Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

atomka83

Implantacja zarodka, jakie miałyście objawy? kontynuacja c.d.

Polecane posty

dziewczynki drogie byłam wczoraj na wizycie u innego gina. wzięłam wyniki badań swoje i męża, ogólnie przygotowałam się :D jestem bardzo pozytywnie zaskoczona, ponieważ zrobił ze mną 20 minutowy wywiad zanim przeszedł do badania. poprzedni od razu kazał wskakiwać na fotel. wypytał o dosłownie wszystko, o choroby moje i w rodzinie i męża, o poprzednią ciążę. odniósł się do wyników badań a co najważniejsze wyników nasienia meża. poprzedni w ogóle nawet nie chciał spojrzeć bo mówił że to nie jego działka. podczas badania i usg był bardzo delikatny, wszystko tłumaczył, pokazywał. mam lewym jajniku mam pęcherzyk 17 mm a na prawym nie ma torbieli!!!!!!!!!!!!!!!!! nie mam dziewczyny torbieli!!!!!!!!! byłam taka zaskoczona tą wiadomością że szok :D przecież ja się z nia męczyłam ileż czasu, brałam anty na wchłonięcie, masakra. powiedział , że wyniki i wszystko są idealne, nawet nie na granicach norm a idealne. kazał nam odpuścić. dał czas do wakacji, a potem powiał że skieruje mnie na hsg. wytłumaczył że nie ma co narazie męczył mnie badaniem drożności, bo jest bolesne więc na spokojnie mamy się starać. co też tak zrobie. dziewczyny, naprawdę nie było mi żal wydawać u niego tyle kasy a był droższy niż poprzedni. jak coś to będę chodzić do niego bo wzbudził moje mega zaufanie a to chyba najważniejsze. powiem wam , że naprawdę czuje się bosko :) bez monitów, bez liczenia, bez seksu na zawołanie. po prostu odżyłam :) bedzie co ma być, jestem zdrowa a nie niepłodna więc w końcu kiedyś ciąża będzie. poczekam, zwłaszcza że wszystko w porządku. przynajmniej na tym etapie. kochane bedę tu zaglądać i czytać i pisać ale troszkę rzadziej. muszę odetchnąć. trzymam za nas kciuki, za ciężarne trzymam aby ciąże były łaskawe a porody szybkie. kochane uda nam się, zobaczycie :)

Kamyczku to same dobre wieści u Ciebie! Teraz tylko czekać na kolejne :)

Gość gość
Kamyczku cieszę się że zmienilas gina i tak to się wszystko potoczyło, z nowym nastawieniem można spełnić marzenia:)) U mnie cisza,zadnego śluzu,żadnych bóli, tylko w 10 dc miałam kilka kropel krwi,czuje się bardzo dobrze, niedługo mam gości:) Kamila

Kamyczku to bardzo dobra wiadomość, aż bije od Ciebie pozytywną energią, cieszę się ze trafiłaś na dobrego lekarza, który wniósł tyle spokoju i radości, a to podstawa przy staraniach. Masz rację co do forum, odpuść trochę, mi to pomogło. I cudownie że już nie ma tej torbieli. Powodzenia :-)

Kamyczku super ze jestes naladowana pozytywna energia oby tak dalej! Co do i odpuszczenia to mi to nie pomoglo ale wiecie moj ma slabe plemniczki po swietach idzie na kolejne badanie po pol rocznej kuracji witaminami. Zgubil 10 kg i zdrowiej sie odzywia może to pomorze zobaczymy. Dzis ide do gina na monit. Oby byl piękny pecherzyk.

Gość Amimi
Kamyczku,ciesze sie,ze jestes po wizycie i trafilas do fajnego lekarza. Zaufanie to podstawa :-) jestes bardzo pozytywnie nastawiona,a to duzy postep :-) Pisz co u Ciebie slychac i odzywaj sie czasem :-)

Chyba zaraz będzie @ :(...Nic, trzeba teraz czekać do owulacji :D..Robicie dziewczyny testy na owulację?

Anula robiłam na początku moich starań ale nie wychodziły pomimo owulacji stwierdzonej przez ginekologa, zrezygnowałam po dwóch cyklach.

Gość gość
Ja też robilam ale nie były dokładne. Dziś 21 dc, po Świętach testuje,ale zbytnio nie licze na ciążę bo kochalismy się mało w tym cyklu aczkolwiek czasem to może wystarczyc : D Kamila.

Gość j_ulka
Hej hej u mnie 13 dzień ciąży :) licząc od zapłodnienia (chyba 12 marca) 2 testy z moczu i test z krwi potwierdzają ciąże. Jakie objawy? Ból w podbrzuszu (jak przy okresie), ból głowy, roztargnienie, napady gorąca.

