Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

julia83

IUI IVF komu się udało? Kontynuacja cz.2

Polecane posty

Miśka D, Darkness :))))))))))))))))) gratuluje dziewczyny :)))) bardzo.....wiem jaka to radoś i pomieszana z lękiem...wierze, ze teraz bedzie już tylko dobrze :) trzymajcie sie zdrowo Kochane :) Nadzieja 0 chyba po swietach faktycznie zmiana watku bo staraczki nam sie skończą ;) nie wiem jak u Was ale u mnei pada snieg :))) ciesze sie jak dziecko... my po zakupach meblowch dla Franka....wreszcie ..teraz musza sie tylko skręcić. sciskam Was mocno :)

Kkahha :-) ja nie schudłam na diecie :-) waga stoi w miejscu, cały czas 6 kg na plusie. Wczoraj zjadłam tradycyjnego schabowego z pieczonymi batatami i buraczkami potem poszłam na spacer z psem i glikemia godzinę po w normie:-) Ja nam rano na czczo wciąż za duży wynik a potem ok. Na kolacje mogę zjeść trzy naleśniki z mąki graham z dżemem i tez wynik ok. Takze przeżyje;-) A teraz mam fazę na ogórki kiszone i sok pomidorowy. Magda właśnie sto lat;-)

Everesa mam nadzieje ze szybko sie wyjaśni co i kiedy. Rozumiem to bo ja tez musze miec czarno na białym. X Ewap dobrze ze jest dobrze oby tak dalej a te bóle mogłyby Cie juz opuścić.. A krzywą robią do 28 tygodnia. Co lekarz to inaczej zleca. Pewnie za 2 tyg Ci powie żebyś zrobiła. X Niecierpliwa:-) fajnie ze jesteś z nami ;-) Co u Was ? X Diksi :-) X Darkness jak się czujesz ? Jesteś w ciąży, juz wierzysz? X Julia jak na nowej sali? Dają pospać? X Miska :-) :-) co załatwiłaś w pracy? X Hexe gdzie jesteś nasza Czarownico ?

Gość ananasowa
Sylka, ja też miałam clio. Odstawiłam estrofem po drugiej becie. Teraz nie dostawie, zrobię tak, jak radzą mi lekarZe tutaj. Alexvan, gdzie sie podzialas? Malami, co u Ciebie? Jak się masz?

Magda wszystkiego najlepszego spełnienia marzeń :-) Ja po histeroskopi nic nie czułam, nic nie boli, wszystko w jak najlepszym porządku, doktor powiedział że nie ma do czego się przyczepić :-) opieka była świetna. Już o 12 wyszłam do domu. Teraz byłam siusiu pierwszy raz i lekko krwawie, czy to normalne?

Żeby było śmiesznie kupiłam sobie nowe kapciochy do sxpitala i co? Kupiłam dwa kapcie w różnych rozmiarach, jakie było moje zdziwienie jak je założyłam na stopy hehehe Gdyby taki zakup zrobił mój m to bym się nagadala heh

Serdecznie gratuluję dziewczynom którym się udało, chciałabym aby i dla mnie grudzień był szczególny a przy okazji otrzymałabym najcenniejszy prezent... U mnie bóle okresowe się skończyły ale przyplątały się bóle kręgosłupa nie wspomnę o nabrzmiałych i bolących piersiach. Chciałabym aby to były dobre znaki. Nie mogę się już doczekać poniedziałku...

