDOWANYCH przez bandy ŻOŁNIERZY WYKLĘTYCH ? x A wiesz o tym, że ZAMORDOWALI oni wtedy więcej Polaków, niż cała AK Niemców, na terenie Polski w czasie II w.św. (bez uwzględnienia walk o Warszawę i Wilno) ?

Gość gość
Facet idź już spać bo pieprzysz jak potrzaskany

Gość gość
Tytuł tematu ma błąd w założeniu, jest propagandą.

Gość thx84
Dlatego właśnie na końcu napisałem, że jest wielu ludzi, którzy nie mają literalnie nic z obrony schedy po PRL (ja ciebie naprawdę nie pomawiam o udział w układzie :D), ale będą tej schedy, tej transformacji bronić, będą bali się PiS i jakiegokolwiek środowiska, które będzie się sprzeciwiało temu co stanowi III RP. Ty to robisz absolutnie za darmo i z przekonaniem :D Po prostu jesteś jednym z wychowanków PRL i III RP. Uformowanym jako POŻYTECZNY IDIOTA. I jak wyżej napisałem, nie ma z tobą rozmowy, czego dowód dajesz pisząc o Antykomunistycznym Podziemiu dokładnie to, co propaganda Bieruta. Sam siebie określasz, sam dajesz argument, że jesteś wychowankiem PRLu. Kłamiesz być może zupełnie, bez świadomości. Owszem wyciągniesz do woli kłamstw wyprodukowanych przez PRL i jego mentalnych następców, żeby uzasadnić swoje przekonania wzięte Barw walki i Czterech pancernych i psa i licznych produkcji o mordercach z AK, NSZ, WiN... Przykro, że Polak gardzi Polakami, ale trudno. Możesz czytać, możesz się oczyścić z kłamstwa. Wolna wola.

Gość gość
Myślałem, że miso1 to zwykły niegroźny leming POwski, a to jest obrzydliwy stary komuch plujący na polskich patriotów i wielbiący ich oprawców. Zaje/bał/bym ci w pysk śmieciu jeden za to co napisałeś dziś 😠

>>>Dlatego właśnie na końcu napisałem, że jest wielu ludzi, którzy nie mają literalnie nic z obrony schedy po PRL (ja ciebie naprawdę nie pomawiam o udział w układzie ), ale będą tej schedy, tej transformacji bronić, będą bali się PiS i jakiegokolwiek środowiska, które będzie się sprzeciwiało temu co stanowi III RP. Ty to robisz absolutnie za darmo i z przekonaniem<<< x Gdzie Ty widzisz, bym bronił transformacji, która dokonała się w Polsce po zniszczeniu polskiej gospodarki przez S ? x >>>Po prostu jesteś jednym z wychowanków PRL i III RP.<<< x I zapewne z tego powodu byłem w PRL inwigilowany, a nawet "posiadałem" osobistego śledczego. My zrobiliśmy coś dla Polski, a nie tylko kłóciliśmy się. x >>>I jak wyżej napisałem, nie ma z tobą rozmowy, czego dowód dajesz pisząc o Antykomunistycznym Podziemiu dokładnie to, co propaganda Bieruta.<<< x Wybacz, ale PRAWDA pozostanie PRAWDĄ, bez względu na to, kto ją wypowiada. Taką samą prawdą była informacja o Katyniu, którą Niemcy propagowali w Europie. Ocenę Żołnierzy wyklętych mam podobną do osoby, która mnie historii uczyła i której opracowania do dzisiaj publikowane są na europejskich uniwersytetach. Żołnierze wyklęci MORDOWALI mężczyzn, kobiety i dzieci, tylko za to, że nie byli tym bandytom posłuszni. Rząd, którego przedstawicieli mordowali, był uznany przez władze krajów, które im za to mordowanie płaciły funtami i dolarami. Ktoś, kto morduje własny naród, za pieniądze obcego państwa, jest ZDRAJCĄ. x >>>Kłamiesz być może zupełnie, bez świadomości.<<< x Więc odpowiedz kto finansował polskie "podziemie" po II w.św. ? x >>>Owszem wyciągniesz do woli kłamstw wyprodukowanych przez PRL i jego mentalnych następców, żeby uzasadnić swoje przekonania wzięte Barw walki i Czterech pancernych i psa i licznych produkcji o mordercach z AK, NSZ, WiN...<<< x Bardzo lubię serial pt. "Czterej pancerni i pies". Widziałem go wiele razy i nie przypominam sobie, by w jakimkolwiek odcinku wspominano tam o mordercach z AK, NSZ, WiN itp. Pamiętam za to odcinek, gdy do pancernych przyłączył się DZIELNY przedwojenny oficer wracający z oflagu i traktowany był z szacunkiem. W tym samym odcinku dowcipkowano też o radzieckich garnizonach stacjonujących w polskich miastach. Widzę, że podpierasz swoje wywody KŁAMSTWAMI. x >>>Przykro, że Polak gardzi Polakami, ale trudno. Możesz czytać, możesz się oczyścić z kłamstwa. Wolna wola.<<< x Ja gardzę PiS-em, ale jego wyznawców NIE MORDUJĘ. To jest ta drobna różnica, dzieląca mnie od Was i Waszych idoli :(.

