Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

GośćM

Czy znacie jakich portal gdzie mozna poznac jakiegos religijnego mezczyzne?

Polecane posty

M: czy nie lepiej w poszukiwaniu małżonka kierować się sercem, zamiast "wytycznymi" ? Ludzie w związku UZUPEŁNIAJĄ się, a nie dublują. No chyba, że Tobie nie zależy na dobrym człowieku, a bardziej na kościelnej regule, stosowanej na codzień.

Wiem wiem. Najlatwiejsze to nie bedzie, ale moze sama ogloszenie jakies napisze albo cos i jeszcze zeby z okolicy byl ktos... Sama nie wiem. Po nowym roku jade pewnie za granice.

Gość gość
Ale ja gapa, sens był taki, że nie wiemy jakimi drogami nas Bóg porowadzi. Nam się wydaje ,że wiemy co chemy, a on zrealizuje jego plany. X Misio i tak wrzątek do buzi?

Gość gość
Misio to nie o to chodzi. Związek z ateistą jest oparty na kompletnie innych modelach widzenia świata. A wiesz, że każdy człowiek uważa , moja racja jest mojsza. I rodzi się dużo konfliktów. Jak zauważyłeś, z ludzi , którzy deklarują wiarę, też trzeba odsiać tych , dla których są to tylko słowa. A po trzecie primo :p , każdy znas jest ułomny, niedoskonały. Trudne combo do ogarnięcia.

Ja jestem emocjonalnie dalej w tej relacji ktora teraz jest w zawieszeniu. Tesknie za Nim ale mamy rzeczywiscie inne poglady w waznych dla mnie kwestiach choc temperamentami sie swietnie uzupelniamy. Ja musze poznac mezczyzne ktory zrozumie i bedzie chcial od poczatku bedzie wiedzial ze kochac sie bd mogli po slubie, oczywiscie wiadomo ze jak kogos poznajesz to nie mozesz myslec o slubie od razu ale jesli bysmy zostali para on musi wiedziec ze ja nie moge sie kochac bedac w zwiazku niesakramentalnym. Ciezko mi bd znalezc takiego mezczyzne bo oorocz tego wymagania musimy sie sobie podobac fiz i odpowiadac charakterami...

Gość gość
No będzie ciężko. Wiem po sobie. Już nie będę cię dołować. Ale ten mój kumpel wytrzymał do ślubu bez, choć wcześniej , to casanoca osiedla.

Ten Twoj kumpel co zone poznal na spotkaniu modlitewnym na ktore go zaciagnelas?

Z tym brakiem seksu przed ślubem, to raczej trudno będzie. x Mało który DOJRZAŁY mężczyzna, kupi "kota w worku " :). x Muszę zapytać swojej znajomej, która z mężem jeździ w czasie wakacji, na jakieś chyba rekolekcje, czy wytrzymali z seksem przed ślubem :).

Gość gość
Tak ten . I wytrzymał. Ale on wtedy wracał do Boga po raz enty i mu to pomogło.

Ja mialam wiele razy pokuse zeby isc do lozka a teraz kiedy sie w Nim zauroczylam juz bylam na skraju tego, by sie mu oddac ale opamietalam sie niedawno, bo przeciez zlozylam obietnice i to byloby bluznierstwo zlamac ja....

Gość gość
Misio dużo Osób wytrzymuje wbrew pozorom. A facet , który by mi walnął takim tekstem poleciałby w minutę. Jeśli wiesz co chcesz od życia, to wiesz też czego nie chcesz :) i jeśli chodzi o mnie , to średnio by mnie interesowały jego interpretacje przy takim podejściu do życia.

Gość gość
Pewnie masz chemię dużą z nim M. Ale myślę, że jeśli coś cię powstrzymało , to intuicyjnie czułaś, że to nie to. I czasem takie momenty są wskazówką od Boga.ja zwracam uwagę na takie sygnały. Palce mi od was odpadają:) nigdy tyle nie pisze .)

Zwlaszcza ze przez ostatni czas b oddalilam sie od Boga i narkotyki bralam, probowalam juz coraz dalej bylam od Boga i chcialam juz ulec najwiekszej pokusie..

Gość gość
To masz siłę dziewczyno.

:) raz moga:) bolec.no chyba zakochalam sie tak pierwszy raz w zyciu. Mialam z nim wiele ladnych chwil i wiele wspomnien mam. Wzielo mnie na dobre i szalalam ze szczescia przez niego i z zazdrosci i z gniewu bywalo i plakalam przez niego choc on o tym nie wie. Ja tez mu dalam calky wachlarz emocji ale wtedy pragnelam go doorowadzic do szakenstwa i rozkochac w sobue nie znioslabym myslli ze ktos inny wzbudzil w nim skrajne emocje. Ja w milosci jestem nieprzewidywalna i moze lepiej zebym sie trzymala od Niego z dala, chcialam sie mu nawet oddac, choc nie naciskal .

Gość gość
Dlugo miałaś tę relację z nim?

>>>Misio dużo Osób wytrzymuje wbrew pozorom. A facet , który by mi walnął takim tekstem poleciałby w minutę. Jeśli wiesz co chcesz od życia, to wiesz też czego nie chcesz i jeśli chodzi o mnie , to średnio by mnie interesowały jego interpretacje przy takim podejściu do życia.<<< x Nie wiem, czy wytrzymałbym w wieku lat dwudziestu i wcale nie chodzi tu o chamskie teksty. Teraz jestem już zbyt leniwy, by ryzykować. Zresztą dziewica w moim wieku, to raczej rzadkie "stworzenie" :), choć przyznam, że jedną poznałem :).

Gość gość
M to poczekaj troszkę, taka chemia ma to do siebie ,że opada. I pomoże ci to jaśniej myśleć. Chemia potrafi nieźle namotać. X Misio w wieku dwudziestu lat to mnie nie dziwi, podobno wtedy macie hormony jak tornado. Ale są osoby w tym wieku z kręgu milujcie się, które deklarują czystość. Do ślubu. X Misio zgadzam się, ciężko by ci było poznać. Ale u ciebie akurat nie ma to znaczenia jeśli się nie mylę.

Najmniejszego :). x To byłoby raczej dziwne, by czterdziestoletnia kobieta, była nadal dziewicą :).

Gość gość
Ludziki przytulam was i idę spać. I tak się rozgadałam za dużo. Pozdrawiam i dobrych snów.

Codziennie o nim mysle ale pojawilo sie dzis swiatelko jakies i mialam wiele ost dni mroku ale od dzis zmieniam nastawienie i myslenie. Wierze w lepsze jutro i Bog mi pomoze poukladac wszystko.

Gość gość
Pomoże M , uczucia to silna rzecz, i nie jest łatwo skasować i poukładać w jeden dzień,powolutku jakoś w modlitwie ci orzyjdzie co masz robić. Jeszcze raz dobrej nocy. Do jutra .

Gość gość
ty gość M jesteś jakaś strasznie rozedrgana jak na wietrze w moskiwie na kremlu rosyjskie sztanary :D ale prowo ładujesz :D

Gość gość
ja mogę odpowiedzieć na twoje pytania o religii ale to nie będzie obiektywne , gdyż w tej dziedzinie nikt obecnie nie jest mocny .