Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Zaloguj się, aby obserwować  
Gość gość

po plastyce tylnej ściany pochwy

Polecane posty

Gość gość

Witam serdecznie, jestem nowa na tym forum,zapoznałam się z Waszymi opiniami na temat plastyki pochwy i chcę się podzielić swoją historią ,być może komuś to pomoże. ma 39 lat pierwszy dość ciężki poród miałam 19 lat temu i kolejny 6 lat temu.Od pierwszego porodu dużo zmieniło się w moim organiżmie,borykałam się z przewlekłymi infekcjami pęcherza moczowego do tego stopnia ,że nie jestem w stanie zliczyć ilości leków ,które przyjmowałam w każdym miesiącu.Nie pomagały wizyty u lekarzy,posiewy,wymazy....często słyszałam ,że powinnam się nauczyć z tym żyć bo taka widocznie,, moja uroda,,do tego doszła lużność pochwy nie była aż tak mocno lużna ,jednak ja to odczuwałam,kolejny mój problem to obfite upławy z którymi sobie nie radziłam.Rok temu trafiłam na SUPER lekarza Dr Mateusz Michalski z szpitala kolejowego w Katowicach,już pierwsza wizyta sprawiła ,że poczułam się ważną dla niego pacjentką a nie tylko statystyką w zeszycie.Po dokładnym badaniu stwierdził ,że pierwsze co trzeba zrobić to poddać się zabiegowi usunięcia macicy z szyjką ponieważ jest w kiepskim stanie i pojawiły się niepokojące zmiany w szyjce.Poinformował mnie że po jakimś czasie zrobi mi plastykę pochwy tylnej ściany bo pęcherz jest mocno obniżony i stąd moje paskudne dolegliwości.Tak więc rok temu przeszłam usunięcie macicy ,i 10 dni temu zabieg tylnej ściany macicy z siatką podtrzymującą ,zwężenie pochwy,a jako dodatek zmniejszenie warg sromowych z którymi miałam też problemy,ciągłe otarcia,pęknięcia i pieczenia,dodatkowo lekarz usunął stare blizny po porodach i zszył od nowa.W efekcie wyglądam tam dobrze,nie widać śladów po przebytych porodach,wargi są zgrane a mój komfort o niebo lepszy.Pożegnałam infekcje pęcherza i czuję się dobrze:)Mam założone szwy rozpuszczalne ,już niektóre wychodzą a ja nabieram sił.Jeśli któraś z dziewczyn miała tego typu dolegliwości to oby trafiły na dobre ręce lekarza,który szczerze pomoże .Pozdrawiam serdecznie

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się
Zaloguj się, aby obserwować