Gość thx84
Tylko PRAWDZIWY IDIOTA wierzy, że państwo wielkości Polski i tak zlokalizowane może być samodzielne i od nikogo niezależne smutas.gif . x Są różne skale zależności i suwerenności. Była Finlandia i był cały blok sowiecki. Nie widzisz różnicy? To się doucz. x Nie wiem czyim dominium była wg Ciebie Polska za czasów PRL, ale wiem, że wtedy polska ziemia i polskie zakłady NALEŻAŁY DO POLSKI, a teraz są w rękach obcego kraju. x Nie wiesz? To znaczy, że masz jakiś problem z odczytywaniem najprostszych faktów :D Kto tu wszedł w 44? Marsjanie? Oczywiście, że POLSKA BYŁA SOWIECKIM DOMINIUM, wręcz republiką sowiecką do roku 56. Ale teraz, tak sobie myślę, że taki wytwór PRLu, może faktycznie nie wie? Może sobie żył i myślał, że ten PRL to jedynie słuszna Polska, że ci, którzy go zwalczali z bronią w ręku, to mordercy. Tak może być, przecież tak pisali w PRLu i tak piszą w GW. x One, te zakłady de facto nie należały do Polski, tylko do Sowietów, tak jak cały PRL, jak LWP, SB, IW i były pod zarządem takich agentów jak Jaruzelski i jego koledzy z biura politycznego. I teraz kto te zakłady, ten majątek narodowy, przejął i sprzedał? No właśnie zarządcy PRLu. Już wyżej ciemnoto o tym napisałem. NOMENKLATURA UWŁASZCZYŁA się na majątku narodowym, dzieląc się z częścią elit posolidarnościowych, tak sprytnie, że do dziś, ludzie słabo pojmujący rzeczywistość, myślą, że to robota jakiejś tam demokracji :D Solidarności. Pytam się ciebie, kto oraganizował FOZZ? Kto robił wały, takie jak Kulczyk z TP SA? Kim był Kulczyk, skąd miał pieniądze, kim był jego ojciec i dlaczego był człowiekiem służb specjalnych PRL. Jesteś tak niedouczony i zakłamany, jak przeciętny oglądacz TVN i czytelnik GW. Póki się nie zechcesz dowiedzieć prawdy, to będziesz takim samym pyskaczem, jak ci, którzy BOJĄ SIĘ PIS :D A bój się, pies ciebie trącał. Co mnie twoje lęki obchodzą. Ani już słowa do ciebie nie napiszę, bo nie warto.

