Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

to nieszczesne 500zl to dla ludzi powod do zawisci

Polecane posty

Gość gość
I o to równe traktowanie mi chodzi. Nie cierpię jak ktoś uważa że mu się coś należy za sam fakt posiadania dzieci, czy swojego nieudacznictwa. Do roboty!. Jak pracujesz, to powinieneś mieć z tego jakieś profity, ze swojej pracy jak i od państwa. Ale łatwiej obiecać socjal, bo to bardziej chwytliwe... a może tak obniżyć koszty pracy, uregulować odpowiednio podatki, karać za pracę na czarno... albo za bezproduktywne siedzenie w domu??

Gość gość
Dobra masz rację powinno być równe traktowanie wszystkich, ale nie jest i nie było. Mnie też drażni to, ze ktoś zarabia na czarno i jeszcze się tym pyszni, że taki zaradny jest. G****o. Jest zwykłym złodziejem. Jednak... Jest sporo rodzin, które mają 2 dzieci, są zaradne i dostaną tą kasę- nie ja, nie, bo mam jedno dziecko- i którym te pieniądze się przydadzą - tez nie pogardziłabym tymi paroma stówkami, ale cóż. Pisząc do Ciebie chodziło mi o twoje oburzenie, że ty nie dostaniesz a ktoś dostanie. Tak było jest i będzie, ze obywatele nie są traktowani na równi. Mi przynajmniej nowa władza nie zabierze jakichś dodatków bo ich nie dostaje.

Gość gość
Nie jestem oburzony. Sprawiedliwość to tylko w filach istniej i to nie zawsze. Po prostu, śmiać mi się chce ilu ludzi potrafi tylko wyciągać łapę a od siebie to nic. Uważam że powinno się premiować osoby pracujące, i postawy ambitne. Stąd pisałem o żłobkach i przedszkolach. Jakby były opłacane przez państwo wtedy każdy by mógł iść do pracy i dołożyć swoją cegiełkę do budżetu i czerpać również inne profity z tego. A nie dać za darmo. Nie pracujesz i nie masz zamiaru, ok Twoja sprawa, ale kurek po państwową kasę zakręcony. Pomijam osoby oczywiście, którym życie sprawiło psikusa typu choroba lub inne nieszczęścia, takim ludziom trzeba pomóc. Ale lenistwo trzeba eliminować za wszelką cenę. Pozdrawiam

Gość gość
Patplogia to stan umysłu. Ja jestem zdumiona ile nagle ludzi tu się podnieca tymi 500 zł. Począwszy od niejakiej him alimenciary. Mnie nawet to do głowy ńie przyszło, potraktowałam to jako fejk wyborczy, kolejny slogan. I nagla tłumy jakiś lewusów , nieudaczników, którzy dostają orgazm na myśl o pieciu stówach. To jest chore, chory sposób myślenia. I to definiuje dlaczego są patologią.

Gość gość
może najpierw niech oni w ogóle to dadzą :-o bo teraz to takie wywody z doopy co by było gdyby ,ale wy jesteście zacofani system taki jak rodzinne funkcjonuje w UE i to nie są takie śmieszne kwoty jak 500 złoty ja nie wiem ,ae jak dla mnie na tym topiku wypowiada się w większości roszczeniowa patologia która żyje w standardzie średnim i ubolewa że nie dostanie :-o masakra

Gość gość
Ten rząd będzie p**********y jeżeli wprowadzi coś takiego w takim kształcie. Tą kasę powinni dostać tylko i wyłącznie na dzieci ci rodzice którzy oboje pracują. Osoby będącę krótkotrwale bezrobotne,czy wychowujące dzieci do lat 3,lub niepełnosprawne bez względu na wiek również. Ale nieroby,pseudo bezrobotni i kury domowe to wasz wybór i od kasy wara.

