Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

julia83

IUI IVF komu się udało? Kontynuacja cz.2

Polecane posty

Darkness! Po prostu jest pieknie w tym grudniu. Życze Ci wszystkiego naj i wszystkim ciężarówkom, i wszystkim starającym się! Pięknie jest! Dziewczyny, mówię Wam najlepiej takie netowe oszołomki kompletnie ignorować, bo nic tak nie działa jak to. Żadne argumenty i tak nie trafia, bo cała pojemność mózgu wykorzystana do zwymiotowania bzdur na forum... Chociaż ta faktycznie pianę toczy, hahaha. Ale co tam, tyle dobrych wieści!!!! Można wysłuchać kilku bzdur! xxx

Gość gość Szmacioszka
Darkness

Gość gość Szmacioszka
Ucieło mi posta. Oczywiscie Darkness gratuluję. Wizyta pęcherzykowa u nnie była w programie, a natępne już płatne

Gość MiśkaD
Darkness- CUDZIE TRWAJ!!! :) :) :)

Gość gość
Nadzieja ty nie bądź taka mądra bo ja pisze to co każdy normalny człowiek wie i rozumie ale z Tobą dyskusja o niczym. Krótki rozumek oj krotki

Darkness!!!!!:) nie mogę w to uwierzyć! Co tu się dzieje!? To naprawdę cudowny czas ten grudzień. Bardzo Ci gratuluję, ciągle wierzyłam, że i Tobie się uda transferowa koleżanko:) trzymam kciuki za przyrosty, pęcherzyki, serduszka itd itd itd..... Wysoka ta Twoja beta, zrób ze dwa przyrosty. Ja po transferze za wszystko płaciłam.

Gość Gość morela15
Aaaaa darkness!!! Czułam, że tak będzie! Oj magiczne będą te święta!

Darkness :) u nas tez udalo sie z ostatnim (drugim) zarodkiem! Tak sie ciesze! Balam sie bo tyle dobrych wiesci ze az strach! Masz jakies objawy? Robilas test przed beta? Kkolaa Miska z tego co pamietam miala laparoskopie i usuneli jej ogniska endometriozy. Mysle ze to byl strzal w 10! Bardzo się ciesze i wiem ze z tym chorubskiem ciezko i tym bardziej sie ciesze! Mi po laparo i po kuracji tsbsami visanne tez sie trafil naturalny cud... Tylko ze mi nic nie wycieli niestety... Ale fajnie! Ania za twoj cud tez trzymamy kciuki!

Aaaa i jeszcze Darkness ten sam dr :) ja juz po transferze nie bylam w Gamecie bo 250 km....

Gość Kkinia84
Boze co za magiczny czas, koncowka roku na forum fantastycznaaaaa. Miska d twoj cud daje nadzieje , darkness,sylka,gratuluje z calego serca bardzo sie ciesze. Cudzie trwaj, trwaj, trwaj...... Zosia d gratuluje synulka. juleczko a ty jeszcze w szpitalu> wiesz kiedy wyjdziesz? Pozdrawiam was serdecznie niech te dobre wiesci na s nie opuszczaja, sciskam was kochane

Gość gość
I co pojdziesz nanpolicje ? Haha wez najpierw poczytaj swoje qypowiedzi do gosci, rowniez ich obrazasz wiec uwazaj bo tez mozesz marnie skonczyc:)

Darkness normalnie rewelacja!!! Ale wysoka!!! Zawsze wpisuje Was po serduszku, ale tyle ciąż ze stracilabym rachubę kto po kim:) No pięknie jest!!! Lucy czekamy na Ciebie! Darkness w Gamecie placilam za betę, za wizytę po becie i za wizytę pęcherzykowa, serduszkowa itp. Natomiast w Invikcie nie płaci się za wszystko co powyżej. No niestety. Może dlatego Gameta najdłużej miała środki, a może robi nas w ciula i kręci dla siebie. W każdym razie program zapewniał co innego. Przynajmniej tak twierdzi Invicta. Pisałam tu już ze w takich sprawach jesteśmy zapłacić dużo żeby było dobrze. Ja bym się klocila, ale mój M nie... Był zbyt szczęśliwy.