Gość gość
Nadzieja dziękuję !!!! ☺ Magda 7814

Gość Andzia2010
Dziewczynki, nie bylo mnie pare dni a tu tyle wspanialych wiesci!!! Sylka Skanusia KKola Miska D Darkness77 Wspaniale, bardzo sie ciesze i zazdroszcze oczywiscie w pozytywnie!!!! Bedziecie mialy wspaniale swieta!!!! Cudne wiadomosci!!! Nie moge sie nacieszyc. I bardzo motywujace dla nas staraczek :) U mnie w piatek 18 dopiero badanie krwi i USG i mysle ze w niedziele 20 dopiero 3IUI. Ja juz dostalalm od lekarza na wszelki wypadek folder z procedurami IVF i powiedzial, ze mamy wizyte 5 stycznia odnosnie IVF jesli 3IUI sie nie powiedzie, zeby nie tracic cyklu. Biore wszystkie vitaminki tak jak zalecalyscie. Kwas foliowy, zestaw vitamin przedciazowych, koenzym Q10 i inositol. Mam nadzieje ze przed IUI tez jest dobrze jak sie te wszystkie vitamin i mineral bierze. Jutro ide na akupunkture pierwszy raz. Dam wam znac co i jak :) Piszcie dziewczynki, potrzebuje od was positive vibes!!!!! Dzieki z gory :)

Gość Andzia2010
Dziewczynki, nie bylo mnie pare dni a tu tyle wspanialych wiesci!!! Sylka Skanusia KKola Miska D Darkness77 Wspaniale, bardzo sie ciesze i zazdroszcze oczywiscie w pozytywnie!!!! Bedziecie mialy wspaniale swieta!!!! Cudne wiadomosci!!! Nie moge sie nacieszyc. I bardzo motywujace dla nas staraczek :) U mnie w piatek 18 dopiero badanie krwi i USG i mysle ze w niedziele 20 dopiero 3IUI. Ja juz dostalalm od lekarza na wszelki wypadek folder z procedurami IVF i powiedzial, ze mamy wizyte 5 stycznia odnosnie IVF jesli 3IUI sie nie powiedzie, zeby nie tracic cyklu. Biore wszystkie vitaminki tak jak zalecalyscie. Kwas foliowy, zestaw vitamin przedciazowych, koenzym Q10 i inositol. Mam nadzieje ze przed IUI tez jest dobrze jak sie te wszystkie vitamin i mineral bierze. Jutro ide na akupunkture pierwszy raz. Dam wam znac co i jak :) Piszcie dziewczynki, potrzebuje od was positive vibes!!!!! Dzieki z gory :)

Gość Gość morela15
Ja dziewczyny brałam estrofem chyba do 12 tygodnia. Miałam podanego swiezaka ;)

Ananasowa Kochana u mnie tak jak zwykle....nie piszę bo nie ma o czym;/ W czwartek mam wizytę ..bo w piątek mam ostatni dzień brania anty...ale u mnie w klinice jest problem teraz bo nie mają informacji z MZ ile środków będą mieli na wykorzystanie.....i niewiadomo czy nie będę musiała czekać jeszcze jednego cyklu aby zacząć stymulację:( więc szkoda gadać:(:(

Gość gość
Malamii - kurczę myślałam, że jak bierzesz antki to już wiadomo co, kiedy i jak, i że wszystko jest zaplanowane, a tymczasem okazuje się, że nie wiadomo co ze środkami i kiedy ruszy cała machina.. Mam nadzieję, że to będzie styczeń i nie będziesz miała żadnego przestoju.. Ciekawa jestem też jak tam A_gusia... Kiedy oni ruszają.. Ananasowa, Małamii, Agusia - trzymam za Was mocno kciuki.. Za resztę dziewczyn których nie wymieniłam oczywiście też :) x Ja estrofem brałam nawet dłużej jak Morela, o jakiś tydzień lub dwa.. A teraz schodzę powoli z luteiny.. x Biedrona1979