Gość gość
Jeśli chodzi o NSZ to niestety misio ma rację :( to byli bandyci a teraz podpina się ich pod AK i innych patriotów a to nieprawda, to byli bandyci. Tak jak komuna za prlu podpinala al, też bandyci, pod patriotów tak teraz prawica podpina NSZ.

Gość gość
Następny idiota ! Bandyta jest ten kto wypisuje takie debilizmy ! Ubeckie rodziny ubeckie wychowanie .

Gość thx84
Pamiętam za to odcinek, gdy do pancernych przyłączył się DZIELNY przedwojenny oficer wracający z oflagu i traktowany był z szacunkiem. x Dobra, nie mogę :D Nie mówiłem, że ten człowiek sowiecki czerpie wiedzę z produkcji PRL? Przecież on sam się definiuje jako produkt PRL :D Z powagą cytuje propagandowe (zresztą nieźle zrobione) dzieło, do formowania od kołyski młodych Polaków, jako źródło historycznej wiedzy. Powołuje się na jakiegoś "nauczyciela historii", który kłamał, więc jaki autorytet, taki jego uczeń. W katowniach UB/NKWD szacunek okazywano przy pomocy wyrywania paznokci, pozorowanych egzekucji, wielogodzinnych przesłuchań, wreszcie strzału w tył głowy. Ale dla tego zaczadzonego czerwoną propagandą nieszczęśnika, nic to nie znaczy, bo on wie, że "do pancernych przyłączył się DZIELNY przedwojenny oficer wracający z oflagu i traktowany był z szacunkiem." Muszę tu pogratulować aparatowi propagandy PRL i potem III RP, bo wykonali doskonałą robotę. I piszę to poważnie. Taka jest właśnie Polska, bo takich ludzi sobie PRL i III RP wychowały. Dlatego właśnie majątek narodowy rozkradziono, bo Misio głosując na złodziei, popierając agenturę na to pozwolił, ale myśli, że myśli samodzielnie. Takich jak on są miliony i to jest głównie nieszczęście Polski, że jej dzieci, to ludzie chorzy na kłamstwo. Dobrej nocy chorym i zdrowym. Sen to zdrowie :D

>>>Są różne skale zależności i suwerenności. Była Finlandia i był cały blok sowiecki. Nie widzisz różnicy? To się doucz.<<< x Piszesz o Finlandii, której przed Rosjanami bronili Niemcy (których zresztą Finowie zdradzili) i których władcy świata nie oddali Rosji w lenno jak Polski ? x >>>Nie wiesz? To znaczy, że masz jakiś problem z odczytywaniem najprostszych faktów<<< x Fakt jest taki, że po upadku ZSRR Polska nie musiała NIC jej oddawać, ani żadnych długów za nią płacić. Dzisiaj WSZYSTKIE większe zakłady i banki są WŁASNOŚCIĄ zagranicznych firm. x >>>I teraz kto te zakłady, ten majątek narodowy, przejął i sprzedał?<<< x Najczęściej związki zawodowe. Znam wiele przykładów, gdy opłaceni związkowcy decydowali, komu zakład sprzedać i zakład byl likwidowany. x >>>NOMENKLATURA UWŁASZCZYŁA się na majątku narodowym, dzieląc się z częścią elit posolidarnościowych<<< x Nie zrobiłaby tego bez wcześniejszego zniszczenia gospodarki przez S. x >>>Pytam się ciebie, kto oraganizował FOZZ?<<< x Ty mnie nie pytaj kto, ale KIEDY :D. Najpierw trzeba było rozwalić system, by można było takie spektakularne oszustwa robić. FOZZ powstał podczas obrad okrągłego stołu. Praktycznie PRL już wtedy nie istniał. x >>>Jesteś tak niedouczony i zakłamany, jak przeciętny oglądacz TVN i czytelnik GW. Póki się nie zechcesz dowiedzieć prawdy, to będziesz takim samym pyskaczem, jak ci, którzy BOJĄ SIĘ PIS<<< x Mój strach przed PiS nie ma żadnego związku z tym, o czym piszesz. Zwyczajnie wiem, co działo się w krótkim czasie jego rządów i na własnej skórze doświadczyłem, jak wygląda wykorzystywanie przez niego prawa i mijanie się ze sprawiedliwością. Rozbitych szyb w moim sklepie, nikt mi nie musiał w żadnej telewizji pokazywać.

