Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

to nieszczesne 500zl to dla ludzi powod do zawisci

Polecane posty

Gość gość
Dużo osób tu piszę że w cywilizowanych krajach są zasiłki na dzieci itp.Tak są ale w tych krajach są za to wyższe podatki.Po za tym właśnie z tych powodów ściąga do tych krajów masa ludzi z afryki.Ludzie którzy tylko się mnożą a nic w zamian nie dają.W Wielkiej Brytanii chcą ukrócić pomoc od państwa bo to doprowadza kraj do ruiny.Nie ma nic za darmo,jednym dadzą ale ile osób musi się na to złożyć ?! Ktoś pisał że PIS opodatkuję markety i z tego będzie mieć pieniądze.Ha Ha ...a myślicie że kto za to zapłaci ...wiadomo że MY.Podniosą ceny,to logiczne.

Gość gość
wiecie co przestańcie p/i/e/r/d/o/l/i/ć w NYSIE już to ruszyło i jest chore niestety zawsze tak będzie że niestety ktoś zyska a inny po d/up/ie dostanie jedyna obcja dać 500 wszystkim a wszyscy wiemy że to nie możliwe :-D dla mnie ta kłótnia to jest o marchewkę i kijek

Gość gość
do wypowiedzi :-) Prawnicy PiS doskonale wiedzą, iż ich projekt jest niekonstytucyjny oraz to, że jeśli nawet zostanie uchwalony przez przyszły Sejm, to Trybunał Konstytucyjny zdelegalizuje go. Nie zgadzam się z tobą gdyż na dzień dzisiejszy ten system działa w państwie polskim rodzina wielodzietna otrzymuje przy 5 dzieci dodatek za wielodzietność w wysokości 90 złoty na 2 i kolejne dziecko NIE OTRZYMUJE NA PIERWSZE I NIGDY NIE OTRZYMYWAŁO i nikt do trybunału nie latał w rodzinie wielodzietnej pierwsze dziecko zawsze jest pomijane :-p i teraz jest z tym 500 jest tak samo dokształcie się a potem debatujcie :-)

Gość gość
a tu nie suczą :-p

Gość gość
Nie zgadzam się z tobą gdyż na dzień dzisiejszy ten system działa w państwie polskim rodzina wielodzietna otrzymuje przy 5 dzieci dodatek za wielodzietność w wysokości 90 złoty na 2 i kolejne dziecko NIE OTRZYMUJE NA PIERWSZE I NIGDY NIE OTRZYMYWAŁO i nikt do trybunału nie latał x x no tak, ale trudno zeby otrzymywac dodatek na rodzine wielodzietna, jesli sie ma jedno dziecko, wiec tunie ma dyskryminacji. a te 500 zł na ma byc swiadczenie wychowawcze czyli co innego. W przypadkutego dodatku nikt nie latał, bo sprawa nie była tak szumna, ale teraz z pewnoscia poleci, i to niejeden. A wynik bedzie wiadomy. Nie wiem czy wiesz, ale PO wprowadziło całkiem dobra reforme, odzielajac opiekunów dzieci niepsłnosprawnych, od pozostałych, i przyznajac tym pierwszym swiadczenie pielegnacyjne, w znacznie wyzszej wysokosci niz przedtem, opiekunowie dorosłych dostaja inne swiadczenie, mniejsze. chodzi o to, ze opiekun dorosłego ma zawsze do dyzpozycji jego rente, czy emeryture, i jest mu łatwiej, a opiekun dziecka nie ma nic, i najczesciej musi rezygnowac z pracy, poza tym chore dzieci to czesto opieka na całe zycie, a nad starsza osoba to opieka na czesto tylko miesiace, góra kilka lat. Reforma była dobra, ale opiekunowie dorosłych sie wkurzyli, wystapili do TK, i uznano, ze ten podział jest bezzasadny, i dyskryminujacy, wiec rzad własnie pracuje nad nowymi projektami, która maja zrównac opiekunów, niezalezeni czy rodzica , czy dziecka, co doprowadzi do tego, ze znów rodzice zostana z groszami przy duszy

Gość gość
Dodatek dla rodzin wielodzietnych owszem od 2 potomka,ale pierwsze dziecko "nie jest poszkodowane" bo jest na nie przyznany zasiłek rodzinny.

Gość gość
16 29 zgadzam się tylko wyobraź sobie np. sytuację że ten dodatek to jest 500 a nie 90 i wyobraź sobie co by było to samo też by ganiali i były by krzyki ja tylko piszę w odniesieniu do tych osób które tu się udzielają w końcu nie ma jeszcze żadnej ustawy nic ale jest ogólna irytacja przeciwników i zadowolenie zwolenników A dlaczego nikt nie krzyczy że te 90 złoty jako dodatek za wielodzietność nie daje możliwości nawet opłacenia dziecku kursu języka obcego a to jest przykre bo nikt nie bierze pod uwagę ze matka z piątką dzieci może nie pić nie palić pracować i niestety ma tylko maturę i miała ambicję mieć dzieci kocha je nad życie ,ale co tam dla was jest tylko rozpłodowym zerem i kropka no i nie robi nic innego tylko czeka na 500 nie może być inaczej ja pracuje ciężko i wiecie czego pragnę najbardziej żeby ta najniższa krajowa była taka jak w krajach gdzie z pracy da się żyć teraz możecie po mnie jechać ulżyjcie sobie że mam wypadanie macicy i jestem rozpłodowym zerem

Gość gość
nie na kafeterii ogólnie Musisz być patologią nic na to nie poradzisz :-( nie jesteś normalna i na bank patologia :-) one to przez kabel albo wifi sprawdzają :-)

Gość gość
jak jest nas 3 osoby razem z dzieckiem i mamy wszystkiego 2 tysiace to nalezy sie te 500??

Gość gość
no i 500 jednak będzie :-o

Gość gość
no i po co to wszystko tyle jadu wojny plucia jedno na drugie a tu okazuję się że co że goofno będzie a nie 500 :-)

Gość gość
fajnie byloby miec te 500zl. na zycie, oplaty, ciuchy. ale jak czytam kafeterie too wide tablety i BALET. tak ktos tu chcial kase na lekcj*****etu przeznaczyc. zatem szkoda pieniedzy na balet;(

Gość gość
a tam balet ja sobie ciuchow nakupię ;)

Gość gość
Autorko masz racje pis tym programem podzielił ludzi