Znow, mnie troche nie było , mam taka grupę chartytwtywne i w grudniu przed świętami zawsze mam masę rzeczy na głowie, jeżdzę po biednych domach, rozwoże im paczki żywnościowe i prezenty pod choinkę dla dzieci. moja grupa robie tez tzw Akademie Renifera dla tych bdzieci, z domów gdzie powiedzmy jest jak jest i mnie to strasznie ostatnio pochłonęło, tym bardzie , ze mojego M nie ma, musiał wyjechać wiec siedze sama. Ale co najwazniejsze Syllkaa, Skanusia, Kkolaa, Zosia D , Miska, Darkness - GRATULUJE z całego serca !!!!! A co u mnie- od piątkowej wizyty niestety bez zmian, Biorę estrofem 3x dziennie, co 3 dni kleje plasterSysten 50, w piatek Endometrium było 7-8 mm i niestety juz nie urosło, dzis ma tyle samo , ale lekarz zdecydował sie na criotransfer w piatek 18 na godz 11( dokładnie 3 miesiące po pierwszym ) i kazał mi od jutra robic sobie zastrzyk Prolutex raz dziennie, jeszcze nigdy tego nie robiłam - ma ktos z Was doświadczenie ? Jakoś mnie zaskoczył, tzn nie to ze sie nie ciesze, ale planowaliśmy transfer na niedziele a to juz piatek, martwię sie o moje endometrium, mam nadzieje , ze jeszcze urośnie , moze tez tak jakoś dziwnie bo moj M wraca w sobotę , wiec bede jechać sama. Trzymajcie za mnie mocno kciuki, teraz sie martwię czy napewno bedzie ok z tym rozmarzeniem, bo mi lekarz powiedział , ze jak by cos było nie tak to bedzie w piatek rano dzwonił - czy slysalyscie o takim przypadku ? Dziewczyny, trzymajcie za mnie mocno kciuki, bete bede testowac pewnie jeszcze w tym roku ( 10 dni po transferze ) , jakoś zamiast sie cieszyć sie boje, moze dlatego , ze to endo jak zawsze nie współpracuje.

Alexvandekol - wypij Kochan lampkę czerwonego winka ... wcinaj orzechy i na dzień przed transferem zacznij zajadać świeżego ananasa. Kibicuję :D

Alexvan ja do dzisiaj biorę prolutex. Proponuję wkluwanie po bokach brzucha na wysokości pępka, tak już prawie na biodrach. Im mniejszy fald tym lepiej. Inaczej boli później jak się schylasz. Fajnie że Twój transfer już niedługo. Endo jeszcze podrośnie. U mnie ok. Na drugiej sali się wysypiam. Jedna noc i jeden dzień byłam całkiem sama i dzisiaj też tak się zapowiada. Kurczę zgaga mnie męczy od 2 dni.

Alexvan prolutex progesteron miałam po udanym transferze :-) i tak jak pisze Julia najlepiej go robić. Super ze sie udzielasz i pomagasz potrzebującym:-) ja robiłam zbiórkę dla schroniska mega pakę a później dla samotnej mamy szlachetną paczke i wyszła praktycznie mała ciężarówka!! :-) X Kinia te kapcie to może być dobry znak na przyszłość;-) ja zdaje sie na punkcje wybrałam sie w dwóch różnych klapkach:-P X Basik dobrze ze bole przeszły, u mnie potem dokuczała kość ogonowa a Julka napisała mi wtedy ze to dobry znak i tak było:-) kciuki zaciśnięte! X Malami oby sie szybko w tej klinice ogarnęli i nie trzymali Cie długo w niepewności. X Ananasowa Tobie tez kibicuje :-)

*MałaMii, co za numer z tymi środkami :/ mam nadzieję, że w styczniu dostanę transzę i będziesz mogła spokojnie podchodzić do działania. jakby mało zmartwień było,t o jeszcze pieniedzmi musimy się martwic :(( no i weź tu się nie stresuj. życzę Ci, by poszło zgodnie z planem :* a jak Ci idzie ze sportami? mi stuknął miesiąc na fitnessie - sukces :D *DArkness, jutro powtarzasz betę? *Alexvan, do piątku jest jeszcze czas, endo podrośnie, ale wino i orzechy nie zaszkodza:) co do prolutexu, to dziewczyny dobrze radzą. kup jak najciensze igły do wkłuwania, a grubsze do naciągania leku. w miejscu robienia zastrzyku może pojawić się taka jakby grudka, ale rozejdzie się:) powodzenia! *BIedronka, Nadzieja, dziękuję! ja jutro biorę ostatnią dawkę duphastonu, czekam na @ i dzwonię umawiać się na wizytę. progesteron biorę na wyregulowanie cyklu. okazuje się, że drugi raz w zyciu uczula mnie luteina dopochwowa :/ od wczoraj przeszłam na du.pka. już wiem, że po transferze tylko on i prolutex. mój nastrój rózny. od 3 tygodni mam praktyki w ośrodku szkolno wychowawczym dla młodzieży niepełnosprawnej, więć to skutecznie zaprząta moją głowę. codzinnie wracam póxno do domu, do tego treningi i az sie zastanawiam, kiedy ten czas przeleciał.

