Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Claudia_32

Pomocy ;(

Polecane posty

Gość gość
każdy ma prawo brać psa skąd chcę. chciała zrobić dziecku miłą niespodziankę co jest normalne a to że trafiła na dziwną kobietę to już nie jej wina.

Gość gość
nie widzę winy tej pani jest dorosła zrobiła co chciała. tysiące ludzi tak kupuję psy więc jest to normalne nie każdy musi brać psa ze schroniska.

Gość gość
Tak samo jak całkiem normalne jest pozwalanie dziecku wybrać sobie szczeniaka w typie amstaffa. Każdy wie, że taki pies wymaga doświadczonego opiekuna, więc spełnianie kaprysu dziecka w taki sposób to znakomity pomysł. A potem psy są wyrzucane, głodzone lub usypiane przez bezmyślnych ludzi. Ale oczywiscie żyjemy w Polsce, tutaj społeczeństwo nie wymaga od innych myślenia czy szacunku do zwierząt. W końcu miała kase, to wydała jak chciała. Masakra :(

Gość gość
no i co z tego że amstaffa.? dobrze wychowany pies jest cudownym przyjacielem domu. pewnie kolejna zwolenniczka teorii że ten pies to morderca.?

Gość gość
a po drugie skąd wiesz że nie jest doświadczona w hodowli tej rasy.? każdy ma prawo robić co chcę a tobie guzik do tego.

to cię zdziwię posiadam doświadczenie z rasą amstaff dlatego min też się zgodziłam się na tego psa . nie mam zamiaru go głodzić ani usypiać.

Gość gość
Dokładnie odwrotnie, uważam że każdy pies może być cudowny, ale nie każda rasa jest dobra dla dziecka. Właśnie przez takich nieodpowiedzialnych ludzi jak autorka powstało wiele krzywdzących teorii na temat niektórych ras.

Gość gość
Poza tym niewątpię, że autorka ma doświadczenie w prowadzeniu trudnych ras, jak nawet nie potrafiła sobie poradzić z formalnością przy zakupie szczeniaka.

powstało przeze mnie wiele krzywdzących teorii bo miałam już amstaffa wcześniej i świetnie był wychowany a jedynie co mógł zrobić to zalizać na śmierć.? gdybym nie miała pewności że sobie poradzę to nie brałabym tego psa to chyba logiczne ale widocznie nie dla wszystkich.

Gość gość
Claudio nie przejmuj się głupimi dywagacjami. Dobrze zrobiłaś, że kupiłaś psa od ludzi, którzy na niego nie zasługiwali i nie oddawaj go, bo znowu trafi do nieodpowiedzialnych właścicieli. Nie masz obowiązku kupować psów drogich, a temu pomogłaś. Głupi ludzie i u świętego znajdą grzech.

Gość gość
Jakbyś była doświadczona to A) kupiłabys z hodowli z rodowodem za kilka tysiecy Lub B) wzięła amstaffa lub w typie z fundacji.

Gość gość
Kolejny nieskazitelny się znalazł. Każdy ma prawo robić co chore

Gość gość
Claudia odezwij się proszę napisz jak sprawa się zakonczyla.