Darkness- brawo! :D Wysoka ta Twoja beta jak na ten dpt. Dziewczyny, Wy juz nie idziecie gęsiego tylko stadem!

Kinia jeszcze nie wiem ile tu będę. Mówią tydzień lub 2. A Ty jak tam przed histeroskopia? Wiesz co masz ze sobą wziąć? Haha Zocha uśmiałam się z tego stada:)

Darkness poplakalam się z radości tak jak to ja bym była w ciąży. Bardzo się cieszę i gratuluję!!!! Lucy teraz Ty. Ja nawet nie dzwoniłam do Salve bo plamilam wczoraj do popołudnia a potem cisza. Pewnie efekt gojenia. Czekam do środy pełna nadzieji.

Elfica30 - :D o DoReMiDo - przy 2 crio byłam chora i od razu kazała mi dr wstać. Tym razem tak jak za pierwszym, chwilkę poleżałam i miałam za soba niemal 3 miesiące łykania Ubichinolu ... może to miało jakiś wpływ??? Ja pojadę do Gamety ... pisałam kiedyś, że mam około 12km, zatem żadna to wyprawa... o Dziewczyny już nie straszcie mnie, że za wysoka ... Zuzka1212 ma w stopce w 9dpt - 354, więc skoro ok 66% co 2 dni, to wyszłoby jej w 11 około 587 ... A Nadzieja78 w 12dpt miała 503 ... W środę powtórka badania i sprawdzę przyrost. o M... ostatnio znów ma gorsze dni, ma złe samopoczucie i często pobolewa go głowa (boję się powtórki z czerwca) ... często też rzucał komentarz ... "Ja to chyba niedługo umrę..." ... Dziś jak się dowiedział - ucieszył się bardzo i powiedział "... To teraz nie mogę umrzeć ..." :D I jak ja mam być spokojna??? :P

Darkness jaka za wysoka? Nikt tak nie napisał! Nie nakręcaj się! No właśnie moja też wysoka była:) i zobacz ciąża idealna:) tylko się cieszyć!

Gość Kkiniaa84
Darkness m będzie żył długo i szczęśliwie u boku szczęśliwej mamusi i swojego wyczekanego dzieciątka. Jula szlafrok,kapcie, koszula, woda, ręcznik, wszystkie badania zapakowane. Coś jeszcze mi się przyda? Tak się cieszę że w styczniu będziemy mogli już ruszyć

A jeśli chodzi o samopoczucie spoko, jedynie boje się tego że "coś" mogą znaleźć. Jestem osobą która bólu fizycznego się nie boi więc mogą robić że mną wszystko co będzie trzeba :-) Na 8 mam być a o 9 histeroskopia, tak się zastanawiam czy do 12 będę mogła już wyjść

Gość gość
****Darknes tak bardzo sie ciesze i mam nadzieje, ze wszystko dobrze sie skonczy:)beta piekna:)ja mialam w 10 dniu 303 chyba, wiec moze podzielisz moje losy:)oby zdrowe:* justyna

Darkness beta wzorowa ! Twój m.jak to artysta wrażliwiec;-) teraz odżyje;-) Dziewczyny tak strasznie się cieszę! Jesteśmy tu razem kupę czasu i chyba niedługo przeniesiemy się na inny wątek bo nie będzie staraczek :-)

:) chyba w takim razie źle zinterpretowałam tekst :P o Zocha82 - :) o Justyna -by się działo :) o Dziewczyny mam dylemat. Wizyta w sobotę, dziś dopiero doczytałam w "planie postępowania" clexane do bety i decyzji lekarza, encorton do bety i decyzji lekarza, natomiast estrofem do dnia testu ciążowego i tu nic więcej. Dziewczyny (w szczególności Gametówki) jak wam kazali estrofem przyjmować?

