Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

czy macie wszystkie zeby swoje i dokladie 32 zeby???

Polecane posty

Gość gość

i jaki wasz wiek? bo ja mam juz 33 lata więc stara baba ze mnie...ale za mloda jak na to ,że nie mam aż dwóch szóstek dolnych:(:( i do tego jedna korona na jedynce bo złamal mi sie kiedys ząb:( czyli w sumie nie mam w moim wieku az 3 zebow własnych:(masakra.....ale co zrobic?

Gość gość
26 lat.Wszystkie zęby.Nigdy leczenia kanałowego.

Gość gość
Ja mam 26, ale szczęka wygląda bardzo zdrowo.

Gość gość
Mam 26 zębów, lat 25

Gość gość
ja widze ze teraz ludzie maja coraz zdrowsze i lepsze zęby.moi znajomi mają super zdrowe i nie mieli nigdy kanalowego ,a nie są juz mlodzi.także polacy maja coraz ładniejsze i zdrowsze ząbki.

Gość gość
ale czemu nie macie kompletu niektórzy ??jakie macie usunięte????pewnie ósemki...

Gość gość
Ja mam 35 lat i 29 zębów. Górna 6 usunięta jak byłam dzieckiem aby zęby mi się wyprostowały - nosiłam aparat. Miałam za duze zęby i mi sie nie mieściły więc zrobili miejsce wyrywając zdrowy ząb. Na dole nie mam 7 po jednej stronie i 8 po drugiej stronie.

jedną szóstkę usunęłam na własne żądanie, niby był zdrowy ale bolal mnie chyba ze 2 lata... usunęłam i spokój, a inną szóstkę usunęli mi jeszcze w podstawówce bo była popsuta :)

ja ósemki mam wszystkie i na górze po lewej stronie mimo braku szóstki nie mam luki gdyż wyrwano mi jak miałam lat 12 więc siódemka weszła na jej miejsce a ósemka na miejsce siódemki.

Gość gość
to teraz masz dziure a to jest szkodliwe.nie moze byc dziury w szczęcie bo pozostale zeby na tym cierpią i w koncu wypadie ci górny ząb przeciwstawny bo szuka sobie miejsca a tam brak szóstki...wstaw tam koniecznie zeba.. trzeba bylo zrobic resekcje korzenia a nie usuwac od razu..

Gość gość
CIESZ SIE ZE KANALOWEGO NIE MIALAS

Gość
mam wszystkie :D regularnie chodzę do dentysty na przeglądy.:) niedawno wybielane:P

Gość gość
Ja nie mam w ogóle ósemek bo nie wyrosły, nie mam w ogóle zawiązków mam 22 lata wszystkie zęby od 1 do 7

Gość gość
ja mam lat 37, i nie mam ok. 8 zebów, trzech ósemek, na dole szóstki siódemki, najgorzej jest z górą - nie mam obu czwórek, szóstka- korzen do usuniecia, najgorsze ze wypadla dwójka rok temu i sie korzen nie nadaje do niczego... myslę, czy zbiore na implant tej dwójki, bo proteza czesciowa mi sie nie usmiecha

Gość gość
33 lata, zębów 26. Usunięte obydwie prawe piątki pod aparat, usunięte dwie ósemki z braku miejsca, dwie ósemki niewyrżnięte. Leczonych zębów 6, bez kanałowego.

Gość gość
prawie 29lat: 28 zebów, nigdy nie miałam leczenia kanałowego,. 4 ósemki musiałam usunąć, bo się nie mieściły w szczęce i rosły nieprawidlowo

Gość gość
32 lata wszystkie zeby mimo ze dwie osemki wyrwane:-) jak to mozliwe? Ano tak ze mam dwa dodatkowe. Jeden kiel co mi do srodka urosl, nie widac go jak sie usmiecham i dziewiatka ktora urosla na miejscu osemki. Taki ze mnie mutant