Gość gość
Nie jestem oburzony. Sprawiedliwość to tylko w filach istniej i to nie zawsze. Po prostu, śmiać mi się chce ilu ludzi potrafi tylko wyciągać łapę a od siebie to nic. Uważam że powinno się premiować osoby pracujące, i postawy ambitne. Stąd pisałem o żłobkach i przedszkolach. Jakby były opłacane przez państwo wtedy każdy by mógł iść do pracy i dołożyć swoją cegiełkę do budżetu i czerpać również inne profity z tego. A nie dać za darmo. Nie pracujesz i nie masz zamiaru, ok Twoja sprawa, ale kurek po państwową kasę zakręcony. Pomijam osoby oczywiście, którym życie sprawiło psikusa typu choroba lub inne nieszczęścia, takim ludziom trzeba pomóc. Ale lenistwo trzeba eliminować za wszelką cenę. Pozdrawiam Brawo wreszcie głos rozsądku,jestem dokładnie tego samego zdania.

Gość gość
ok ja z mężem pracujemy ja w biurze on jest kierowcą mamy 5 dzieci i nam będzie się należało to 500 ponieważ nie przekraczamy 800 złotu progu na osobę niestety :-( i według was jestem patologią dodam że nie pijemy w ogóle o papierosach narkotykach nie wspomnę i chodzimy do kościoła mimo to jesteśmy PATOLOGIĄ ponieważ miesięczny nasz dochód to 4600 złoty na 7 osób a no i w roli ścisłości nie mieszkamy w żadnym dużym mieście więc nie ma mowy o zmianie pracy bo cud że my ją w ogóle mamy nie chcę żeby on wyjeżdżał a dzieci były eurosierotami i skoro należy mi się rodzinne bo nie przekraczam progu to mam nie brać tak ,ale mi z pensji na pasku znika 800 złoty mojemu M ponad 1000 bo jeszcze ma ubezpieczenie w razie wypadku i nam zabierać można super polityka :-)

Gość gość
Próg dochodowy ma być tylko w przypadku jednego dziecka. Więc nawet gdybyś miała i 20 tys to i tak byś dostała.

Gość gość
o nawet nie wiedziałam z resztą na razie mam to w doopie ja musze tak czy inaczej mieć dla dzieci na wszystko a w to po prostu nie wierzę i nie uwierzę dopóki nie zobaczę na koncie bo tak to sobie można wojne prowadzić do z,,,,,,nia :-o

Gość gość
ale mi z pensji na pasku znika 800 złoty mojemu M ponad 1000 bo jeszcze ma ubezpieczenie w razie wypadku i nam zabierać można super polityka usmiech.gif x A co powiesz na fakt, ze mi z pensji znika ponad 4 tys co miesiąc i ja guzik od państwa dostaje tylko utrzymuję ten qrwidołek?

Gość gość
szkoda że bogaci krezusi z tego topiku nie widzą że pomiędzy bogactwem i nieszczęsną pijącą roszczeniową PATOLOGIĄ jest jeszcze właśnie coś po środku ,ale po co lepiej każdego zwyzywać od patologii plebsu i mopsiar :-o

Gość gość
gość 17 :32 zazdroszczę Ci mimo wszystko wolałabym być na twoim miejscu :-( ,ale ja o takiej pracy mogę pomarzyć

Gość gość
super moja sąsiadka dostanie w kwietniu okrągłą sumkę k/u/r/w/a/ a ja ch/u/j/a dostanę :-(

Gość gość
tu temat tu temat :-D a 500 nie dostaniecie niedorobione patologiczne matki jedynaków :-p

Gość gość
patole patole patoleee patole patole patole :-pz jednym NIUNIEM

Gość Ale to już było
Obietnice pisane na wodzie, a wy juz kłócicie się na forum! Ja nie dostane ich obiecanych 500 zł. chociaż w następnym roku urodzę drugie dziecko.Jeżeli będą rozdawać tą kasę, każdą rodzine dokładnie sprawdzą.Matki "samotne" z konkubentami szczególnie.Jeżeli w rodzinie przekroczy kwota 800 zł. na osobę na pewno nie otrzymacie kasy.Proste jak drut:D

Gość gość
Bardzo sie cieszę na te pieniadze wiecie?mąż pracuje legalnie mamy 3dzieci a ja nie mogę pracować bo zajmuję sie chorym dziadkiem.i nasze laczne dochody nie przekroczą 800zl na osobę.czyli dostane na trójkę.i nie jestem patologia ani nierobem.tak się w zyciu ulozylo.takze nie szufladkujcie ludzi

Gość gość
Rząd nie ma własnych pieniędzy, zeby je komus dać, musi je zabrać - tobie (Margaret Thatcher)

Gość gość
Dla niektórych rodzenie dzieci stanie się interesem.