Dziewczyny, tyle się napisałam i mi skasowało post :( Więc jeszcze raz... ~Julia83 Ja też się bałam, że detektor będzie u mnie non stop w użyciu :) Ale jak ruchy Małej zaczęły być bardziej odczuwalne, to o dziwo wcale tak często go nie używałam, chociaż kiedy była bardzo spokojna to bardzo się przydał i czułam się o niebo spokojniejsza :) Wydaje mi się, że u Ciebie będzie podobnie, a myślę, że po wyjściu ze szpitala będziesz się bardziej denerwować, czy z Dzidzią wszystko dobrze, a takie nawet codzienne kilkusekundowe posłuchanie serduszka na pewno da Ci trochę spokoju, zwłaszcza, że w Twojej sytuacji stres nie jest wskazany :) ~Zosia.D Gratulacje Kochana :) Witamy Twojego Szkraba na świecie i z niecierpliwością czekamy na pierwsze relacje :) ~Nadzieja78 Jeśli chodzi o cukry, to mam dokładnie odwrotnie niż Ty :-) Na czczo mam wyniki w normie, bardzo rzadko powyżej 95, za to gorzej jest po posiłkach, głównie śniadanie i kolacja. U mnie nie powinny przekraczać 130, a często się zdarza, że mam nawet do 135. Na ostatniej wizycie diabetolog nie zalecił insuliny, zobaczymy co powie jutro na kontroli. Co do tych zaleceń, to ja według nich nie mam cukrzycy :-) tylko u mnie jest trochę inna sytuacja, bo ja miałam cukrzycę stwierdzoną jeszcze przed ciążą, więc u mnie nie ma czegoś takiego jak cukrzyca ciążowa. Może też dlatego mamy różne normy ustalone, nie wiem. W każdym razie dieta na pewno nie zaszkodzi :-) ~PiksiDiksi Z tym spojeniem z tego co czytałam, to lepiej zapobiegać niż leczyć, więc na wizycie pogadaj z lekarzem i powiedz mu o swoich obawach :-) Może profilaktycznie zaleci cc, tym bardziej jak Maluszek będzie duży to jest większe ryzyko przy porodzie SN.

~Zuzka1212 No niestety nie obróciła się :-( Nadrobię wpisy na forum i napiszę co u mnie po wizycie, bo skierowanie na cc dostałam, ale terminu nie udało mi się ustalić :-( ~Iza82 Ja to bym chciała, żeby jeszcze trochę posiedziała w brzuchu, chociaż już jest ciężko, za to mój Maż bardzo by chciał żeby już była z nami :-) Na poród przed świętami się nie zanosi, terminu na cc mi nie ustalili, na KTG brak skurczy, więc myślę, że Nowy Rok przywitamy jeszcze w duwpaku :-) ~Basik30 Spokojnie Kochana, objawy jak na okres wcale nie muszą oznaczać że transfer się nie udał :-) Wiem, że ciężko jest, ale poczekaj do testowania, już połowa czasu za Tobą :-) Bądź dobrej myśli, trzymam kciuki. Wierzę, że dobra passa na forum i Ciebie dotknie :-) ~aleczka21 Super, że z Maluszkiem wszystko dobrze :-) przed Tobą jeszcze wiele takich wzruszeń :-) ~biedrona1979 Kochana ciesz się brakiem dolegliwości jak najdłużej :-) później niestety może nie być już tak różowo ;) A jeśli chodzi o krew pępowinową, to dzisiaj w szpitalu dostałam broszurę PBKM, jest w niej dużo informacji, jutro przy dziennym świetle zrobię fotki i wrzucę tu link do całości, może się Tobie i innym dziewczynom przyda :-) ~elfica30 Trzymam kciuki, żeby się udało jeszcze ten cykl wykorzystać :* Tyle mamy to teraz dobrych wiadomości, że i u Ciebie się takich spodziewam :-) Nie poddawaj się jeszcze i próbuj przełożyć wizytę, a jeśli się nie uda to jest jeszcze szansa, że 4dc nie będzie za późno.

