Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

julia83

IUI IVF komu się udało? Kontynuacja cz.2

Polecane posty

Gość gość
Koniec strony.. I nie wiadomo czy się zacięło kafe czy posta wciagneło ;) Biedrona1979

Gość gośćEliza
A jakiego lekarza polecacie z Artemidy moze bym sie zapisala na konsultacje... Niewiem juz ci robic. Ewa a Tobie gdzie sie iui udała?

Eliza, strasznie mi przykro...ale wiem , ze sie nie poddasz !!! Robiłaś dodatkowe badania np na Komórki NK i inne ? Ostatnio chyba Nadzieja linka umieszczala ?

Gość gośćEliza
Dziewczyny dziekuje Wam. U mnie kariotyp ok. Mąż nie robił ani kariotypu ani fragmentacji.. Robilam jeszcze jedne badanie genetyczne sle niemam wyniku jeszcze mthfr cos takiego... U mnie jeszcze tarczyca biore euthyrox. Niedobrze mi juz chce zeby ten dzien sie dkonczyl. Nargorsze ze jutro musze isc do pracy i udawac ze jestem zadowolona z zycia !!!!!

Eliza a skąd jesteś ? Artemida otworzyła swoja filię w Olsztynie, może tu będziesz miała bliżej. Ja leczyłam się u dr.J. Domitrza i polecam. Ktoś tu byl u dr. Zbroch i tez zadowolony. Justynka nasza zdaje się u prof.Wołczyńskiego mimo ze małomówny ale konkret . Znajoma z kolei u prof.Szamatowicza i mimo ze tez małomówny nie zamienilaby na żadnego innego. Może warto właśnie zrobić badania pod kątem zagnieżdżania. Zobacz link z bociana tam super jest wszystko opisane. Ja bym Ci poleciła suplementować Ubichinol, DHEA no nie wiem jaka byla Twoja droga trzeba by trochę ruchu może..

Eliza Dużo tu jest przypadków naturalnych cudów po latach starań naturalnych IUI i IVF. Choćby Azurro, MiskaD , Piksi ... Póki co spokojnej nocy Ci życzę i oby jutrzejszy dzień dał trochę nowej nadziei ..

Gość gośćEliza
Przed in vitro mialam 5 iui :( Ale teraz wiem ze one nie mialy szansy powodzenia. Mam jeden jajnik uszkodzony po endo i jajowod niedrozny i wrogi sluz. Takze lipa. Czas chyba spojrzec prawdzie w oczy :(

Gość gość
Eliza - mimo bardzo dobrego nasienia fragmentacja może i tak być kiepska a to wpływa na jakość zarodków.. ICSI nie da rady.. Warto zrobić. M też powinien zrobić kariotyp.. No i może jeszcze jakieś inne badania.. Może warto udać się na jakąś wizytę do profesora... Biedrona1979

* Szmacioszka gratulacje :) Spory synuś, dużo zdrówka dla niego i dla Ciebie szybkiego powrotu do formy. * Eliza a miałaś scratching albo biopsję aspiracyjną przed crio? Niektórym pomagają w zagnieżdżeniu. Może warto spróbować.

Gość gość Szmacioszka
Dzięki serdeczne za dobre słowa, to niesamowity cud, nie mogę się na niego napatrzeć. Wiem, że niedługo każda z Was doczeka się swojego maleństwa.

Czesc dziewczyny Nadzieja,Miska Jestem tu nowa, przypadkiem przeczytalam ze bralyscie/bierzecie coenzym q10 i DHEA. Ten pierwszy Uni...ol wlasnie sobie zamowilam ale ten DHEA jest tutaj(Niemcy) dostepny tylko w polaczeniu z estrogenem.... Chciaslam was zapytac czy lekarz wam dhea sprawdzal poziom tego we krwi zanim wam to przepisal??? Czy same sobie kupilyscie gez sprawdzania czy macie niedobor? Czy mozna to kupic w Pl bez recepty?? Dziekuje z gory za odpowiedzi i pozdrawiam was wszystkie. Jeszcze jedno...moze ktoras z was byla mocno przeziebiona podczas stymulacji? Moze to miec wplyw na jakosc moich komorek ktore wlasnie sa orodukowane? Dzis wzielam 6sty zatrzyk Merionalu(Menopur) i od poczatku stymulacji wzielo mnie przeziebienie...juz jest lepiej ale teraz moj maz zlapal ode mnie a za kilka dni punkcja i ma oddac swoje swieze zolnierzyki do zaplodnienia i tez nie wiem czy to przeziebienie u niego tez nie zaszkodzi:("macie z tym jakies doswiadczenia???