Gość gość
Niby kto i dlaczego rozbił ci te szyby? Pytam poważnie, bo podczytuję ten top.

>>>Dobra, nie mogę ... Z powagą cytuje propagandowe (zresztą nieźle zrobione) dzieło, do formowania od kołyski młodych Polaków, jako źródło historycznej wiedzy.<<< x Ty na prawdę jesteś mocno OGRANICZONY INTELEKTUALNIE :(. Przecież to Ty, podałeś ten serial, jako przykład propagandy, robiącej z AK, NSZ i WiN-u, bandytów i morderców. Ja tylko udowodniłem, że KŁAMIESZ i nic takiego w tym serialu nie było. x >>>Powołuje się na jakiegoś "nauczyciela historii", który kłamał, więc jaki autorytet, taki jego uczeń.<<< x Powołuję się na historyka - naukowca, cytowanego OBECNIE na zachodnich uczelniach. Ale Ty jak zwykle znasz historię lepiej od niego :P :P :P. x >>>W katowniach UB/NKWD<<< x Za to w katowniach zachodnich, pracowali po wojnie hitlerowscy oprawcy, chronieni przez _merykanów. A Żołnierze Wyklęci wcale nie katowali i nie palili żywcem (kilka przypadków) swoich ofiar :(.

>>>Niby kto i dlaczego rozbił ci te szyby? Pytam poważnie, bo podczytuję ten top.<<< x Przecież nie mogę publicznie napisać :D, że zrobił to urzędnik, po tym, jak odmówiłem zapłacenia haraczu, na jedynie słuszną partię :(. x Nie wiem też o tym :D, że złapani przez policję bandyci, zeznali, kto ich wynajął, ale policji zabroniono prowadzić śledztwo. Takie słowa byłyby przecież pomówieniem :D. x Nie pamiętam też :D, z jakiego powodu bar mojego kolegi, został rozjechany przez spychacze :(.

Gość gość
Dzięki. Czyli nadal kłamiesz :D byle tylko opluć patriotów i Polskę. Tak, jak ktoś wyżej napisał, jesteś gorszy od przeciętnego leminga po.

>>>Dzięki. Czyli nadal kłamiesz byle tylko opluć patriotów i Polskę.<<< x Ty nawet nie rozumiesz: czym jest patriotyzm i służenie ojczyźnie :(. x Ja swoje już zrobiłem i mogę być z tego dumny :). x A Ty szczekaj dalej, bo tylko ujadać i szarpać nogawki potrafisz :P.

Gość gość
Misio zawsze kłamie , w zależności od danego tematu jest alfonsem, wykidajłą , dominą, producentem stali. W pierwszym wcieleniu ma 40 lat, w obecnym był inwigilowany. Domniemanie i teza w jednym. Misio dzisaj jest w przedziale wiekowym 50,60 lat. Bo jako młodszy by się nie załapał. Za komuny był włascicielem spediton imprt export i zna się na zamówieniach fabrycznych z Chin. Hurtownik z prl. Misio a cinkciarzem to ty nie byłeś ? Po drugie akowcy jakkolwiek by nie byli postrzegani , byli mężczyznami, którzy walczyli. To , że ty mitycznie doświadczyłeś inwigilacji, nie oznacza ,że kiedykolwiek zrobiłeś coś dla Polski. Plucie jadem na forum , to nie jest oznaka męskości, ani patriotyzmu. A głupie plucie, tak bezrozumne i zacietrzewione jak twoje tym bardziej. Osobowość socjopatyczna plus pieniactwo. Polecam psychiatrę, zwłaszcza jeśli chodzi o twoje wielokrotne osobowości.

