Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Claudia_32

Pomocy ;(

Polecane posty

Gość gość
A może ta kobieta faktycznie tęskni za psem i ma dobre intencje .? postawmy się też w jej skórze ...

Gość gość
Kobieta nie tęskni za psem, wietrzę tutaj jakiś przekręt!!!! Pies to żywe stworzenie, a nie zabawka, więc nie przekazuje się go jak rzecz. Pies znalazł dobry dom i Panią. Wara od psa. Nie daj się Claudio robić w balona i nie pozwól krzywdzić psa, on jest pod TWOJĄ opieką!

Też dla mnie to dziwne że przypomniała sobie o psie po ponad miesiącu. Na moje wiadomości nawet nie odp.Mam wrażenie że to przyjazd syna ma znaczenie tutaj. Tylko nie wiadomo jakie jeszcze.

Gość gość
Może od samego początku tęskniła i żałowała tej decyzji.

Gość gość
ja bym na twoim miejscu oddała psa i wzięła należne tobie pieniądze. za ponad tysiąc które jest ci winna kupisz sobie nowego psa.

Gość gość
stuknij się w głowę. po miesiącu dziewczyna się już przywiązała i wgl.

Gość gość
Nigdy w życiu nie oddawaj psa, kobieta nie ma do niego już praw, a synalek był nieodpowiedzialny jak takiej osobie powierzył psa. Może razem doszli do wniosku, że za tanio sprzedali albo coś gorszego jeszcze mają na myśli , np. wystawianie psa do nielegalnych walk [ brrr]. Nie daj się dziewczyno.

Fakt ona niejednokrotnie zaznaczała ile jej syn stracił na tym psie. Gdyby powiedziała wyższa cenę tez bym zapłaciła.

I nie wiem po co kłamała , albo faktycznie wgl nie ma dokumentów psa albo od samego początku nie chciała mi ich przekazać.

Gość gość
Możliwe ze kobieta miała taki plan od samego początku. Ale jaki cel w tym nie wiem.

Gość gość
Uważaj bo niektórzy kradną psy jak nie chce się oddać po dobroci.

Gość gość
Oddaj psa i po problemie

Gość gość
16:19- ciekawe cZy ty byś oddał / oddała .?

Gość gość
Tak przez miesiąc nie zdążył się jeszcze pies przyzwyczaić

Gość gość
No ale po co ci to szarpanie się . Sprawa pójdzie dalej nie wiadomo z jakim finałem i kosztem dla ciebie a to jednak tylko pies.

Gość gość
Jasne oddaj psa nawiedzonej babie której się znowu znudzi i ciekawe co tym razem z nim zrobi. Pies coraz większy będzie

Gość gość
I jak ruszyło się coś w tej sprawie.?

Gość gość
Jak dla mnie to sprawa wygląda tak. Chlopak kupil sobie psa i wyjechal zostawiając go ze swoja matka. Kobieta miała psa dość i się go pozbyla lub sama chciała gdzies wyjechać i nie miała co zrobić z psem. Nagle okazuje się ze chłopak wraca i matka staje na glowie bo syn się wscieka. Dlatego ona nie dala ci dokumentów bo w książeczce jest napisane kto jest wlascicielem. I teraz tak handel psami bez papierów tyczy się glownie nie zarejestrowanych hodowli. Zreszta kupilas psa w dobrej wierze. Umowa ustna obowiazuje, masz dowody(sms) ze go nie ukradlas, rachunki itp.

Ona mi to tłumaczyła tak : pies jest prezentem od syna dla młodszej córki. Ona pracuję córka w szkole pies siedzi całe dnie w mieszkaniu sam a coraz większy rośnie i broi. Syn mieszka w całkiem innej miejscowości. Może faktycznie dowiedział się o sprzedaży po fakcie a chciał go zabrać do siebie nie wiem.

niezniszczalny prawiczek: mnie to samo kobieta sama nie wie czego chcę. Ale przynajmniej dostałam nauczkę żeby nie ufać ludziom za łatwo no i podpisywać umowy.

Gość gość
Nawet jeśli byś przygotowała jakąś umowę nie masz pewności że by ją podpisała. Nie wiadomo czy ona od samego początku nie chciała psa sprzedać tylko na chwilę żeby pozałatwiać jakieś sprawy albo wyjechała gdzieś. A teraz kiedy wróciła chcę go odebrać.

Gość gość
dokładnie nie wiadomo czy ona tego od samego początku nie zaplanowała. za 250 zl zrobiła sobie miesięczny hotel u ciebie.

Gość gość
to się zdziwi jak jej rachunek wystawisz :D :D

Gość gość
Przykro mi, ale dla mnie autorka tematu jest śmieszna. Zależało jej na rasowym piesku i skorzystała z "okazji", a teraz wielkie dramaty bo może okazać się, że straci na swoich szemranych interesach. Jeśli tak kocha zwierzęta, to dlaczego legalnie i za darmo nie zaadoptowała psiaka ze schroniska? Są za mało rasowe by je pokochać? Albo dlaczego normalnie nie kupiła psa od zaufanego hodowcy, w normalnej cenie? W tej całej sytuacji szkoda mi tylko tego biednego psa.

nie zależało mi na rasowym psie wybrało go dziecko po stracie wcześniejszego zwierzaka . jak wcześniej napisałam zapłaciła bym więcej za rzekomo rasowego psa ale cena była taka więc miałam się kłócić.?

Gość gość
18:55 weź przeczytaj wcześniejsze wypowiedzi. widzę że się mądrala znalazła. zapłaciła taką cenę jaką ta kobieta chciała. wszystkie dokumenty miały być dosłane więc gdzie tu twoje szemrane interesy.?

Gość gość
Tym bardziej uważam, że jest Pani nieodpowiedzialna. Myślę, że to Pani jako osoba dorosła powinna wybrać zwierzaka lub chociaż określić skąd go wziąć. Płacenie większych pieniędzy za psa tylko dlatego, że dziecko tak wybrało, nie wydaje mi się rozsądne. Naprawdę szczerze wierzę w to, że dziecko dużo więcej zyskałoby, mając poczucie, że uratowało zwierzaka ze schroniska, a nie ponieważ mama zapłaciłaby "każdą cenę" za kaprys z tablicy ogłoszeniowej. Ze względu na dobro psa jednak mam nadzieję, że pies zostanie u Pani.