Malamii współczuję tej niepewności. Może przedłuża Ci antki o kilka dni i już coś się wyjaśni... Jeśli jeszcze ich nie przerwalas to tak może zapytaj. Biedronka brała 1,5 miesiąca ciągiem. Andzia dobrze że jest plan B. W razie niepowodzenia od razu wystartujesz! Suplementy może pomogą już przy IUI :)

Malami właśnie, a Kikusia brała ze dwa miesiące te antki. Dzis u mnie minus 5 i piękne słonko :-) zaraz drugie śniadanie i na spacerek do kosmetyczki. Walnę sobie hybrydę po kilku miesiącach:-) a wczoraj tak oparzyłam palca ze prawie ugotowany .. Trzy godziny w zimnej wodzie go moczyłam potem pianka ale skóra chyba zejdzie, a malutka tak wtedy szalała jakby to czuła. Udanego dnia wszystkim ! Udanych przyrostów betowych !

Kinia ja też krwawilam trochę po histeroskopii, chyba nawet kilka dni. Nadzieja mi właśnie przepadają wszystkie wizyty przedświąteczne, u fryzjera, paznokcie ehh. Fryzjer jak fryzjer ale paznokcie to masakra bo zaczną mi odchodzić a sama nie zmyje :(

MałaMi - sciskam Cie KOchana, to niesprawiedliwe ze jeszcze taki stres musisz przechodzic, trzymam za Ciebie mocno kciuki :* Alexvan - za Ciebie tez trzymam i za Ciebie Ananasku :) Tak bym chciała, zeby kazda z Nas miala piekne Święta :) Griszanka, Justyna, Mh1, Azzurro - pozdrowienia dla Was mamuski nasze:)

Julia to może przepisz sie na jeden dzień przed Wigilią. Jak Cie wypuszcza to będzie jak znalazł chociaż na hybrydy.

Dziewczynki ja już po wizycie. Długi protokół. Zaczynam dziś antyki. Po @ mam brać dowcipnie 2 razy dziennie metronidazol i płukać 2x dziennie tantum Rossa. Dodatkowo od dziś dha mama Premium. Któraś z Was tak miała? Następna wizyta 30.12. Mamy z M. Cała litanie badań. Dodatkowo M. Miał dziś jakieś rozszeżone badania nasienia.

Gość gość
Alexvandekol - o rany ale szybciutko to crio :) Trzymam mocno kciuki.. Dziewczyny dobrze radzą. Wspomagaj endo naturalnie.. Orzechy, wino, etc. Ja też się pochwalę, że udzielam się dla innych ;) w pracy organizujemy zbiórkę dla domu samotnej matki i wroc. Hospicjum dla dzieci. Kiedyś zbieralysmy pieniądze, a teraz dary i lepszy odzew zdecydowanie.. Zbieramy też na dzień dziecka.. Środki czystości, zabawki, słodycze, żywność.. co kto da, a że nas ponad 2 tys. w pracy to i tego sporo wychodzi. Pracodawca na szczęście zapewnia transport.. x Malamii - Julia ma rację niech przedłuża Ci wyciszanie antkami.. Ja brałam 2,5 opakowania ciągiem bez przerwy.. x Biedrona1979

Alexvan masz możliwość skoczyć na akupunkture jutro albo od razu po transferze? Podobno po transferze praktykuja w Novum. To dobrze działa na endo.

Czołem dziewczynki :) Bałam się nieco o przyrost ... dziś 13dpt - betaHCG - 1455 ... Wystraszyłam się trochę, że za duży. Jednak nie czytam nic w necie, tylko poczekam cierpliwie do soboty. Wizytę mam na 9.40 i wierzę, że zobaczę ten Maleńki - Wielki Cud :D