Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Claudia_32

Pomocy ;(

Polecane posty

Już naprawdę wszystkie pomysły przychodzą mi do głowy. Na prywatna posesje nie ma prawa wejść mam nadzieje ze wystraszy się rachunku albo chociaż konsekwencji i odpuści ...

Napisała mi " jednak syn wraca i odbieramy tysona oddamy państwu te 250 zł " ja nic nie odp zatkało mnie szczerze

Gość gość
Rachunek rachunkiem ale ty się tym psem zajmowalas, jak opiekunka, twoj czas chocby na spacerach.

Gość gość
Trzeba było napisać "pies został sprzedany i należy do nas, koszty utrzymania go przez miesiąc to ponad tysiąc złotych"

Gość gość
W takiej sytuacji najlepiej: nie opowiadać, nie odpisywać, nie dzwonić, nie kontaktować się w jakikolwiek sposób i iść do prawnika.

Gość gość
Przed jej przyjazdem oddaj psa komuś na chwile a jej powiedz ze uciekł.

Gość gość
Przecież pies to nie zabawka baba jest nienormalna. I co za miesiąc jej się znowu znudzi i znowu go wystawi do sprzedania.

Gość gość
A z tym ze uciekł to chyba nie jest taki zły pomysł. Nic ci nie zrobi wtedy.

Gość gość
Albo jej nie otwieraj po prostu sama nie ma prawa wejść.

Gość gość
Głupia sprawa /: współczuje

Gość gość
Zadzwoń na policję to będzie słowo przeciwko słowu

Gość gość
Wyrywanie sobie psa z rąk do rąk . A kto o nim pomyślał .? Wg mnie kobieta powinna odpuścić ze względu na biednego psiaka który pewnie się już do was przyzwyczaił. A jak znowu zostanie wyrwany do innego środowiska to biedny zgłupieje.

Najlepsze jest to ze pies nawet się za nią nie obejrzał. Ani razu nie zapłakał. Szybko się odnalazł w naszym domu.

Gość gość
Rany jak dobrze że są na świecie tacy ludzie jak Pani. Az mi się łezka w oku kreci. Proszę go nie oddawać tej głupiej babie... gdybym wiedziała jak i mogła pomóc. Mam nadzieje że nie przyjedzie albo wystraszył się rachunków i piesek zostanie z Pani rodzina.

Nie ma opcji żebym go oddała. Do soboty jest jeszcze trochę czasu dlatego kombinuje jak mogę i szukam jakiś kruczków prawnych. Tu nie chodzi o pieniądze tylko o zwierze i jego uczucia. Mam wrażenie ze dla tej pani to nie jest żywe zwierze tylko zabawka która najpierw chce pózniej stwierdza ze nie chce a następnie znowu chce .. Oddam go i co za miesiąc znowu znajdę psa na ogłoszeniach.

Gość gość
Urwij z nią kontakt. Wyłącz telefon. Ona ma Twoi adres?

Gość gość
szkoda że ma twój adres. sprawa wgl jest jakaś dziwna z jej strony/

Gość gość
jak przyjedzie powiedz że pies uciekł i tyle. Nic wtedy nie zrobi.

Gość gość
Claudia, nie martw się. Pies jest twój i nic ci nie grozi. Kupiłaś go legalnie, a dokumenty miały być dosłane . Masz dowody, sms-y i świadków. Jeśli sprzedająca wprowadziła cię w błąd, to ona za to może ponieść konsekwencje, a nie ty. Pies był zaniedbany, źle traktowany i u ciebie znalazł należące mu się warunki i opiekę. Powiedz jasno kobiecie, że takiej osobie jak ona, to psy się odbiera interwencyjnie i jeśli będzie cię niepokoić, to oddasz sprawę do sądu. Nie ma możliwości aby to babsko odebrało ci psa. Pozdrawiam, Teo.

Gość gość
Cały miesiąc karmisz zaniedbanego psa, leczysz, opiekujesz się nim, płacisz za weterynarza, posłania, miski, itd. , a babsko chce ci psa odebrać i 250 zł oddać? Nie ma takiej możliwości. Hotel psi kosztuje 50 zł za dobę i to już daje 1500zł. Babsko jest niepoważne, nieuczciwe i nie ma prawa zabrać psa.

Gość gość
Dokładnie te 250 zł może sobie w buty wsadzić. Myślę że nawet jeśli sprawa zajdzie gdzieś dalej to bez wyregulowania kosztów nie ma szans go zabrać.

Gość gość
Przynajmniej wiadomo że w każdej sytuacji trzeba spisać jakiekolwiek oświadczenie. Debili nie brakuję a tak miałabyś ją z głowy na starcie.

Gość gość
Jak nie ma rodowodu to będzie jej książeczka przeciwko twojej. Sprawa trochę zagmatwana ale myślę że prawo jest po twojej stronie.