Szmacioszka Mialas sn czy cc? Ja mam synka ktory tez urodzil sie duzy 4075 kg i 57cm. Mialam cc nieplanowane. Gratuluje ci serdecznie i wyobrazam sobie jaka teraz jestes szczesliwa:)..wspomnienia mi odzyly:) ja pamietam z tych pierwszych chwil z synkiem to silne uczucie ze tak bardzo go kocham ze az nie wiedzialam ze mozna kogos tak strasznie mocno kochac:) zycze wam duzo wspolnych cudownych chwil:)

Gość gość Szmacioszka
Ja miałam niską rezerwę i brałam DHEA i uważam, że ppmogło. Miałam badany poziom i był w normie, a kupić u nas można bez recepty,ja brałam firmy eljot.

Gość gość Szmacioszka
Zosia miałam planowe CC. To prawda, też tego nie wiedziałam.

Gość gość
Zosia2574 - kurujcie się z mężem i przeziebienie nie będzie mieć wpływu na jakość Twoich komórek.. Jeżeli mąż ma dobre nasienie to nawet jak od gorączki mu się nieco pogorszy to na pewno będą mieli z czego wybrać tych parę żołnierzy.. Mój mąż ma kiepskie nasienie i też dopadła go choroba co prawda prawie 2 mce przed punkcja, ale odbicie w wyniku drastyczne, ale mimo wszystko udało wybrać się takiego osobnika dzięki któremu jestem teraz w ciąży. Teraz najważniejszy spokój... Powiedzenia! x Eliza - właśnie Ania dobrze pisze.. Przypomniało mi się jeszcze embryo glue lub nacinanie otoczki zarodka żeby implantacja była łatwiejsza (zapomniałam jak fachowo się to nazywa).. Miałaś to zastosowane??? x Biedrona1979

Zosia ja nie brałam DHEA ale dziewczyny tak. Ja brałam Ubichinol przez jakieś trzy miesiące przed ivf i uważam ze wraz z innymi suplementami wzmocnił cały organizm i tym samym poprawił jakość moich komórek:-) Kurujcie się z mężem, żeby nie bylo gorączki u niego. Powodzenia !

Gość MiśkaD
Zosia2574- ja nie mialam badanego poziomu. Dr na podstawie usg (ilosc***echerzykow antralnych), wynikow amh i efektow pierwszego in vitro powiedzial, ze bez brania tych lekow on nie rozpocznie u mnie drugiej procedury. Mialam je brac przez minimum 2 pelne miesiace, 3x1 tabl. Bralam te same co szmacioszka- firmy eljot. Wydaje mi sie, ze dhea i q10 mozna brac max do punkcji (albo do rozpoczecia stymulacji?). Pewnie Nadzieja bedzie wiedziala do kiedy :) Osobiscie nie bralabym dhea na wlasna reke (pomimo tego, ze w Polsce jest dostepny bez recepty). Za to polecam rozmawiac o tym ze swoimi lekarzami prowadzacymi i moze akurat ktorys stwierdzi, ze w danym przypadku mozna tego sprobowac. X Eliza co do wyboru kliniki to ja sporo czytalam i uwazam, ze najwieksze doswiadczenie ma novum, a pozniej artemida. Wszystko zalezy od przypadku. Moja kuzynka pojechala do artemudy (niestety nie wiem do ktorego lekarza) i podeszli ram do niej standardowo. Zadnej analizy indywidualnej dla danego przypadku itd. Pozniej pojechala na wizyte do novum do dr Zamory i tam indywidualne podejscie do niej. Ja tez u niego bylam i dokladnie to samo- malomowny, patrzy tylko na istotne w sprawie wyniki, robi swoja ocene i proponuje plan dzialania. Ja bylam bardzo zadowolona. Prawda jest taka, ze kazdy chwali to miejsce gdzie sie udalo. Przy in vitro pierwsza procedura to loteria, bo nikt nie jest w stanie przewidziec jak zareaguje dana osoba na stymulacje. Przy drugiej powinni lekarze cos zmienic, ale nadal moze okazac sie, ze cos nie tak zadziala. Za to trzecia powinna byc juz zupelnie inna- ustalona na podstawie dwoch poprzednich. Ulozenie stymulacji zupelnie indywidualnie. Dlatego jesli ktos zmienia kliniki przed 3 podejsciem to w wiekszosci przypadkow wychodzi, ze niby tamta klinika byla zla, bo w innej za pierwszym razem sie udalo. Ale w tej drugiej klinice mogli juz wyciagnac wniosku z dwoch poprzednich procedur i zadzialac skuteczniej.

