Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

MizantropiaOdraza1994

Jakie pijecie piwo? Dobre piwo, czy koncernówki?

Polecane posty

Gość gość
W ogóle. Fuj. Ohyda.

Gość gość
pije redssa żurawinke,mniam

Gość gość
W tej chwili pije Lwówek Książecy, a tak to Red Erik (zaje... czerwone piwo), niestety już niedostępne w Polsce.

ale "red żurawinka" nie jest dobry, piwo z syropem owocowym, bleeeeeeeee :( po co tak bezcześcić smak piwa jakimś słodkim syropem, przecież smak piwa sam w sobie jest już dobry i nie trzeba nic dodawać. :(

Gość gość
sam smak piwa jest dobry? hah, to chyba nie masz smaku, smakuje jak gorzkie szczyny

"sam smak piwa jest dobry? hah, to chyba nie masz smaku, smakuje jak gorzkie szczyny " To, ze tobie piwo nie smakuje, to nie znaczy, że możesz obrażać innych. Niestety ty się tutaj kompromitujesz - jest dużo piw z górnej półki, kosztujących tyle, że ciebie na to nie stać, a sama piłaś pewnie szczyny za 1,50 i oceniasz wszystkie piwa na tej podstawie. Wiesz w ogóle jak bardzo bogate w gatunki i rodzaje jest piwo? Sama piłas pewnie tylko tani jasny lager :D

Gość gość
Też nie pije piwa czasami jednak jak jestesmy z mężem w kawiarni lub restauracji i mąż zamówi sobie piwo z sokiem to mu troche wypije ale mąż pije piwo z sokiem (picie piwa z sokiem to pewnie profanacja wg autorki)

Gość gość
wszystkie piwa smakują jak szczyny, co innego np. wina

"wszystkie piwa smakują jak szczyny, co innego np. wina " Ponawiam pytanie, jakie gatunki piwa piłaś, poza tanim jasnym lagerem za 1,50? Dlaczego tak łatwo wypowiadać się ci o czymś, o czym jak widać, nie masz zielonego pojęcia? :) Ja za to nie lubie wina, ale nie mówie, ze to "szczyny" bo się na nim nie znam i nie chce się wypowiadać.

No czekam na odpowiedź, piłaś coś poza jasnymi lagerami z niższej półki? 100% szans na to, że nie, bo prawie każde piwo z polskich koncernówek to jasny lager niezbyt dużej jakości :) Jedynie Lech Pils to pilzner z tych popularniejszych :) Pić tylko wodniste popularne tanie jasne lagery i twierdzić, że "wszystkie piwa smakują tak samo", no lepszego dowcipu nie słyszałam :D

Gość gość
a tobie ciężko zrozumieć, że ktoś może mieć wrażliwsze gardło lub bardziej wyrafinowany smak i wszystkie piwa wtedy będą smakować jak szczyny?

Ponawiam pytanie - jakie gatunki piwa piłaś oprócz taniego jasnego lagera? Tani jasny lager smakuje troche jak szczyny i zawsze tak samo, z tym się zgodze. :D Smaki poszczególnych gatunków piwa bardzo sie różnią, sa piwa lepsze lub gorsze, w tym takie, które kosztują nawet kilkaset złotych :) Ale ty o tym nie wiesz, i piwo kojaży ci się tylko z tyskim i ferdkiem kiepskim. Dlaczego tak uparcie się kompromitujesz swoją ignorancją? :D Jeśli ktoś ma "wrażliwsze gardło lub bardziej wyrafinowany smak" to docenia smak lepszych piw, ale co ty możesz o tym wiedzieć :)

Gość gość
No hej.:) Koncernówki to szczyny, a nie piwo. Ja uwielbiam ciemne piwa typu koźlak (szczególnie z browaru Amber), porter (w tym przypadku nawet Żywiec jest dobry), stout (za wyjątkiem przereklamowanego Guinessa, którego nie da się pić) itp.. "Nie lubię słodkich piw, tych miodowych też :(" Czemu? Miodowe jest dobre.

Gość gość
nooo ty zapewne nieraz pijałaś te za kilkaset zł... bo "lepsze" to tylko te za kilkaset zł :D jesteś tępa skoro nie możesz zrozumieć, że dla kogoś wszystkie piwa są ohydną, cierpką i gorzką cieczą

Nie lubie miodowego bo jest najcześciej słodkie, jakby ktoś zasypał je cukrem :P Wole gorzkie smaki, gorzką czekolade itp :) Guiness nie jest taki zły, tylko drogi :) Schłodzony smakuje /bardzo ok :D

Gość gość
Też uważam piwa za niesmaczną gorycz. No chyba że zmieszane z sokiem czy oranżadą - wtedy ujdzie. Jedynie te słodkie lubię.

nie piłam za kilkaset złotych, ale za kilkadziesiat złotych się zdażało. Zreszto stosunkowo dobre piwa zaczynają się już nawet od bardzo tanich cen(np. Gniewosz), tylko trzeba wiedzieć, jakie :) " jesteś tępa skoro nie możesz zrozumieć, że dla kogoś wszystkie piwa są jesteś tępa skoro nie możesz zrozumieć, że dla kogoś wszystkie piwa są ohydną, cierpką i gorzką cieczą " To ty jesteś tępa, skoro wypowiadasz się o czymś, na czym kompletnie się nie znasz, a całe piwo oceniasz po tym, jak smakują tanie jasne lagery, bo innych gatunków piwa na pewno nie piłaś :) Powiedz, ze dla ciebie tani jasny lager jest "ohydną, cierpką i gorzką cieczą ", a nie że wszystkie piwa, bo gatunki piw skranie różnią się smakiem między sobą.

Gość gość
Nie ma to jak płynąć sobie od czasu do czasu butelkę Grand portera browaru Amber. Niebo w gębie.

Gość gość
nie, to ty próbujesz mi wmówić, że nie nigdy nie piłam tych lepszych, a próbowałam różne (zwłaszcza tych, którymi moi pijący znajomi się zachwycali) i o nich mam podobne zdanie

Gość gość
kupują tanie piwa bo większości zależy tylko na tym aby się nawalić - proste