~MiśkaD Serduszko mi się raduje, jak czytam takie wieści :-) Z tym projektem to faktycznie wyszła lipa, ale najważniejsza jesteś teraz Ty i Maluszek. Tyle dawałaś w tej pracy od siebie, że mam nadzieję, że nie będą robili Ci problemu z tym, żeby dołączyć więcej osób do niego. W każdym razie, dbaj teraz mocno o siebie, wypoczywaj ile się da :-) I daj znać co z tym projektem, jak zareagował szef :-) ~ananasowa Dobrze, że wyniki w normie, jedno zmartwienie mniej. Do stycznia już niedaleko, trzymaj się dzielnie Kochana :* ~ewap156 Będzie dobrze, trzymam kciuki :-) ~Gościa trolla nawet nie skomentuję, muszę uważać na ciśnienie :P ~darkness77 Kochana, gratulacje! :* super wiadomość! Zrób betę w środę dla spokoju ducha, ja bym też zrobiła od razu komplet czyli oprócz bety estradiol i progesteron – tak przynajmniej robiłam na początku :-) Poza tym mogą się te wyniki przydać na wizycie też. W czerwcu jeszcze nie byłam na forum, więc nie znam sytuacji z Twoim M. :( jestem pewna, że taka wiadomość postawi go na nogi i ustawi trochę do pionu, żeby Cię takimi tekstami nie straszył :-) ~Kkiniaa84 Powodzenia Kochana :-) Na pewno wszystko będzie dobrze, będę za to mocno trzymać kciuki!

julia83 jak umawialam sie na piatek na wizytę pecherzykowa w Gamecie to pani z rejestracji powiedziala,że w ramach programu za wizyte nie place jedynie za bete i progesteron,ale te wyniki zrobie u siebie.Pierwsza beta (czyli w 10dpt) jakbym robila w Gamecie to tez za free.

My po wizycie. Jestem zła i skołowana i nie wiem co robić :( Dzidzia zdrowa, waży 2900g , na KTG nadal brak skurczy, wszystko pozamykane, ale się nie odwróciła jednak, więc dostałam skierowanie na cc. Pojechaliśmy od razu do szpitala umówić się na termin... w kolejce czekaliśmy prawie dwie godziny, straszne zamieszanie, do tego gorąco i duszno. Wybraliśmy szpital kliniczny z uwagi na to, że mają tam najlepszy sprzęt i w razie komplikacji na miejscu mają oddział chirurgi noworodkowej, ale jest to też szpital akademicki, więc przy wizycie oprócz lekarza było też chyba z 6 studentów. Badanie trwało prawie godzinę, mi to generalnie nie przeszkadzało, bo w końcu studenci też muszą się nauczyć badać żywego człowieka, a nie potem takie konowały co nic nie umieją i tylko kasę zbierają, ale mój Mąż, taki cierpliwy nie był, w sumie wkurzył się na samym początku jak go lekarz poprosił, żeby poczekał na korytarzu i przez to był zły. W każdym razie konkluzja lekarza była taka, że Dzidzia jest jeszcze mała i może się jeszcze odwrócić, więc mam przyjść za dwa tygodnie i wtedy mi umówią termin cc. To będzie 28 grudnia a na 30 mam termin. Trochę się martwię, bo na usg wyszło łożysko II/III stopnia i boję się, że może dojść do niedotlenienia albo Dzidzia przestanie przybierać prawidłowo. I teraz mam mętlik w głowie, nie wiem, czy mam jechać do innego szpitala umawiać zabieg czy czekać do tego 28 :( Jutro na pewno skonsultuję to jeszcze z moją lekarką, ale trochę mi to nie daje spokoju. Ale za to na wizycie u naszej lekarki spotkała nas miła niespodzianka - dostaliśmy zdjęcie buźki Małej w 3D :) z tego zdjęcia wychodzi, że będzie pyza po mamusi ale nosek jednak po tatusiu ;) Z tym drętwieniem dłoni trochę lepiej - skorzystałam z kinesiotape'ingu i to faktycznie pomaga. Neurolog mnie pocieszył, że mniej więcej do 4 tygodni po porodzie powinno minąć, jeśli nie to zaleci zabiegi rehabilitacyjne a w najgorszym razie operacja. Ale tak daleko myślami nie wybiegam, liczę na to, że po porodzie to cholerstwo da mi spokój :)

Gość gość
Eversea idź prywatnie. Ja zapłaciłam i miałam termin jaki sobie zażyczyłam :-)