Gość gość
O NSZ wystarczy jedno, brygada świętokrzyska. Bandyci i zdrajcy. Dowódca oficer gestapo, dosłownie! A teraz się z nich robi bohaterów, tfu!

>>>Misio ... w obecnym był inwigilowany<<< x Jako uczeń technikum. x >>>Domniemanie i teza w jednym. Misio dzisaj jest w przedziale wiekowym 50,60 lat. Bo jako młodszy by się nie załapał.<<< x Teraz wyraźnie widać jak głupie tezy stawiać potraficie :(. x >>>Po drugie akowcy jakkolwiek by nie byli postrzegani , byli mężczyznami, którzy walczyli.<<< x A gdzie ja drogi TUMANIE, źle wypowiadam się o AK-owcach ? Wg znanej mi historii, w dniu 19 stycznia 1945 roku gen. Okulicki, wydał rozkaz ROZFORMOWANIA oddziałów Armii Krajowej. Dlaczego więc oszukujesz ludzi, nazywając Żołnierzy wyklętych AK-owcami ? x >>>To , że ty mitycznie doświadczyłeś inwigilacji, nie oznacza ,że kiedykolwiek zrobiłeś coś dla Polski.<<< x Inwigilacji (przynajmniej dwuletniej) doświadczyłem w trakcie, realizowania z przyjaciółmi pewnego projektu, którego efekty do dzisiaj są korzystne dla WSZYSTKICH Polaków :). I ze zrealizowania tego przedsięwzięcia, wszyscy dumni jesteśmy :). Ja nie chwalę się bijatykami w ulicznych demonstracjach, ale czymś bardzo konkretnym :). x >>>Plucie jadem na forum , to nie jest oznaka męskości, ani patriotyzmu.<<< x Ciekawe: kiedy to wreszcie zrozumiecie :P ?

>>>O NSZ wystarczy jedno, brygada świętokrzyska. Bandyci i zdrajcy. Dowódca oficer gestapo, dosłownie! A teraz się z nich robi bohaterów, tfu!<<< x Te TUMANY utożsamiają NSZ z AK i nawet nie wiedzą, że NSZ wydał wyroki śmierci na wszystkich, swoich żołnierzy, którzy do AK przyłączyć się chcieli :(.

Gość gość
Ano jeszcze mój dziadek akowiec razem z komunistami niedobitki NSZ po lasach ścigał. Ale tak poza ściganiem tych bandytów to z komunistami był wrogiem i siedział za to.

>>>Ano jeszcze mój dziadek akowiec razem z komunistami niedobitki NSZ po lasach ścigał. Ale tak poza ściganiem tych bandytów to z komunistami był wrogiem i siedział za to.<<< x Mój w 39, dowodził specjalnym oddziałem żandarmerii. Po wojnie siedział cicho na Śląsku i żadnych represji za tamto nie doświadczył. Tak więc albo wszystkich dokumentów nie mieli, albo tych, co kłopotów nie robili, sami nie szukali :).

Gość gość
komunistyczne gnidy mordowaly i opluwaly żołnierzy wyklętych i dalej to robią. cale szczęście polacy już teraz mają szansę dowiedzieć się jak bylo naprawdę i uczcić tych ktorzy na to zaslugują.

Gość gość
"Tyle znaczy dla mnie Wasza "demokracja"." x gnida obwinia "demokrację" za to co zrobila uwlaszczona po okrągłym stole czerwona nomenklatura. no ale jak widać pasożyt może spędzać całe noce w sieci opluwając patriotów i gloryfikując komunę. ktoś mu widać za to płaci.