Gość gość
zobaczycie te 500 jak świnia niebo!!!

Gość gość
Pięcioro dzieci to się robi jak cię stać, i każdy to wie. Rozumiem wpadka zdarza się, ale nie pięć wpadek. Tak zaplanowałaś i wybrałaś. Byłaś nieświadoma ,że z seksu rodzą się dzieci i, trzeba je utrzymać? To ja sobie zrobię dziesięc i ci zniknie następne tysiąc złotych, bo wymyślę , że masz lepiej ode mnie i masz mnie utrzymać. Dokładnie to czego ty żądasz od podatników. Od tych normalnych, planujących życie i też sobie odmawiających czasem. Bo myślą i nie robią pięciorga dzieci hurtowo.

Gość gość
Utrzymywanie qrwidolka, dobrze powiedziane. A te teksty o Norwegii to se w d**e wsadzcie - powiedzcie od razu ile chleb kosztuje :P bo za granica miec tysiące zloty to prosta sprawa. Tylko utrzymać sie z tego na poziomie to już niekoniecznie. X Tu nie problem jest w dawaniu. A w ZABIERANIU. Czemu jako osoba bezdzietna mam dostawać po kieszeni? Wybaczcie, ale niczyje dzieci do szczęścia mi potrzebne nie są. Na emeryture zapracuje sama 🖐️ troche realia sie zmieniły, nie dotarło jeszcze do części z Was? Ze system oparty na mnożeniu sie nie przetrwa? Wychodzi, ze bezdzietni to w ogole podludzie i naszym obowiazkiem jest pracowac na cudze dzieci. Tak samo partycypujemy w oplatach na państwowe szkoły, przedszkola, tak samo dorzucamy sie do ulg w komunikacji miejskiej, na becikowe, na ochrone zdrowia (z której statystycznie częściej jednak dzieciak korzysta) i co? Ktoś dostrzega tę solidarność społeczną? A od takich jeszcze wyzwisko dostaje, ze zazdroszczę i zawistnik ze mnie. Naprawdę, miło.

Gość gość
Dlatego posałam wcześniej patologia to sytem myślenia i styl życia. Komuna się skończyła 25 lat temu a oni tkwią dalej w państie opiekuńczym. Myśleniowo. I dla tych , którzy pracują , doszkalają się , robią wszystko aby poprawić życie, bo wiedzą ,że znieba nie spadnie , tacy ludzie to pasożyty. Pasożyty na budżecia państwa i podatników.

Gość gość
a te co się tak cieszą, to zaraz przestaną. Bo te 500 zł o ile w ogóle będzie to dla dzieci, które urodzą się po zatwierdzeniu tego, a nie na te, które już są

Gość gość
no i święto bo ja mam 5 dzieci i jak to czytam to rzygać mi się na was chce :-o bo ja je niby co mam teraz potopić bo wy w jadzie się już topicie a co będzie jak to dojdzie do skutku potem tłumaczyć się że mam kasy w ch/u/j i jeszcze mi dają :-p

Gość gość
Moja rodzina w razie co łapie się na te 500 zł, ale chętnie bym je oddała w zamian za reformę kodeksu pracy i likwidację staży jako darmowego pracownika, zreformowanie umów śmieciowych tak, by osoba zmuszona na takiej umowie pracować była w miarę spokojna o byt swój i swojej rodziny. Lepiej niech rząd popracuje nad prawem tak, by pracodawcy nie musieli kombinować. Jeżeli spadnie bezrobocie to i normalni ludzie nie będą potrzebowali zasiłków.

Gość gość
"Dlatego posałam wcześniej patologia to sytem myślenia i styl życia." Dobrze powiedziane.

Gość gość
dokładnie jakby wszyscy mieli pracę za godną płacę to każdy by miał w d***e zasiłki czy pomoc ,ale kto wtedy będzie kible mył? czy w sklepie tyrał za grosze ?

Gość gość
W biedronce za etat maja jakies 1800 netto. Plus rozne dodatki. Wiec z tymi sklepami nie badz hej do przodu. To czesto wykształceni malo zarabiaja. Jak malo ludzi chetnych do wywozki szamba to tam wiecej zaplaca bo musi to ktoś robic