Dziekuje dziewczyny za odpowiedzi. Ten caly wirus przrziebienia u mnie bez temperatury u synka byla temperatura a teraz maz narazie ma straaaaszny katar bez temperatury...zobaczymy dalej... Myslalam ze moge teraz zaczac brac to Q10, wlasnie zamowilam i jutro ma prxyjsc. Naprawde nie powinno sie go brac teraz przed punkcja i dalej??(punkcja,transfer,ew.ciaza)??? Z moja dr ciezko rozmawiac o suplementach,jej zdaniem im mniej tym lepiej,tylko femibion zawsze poleca.

Zuzka1212 - niech Maluszek pięknie przybiera na wadze. Pierwsze kangurowanie za Wami ... ani się obejrzycie i będziecie w komplecie w domu. Trzymam kciuki :) o Szmacioszka - ale duuuuży chłopiec. Dochodź szybko do siebie i uciekajcie do domu celebrować pierwsze chwile w powiększonym gronie :) o Ananasowa - i tak trzymać :) o Zosia2574 - koenzym Q10 pisały dziewczyny wielokrotnie można brać przed punkcją, ale po transferze i w ciąży to już nie (chyba nic nie pokręciłam :P ) o gośćEliza - rzeczywiście dużo już przeszłaś ... Masz ostatnią Kruszynkę, przygotuj się jak możesz najlepiej na jej przyjęcie. Pamiętaj, że stres jest bardzo niewskazany (ale o tym to wiesz). Ja od dawna łykam OmegamMed Optima forte (bogaty skład z jodem, żelazem, wit. D, kwas foliowy oraz jego aktywna forma - Actifolin oraz 2 kasułki dziennie DHA). Również brałam Ubichinol, co prawda krótko przed punkcją, a później z przerwami (po crio nie brałam), później po ciąży biochemicznej znowu i tak po wybraniu 3 opakowań udało mi się - aktualnie kończymy 11tc. To moja ostatnia Blastka z 4 uzyskanych podczas I procedury. Spróbuj teraz zrobić coś dla siebie, może odpuść jeden cykl, zacznij uprawiać jakiś sport, może łykać suplementy ... Mam nadzieję, że odnajdziesz swój sposób aby Ostatnia Kruszynka z Tobą została. Miałaś stosowaną clexane lub fraxiparinę??? Jeśli nie, to może podpowiedz lekarzowi. Trzymam kciuki :) o Jadę dziś z synem na drugą kontrole do chirurga (w piątek miał zdejmowaną połowę paznokcia z palca). Później na 16.30 wizyta i mam nadzieję, że dostanę wreszcie skierowane na jakieś badania. Zastanawiam się o co powinnam zapytać, bo jakoś kompletnie wszystko wyleciało mi z głowy :( A po wizycie jadę do taty na urodzinki ... dzień pełen wrażeń mnie czeka :D

Szmacioszka gratulacje dorodnego synka, zdrówka dużo życzę. Tak bardzo chciałabym poczuć to uczucie kiedy trzyma się swoje dziecko na rękach i tuli do piersi. Czy to uczucie można porównać do zakochania i motyli w brzuchu, co właściwie się czuje? Czy kiedyś sama odpowiem sobie na te pytania, kurna znowu dół...

Ubichinol brałam do punkcji :-) Polecam jeszcze witaminę D 2 tys jednostek nawet bez badania poziomu. Każdy lekarz w naszej szerokości geograficznej przytaknie.