Gość gość
co kłopotów nie robili, sami nie szukali x koleś jest cały ulepiony z propagandy prlu kłopotów nie robili czy tak napisałby człowiek świadomy czym był komunizm? tak piszą dzieci resortu, lub wychowane na propagandzie sieroty po prlu człowiek, nawet nie o to chodzi, że Polak, człowiek wolny od tego czerwonego jadu, napisałby: nie działał przeciwko komunistycznej władzy ten skażony misio walkę z komuną nazywa: kłopotami czyli Pilecki robił kłopoty na UB władza ludowa się opiekowała a tu jakiś szaleniec robi kłopoty jak nie robiłby kłopotów to by mu łaskawie pozwolili żyć ubecka nauka Polaka który zapomniał że jest Polakiem a może nim już nie jest?

Gość gość
jak 4 lata temu wszędzie się roiło od zwolenników PO tak teraz cisza, garstka incognito. Myślę że jak i Bronek tak i PO jest pompowane w sondażach bo jest ich max z 10%.

Gość przeciwnik zgody
czyli reasumując Misio: - pobierał nauki u wybitnego, światowej sławy historyka, którego oczywiście nazwiska nie podał - wybili mu szyby pisowscy siepacze, których oczywiście nie ujawni bo przez 8 lat rządów PO boi się PiSu :D - pracował w PRLu nad czymś, co przyniosło korzyść nam wszystkim, Polakom 😭 ale nie powie nad czym aż w oczy bije, że to mitoman, megaloman i kiepski kłamca na dodatek seksualnie zaburzony, kto czytał jego wynurzenia o miłości do kobiet otyłych, ten wie jest gorszy od Shatyna, który raczej okupuje tylko jeden, własny top Misio (też durne to pseudo, jak dla podobno dorosłego mężczyzny) włazi dosłownie wszędzie i wypowiada się jako znawca, dosłownie na każdy temat wszystko już widział i wszystko rozumie i przesiaduje tu pół doby przez cały tydzień

>>>koleś jest cały ulepiony z propagandy prlu kłopotów nie robili czy tak napisałby człowiek świadomy czym był komunizm?<<< x Wybacz NIEDOUCZONY DEBILU, ale w Polsce NIGDY komunizmu nie było, więc Ty też nie możesz wiedzieć, czym był polski komunizm. Śp. dziadek był przedwojennym oficerem specjalnej jednostki żandarmerii, a takich NKWD szukało najbardziej. Zbiegł z niewoli, przedarł się na Ukrainę i przez wiele lat ukrywał skutecznie przed Sowietami. Walczył przeciwko Ukraińcom, a po wojnie przyjechał na Śląsk. Tutaj założył rodzinę, pracował jako wykwalifikowany robotnik i nie bawił się w żadne konspiracje. Żył pod własnym nazwiskiem, więc jestem zdziwiony, że "komuna" dała mu spokój. Zapewne NIEDOUCZONY DEBILU nie wiesz, więc informuję Cię, że po wojnie wielu Polaków wróciło nawet z zachodu i odbudowywało kraj, który Wy wyprzedajecie. Bez ich pomocy Gdynia i Warszawa jeszcze przez wiele lat leżałyby w gruzach :(. Wielu z nich było było oficerami zachodniej armii lub AK i nikt jakoś nie wsadzał ich do więzienia za samo pochodzenie. Oczywiście, że zdarzały się wtedy niesłuszne posądzenia ale zazwyczaj wynikały one z wplątania danej osoby przez kogoś innego. Wystarczyło, że dałeś nocleg dawnemu koledze, poszukiwanemu przez bezpiekę, a już zgodnie z prawem, które I DZISIAJ obowiązuje, stawałeś się przestępcą :(. x >>>czyli Pilecki robił kłopoty na UB<<< x Nie, on tylko wrócił do Polski, by szpiegować, sabotować i MORDOWAĆ przedstawicieli LEGALNEJ władzy. To nie jest propaganda, ale oficjalna informacja z jego autobiografii. Doceniam to, czego dokonał w czasie wojny, ale skazany został w rzeczywistości za to, co usiłował robić PO WOJNIE, a nie w jej trakcie. x W was Kali zabić komucha to dobrze, ale komuch zabić Kalego, to już źle :(.