Kinia głowa do góry! Od dzisiaj "jakie myśli takie życie" pewnie ze poznasz to uczucie i co więcej opiszesz nam je tuuu!!! :-) Darkness to udanego dnia :-) ja wybieram sie do koleżanki na herbatkę dwie klatki dalej a cieszę się jakbym na bal szła :-) wreszcie nic nie boli. MiskaD jak Ty się czujesz? Ewap ? Nel , kkahha teraz Wyyyy !!! :-)

Gość MiśkaD
Nadzieja- dziekuje, jakos sie trzymam :) poki co nie rozlozylo mnie, czasami tylko nos lekko przytkany i troche gardlo boli. W poniedzialek maz kupil mi jeszcze prenalen i od wczoraj pije. Plus oczywiscie domowe sposoby, za ktore Wam dziekuje :) Wszyscy, ktorzy spotkali sie z moja mama lub siostra w przeciagu 72h dostawali wysokiej goraczki. Jak do jutra rana nie dostane to chyba odetchne z ulga :) pierwsze objawy pojawialy sie po 48h, ja poki co tylko takie delikatne mialam i zupelnie inne niz oni wiec mocno wierze, ze sie uda :) Bardzo sie ciesze, ze dzisiaj nic nie boli i oby tak juz do samego konca! :) X Julia, Biedrona- co u Was? X Darkness- milego dnia i czekam na relacje z wizyty :) Tak sie zastanawiam jak mamy liczone tygodnie ciazy, bo ja mam termin porodu przed Toba, a dzisiaj dopiero 10tydz 4dzien :) Jak Ty sie czujesz?

Nadzieja- Ubichinol tylko do punkcji? Czy do transferu? Właśnie zamówiłam kolejne opakowanie i liczę ze dzisiaj dotrze, niewiem czy go łykać zatem... xxx MiskaD- co to jest ten DHEA? xxx Kinia- te pytania pewnie zadaje sobie każda z Nas, ja nie wyobrażam dobie ze mogłoby byc inaczej, poprostu WIEM ze kiedyś to NAPEWNO nastąpi, tylko wiara i nadzieja trzyma mnie przy życiu ze kiedyś spełni sie to marzenie.

Nadzieja- Ubichinol tylko do punkcji? Czy do transferu? Właśnie zamówiłam kolejne opakowanie i liczę ze dzisiaj dotrze, niewiem czy go łykać zatem... xxx MiskaD- co to jest ten DHEA? xxx Kinia- te pytania pewnie zadaje sobie każda z Nas, ja nie wyobrażam sobie ze mogłoby byc inaczej, poprostu WIEM ze kiedyś to NAPEWNO nastąpi, tylko wiara i nadzieja trzyma mnie przy życiu ze kiedyś spełni sie to marzenie.

Gość gośćEliza
Hej u mnie juz trochę lepiej. Popłakałam sobie i ulżyło mi trochę... Kazde crio miałam robione z nacieciem otoczki... Dzis zapisalam sie na wizyte do Artemidy do dr Domitrza na konsultacje ale niewiem czy nie pospieszylam sie. Zastanawiam sie caly czas nad Novum...Scratingu nie mialam teraz przez crio mialam histero z biopsja endometrium i lyzeczkowanie. Wyniki ok. Niewiem doradzcie mi czy jest sens isc teraz na konsultacje jak mam jeszcze 1 zarodek zamrozony.

Szmacioszka gratulacje! Ale macie fajnie :).... Azurro poplakalam sie z opisu twojego porodu :) tez bym tak chciala! Juz nie moge sie doczekać! my nadal czekamy....dzis mialam miec ten zel podany ale po badaniu przez prof stwierdzil ze samo sie rozkreci....mam 3 cm, wczoraj odszedl czop sluzowy (chyba) ale badanie nieprzyjemne, troche plamilam...mam chodzić....skurczy nie ma teraz mnie tylko tam po badaniu boli... Eliza trzymam kciuki! Droga dluga i bolesna ale poki nadzieja walczymy! Zuza super z tym kangurowaniem :) Czy ktorys tatus kangurowal malenstwo po cc?

Nadzieja- Ubichinol tylko do punkcji? Czy do transferu? Właśnie zamówiłam kolejne opakowanie i liczę ze dzisiaj dotrze, niewiem czy go łykać zatem... xxx MiskaD- co to jest ten DHEA? xxx Kinia- te pytania pewnie zadaje sobie każda z Nas, ja nie wyobrażam dobie ze mogłoby byc inaczej, poprostu WIEM ze kiedyś to NAPEWNO nastąpi, tylko wiara i nadzieja trzyma mnie przy życiu ze kiedyś spełni sie to marzenie.