Julka gratuluję :) Ja też raz próbowałam z tymi testami i nic ;/. A u ginekologa rzeczywiście był widoczny pęcherz...trzeba później tylko dobrze trafić w dzień i po sprawie :). Za chwilę moje urodziny więc może się uda. Wesołych Świąt!

Agnieszko mam 14 kwietnia :), a tydzień przed chyba będzie owu :).

Anula8 ja robiłam testy przez 3 cykle, w dwóch cyklach wychodziły pozytywne, działaliśmy i nic, w cyklu którym zaszłam test nie wyszedł pozytywny, tzn. Nie było wyraźnie mocniejszej kreski, a następnego dnia już był negatywny, więc nie byłam pewna co z tą owu. Nie można więc na nich polegać w 100 %, tylko traktować jako dodatek. Korzystałam z tych z allegro. Przynajmniej są tanie.

Dziewczyny bylam dzis na monicie ginekolog zachwycony mowil ze jest piekny pecherzyk 20 mm w prawym jajniku i mowil zeby działać dzis i najlepiej do niedzieli co 12h czyli rano i wieczorem. Wszystko by bylo idealnie ale dzis mnie cos dopalo i mam temperature 38 troche juz ja zbilam. I lekki kaszel. Myslicie ze temperatura moze byc objawem owulacji? Ale dzialac trzeba bo jest idealny czas. Jeszcze gdyby moj mial idealne wyniki to wogole cudnie. A tu niby dzialamy ale ja bez jakos wielkich oklaskow. Zobaczymy co bedzie po świętach idzie na kolejne badanie nasienia. A i endometrium mam 11mm. To chyba dobre nie?

Gość Doris32
Aga 11mm to bardzo w porządku grubość, ja nigdy nie miałam więcej niż 9mm podczas monitorowanych cykli (w cyklu który zakończył się ciążą miałam tylko 7,4mm w dzień owulacji). Podobno endometrium powinno mieć mniej więcej 10mm ale z naturą nie ma matematycznej dokładności i jak widać nawet po moim przypadku różnie się zdarza. Aga, udaje się Wam działać 2-3 dni po 2 razy na dobę? pytam bo u mnie jest problem z jednym razem 3 dni pod rząd a co dopiero 3 dni co 12 godzin.

Gość agnieszka5g
Doris nie jest łatwo bo nie mamy takiego libido ale musimy sie troche poświęcić dla dobra sprawy. Juz tak dlugo czekamy na dziecko wiec spinamy poslady i do dziela. Jednak cos mnie zlapalo bo mam temperature wyzsza i czuje sie jak z krzyża zdjęta. Zobaczymy w takim razie po swietasz czy jajeczko peklo. Powiedzial ze jest blisko a w srodku pecherzyk nie jest napewno pusty. Najgorzej ze mam jutro gosci i urodziny ja chora. Wesołych świąt dziewczyny!

Gość Morderczynie
Wszystkie zamordowalyscie swoje nienarodzone dzieci, sprzeciwiaciw się woli Bożej żeby was a to ukaral żebyście patrzyly jak te demony z in vitro zdychajom!

Aga u mnie to różnie bywa, nawet z tym spinaniem pośladów nie zawsze się udaje. Ja też nie czuję się zbyt dobrze i są dwie opcje - albo odchodzi mi stres pracowy z ostatnich dwóch tygodni albo bierze mnie jakieś przeziębienie, przynajmniej jest opcja, że odpocznę przez te Święta i z tego bardzo się cieszę, nawet jakbym miała być chora :). Również życzę Wesołych Świąt wszystkim!

Gość gość
Agnieszka obym nie zapomniała jutro- wszystkiego najlepszego z okazji urodzin,dużo zdrowia,szczęścia i co najważniejsze- spełnienia marzeń w tym zostania mamą!!!:) Wesołych i radosnych Świąt Wielkanocnych Dziewczyny!! U mnie po staremu, na 4.04 wypada @.Kamila.

Kamila u mnie na 5.04 tak że jak już wczoraj pisałam będziemy się razem stresować ;) Aga super, jak już wiesz że u Ciebie w porządku to w końcu się uda, musi!! Dziewczyny życzę wam spokojnych Świąt, bez stresów związanych z pytaniami o potomstwo, cieszmy się z tego co mamy, bo nam czas przecieka przez palce... Wkrótce minie rok jak jestem na tym forum, ale nie tracę nadziei, o synka też się musieliśmy rok starać, ale warto było i chyba dużo jest mi łatwiej teraz niż moim koleżankom które zaszły od razu, na zawołanie. Spokojnej nocy :* (albo i niespokojnej ;) )

Gość kolorowy kamol 85
Te morderczyni a ktoś Ci qwa chuchnal kiedyś w ryj papierosem? To niech ci chucha codziennie i truj się mendo! Wypierd z tego topiku a jak tego nie zrobisz to wiedz że szatan za te groźby ukara cie w piekle chlostami! Karma wraca piiii pooo. A tak to co - Kamolku - powodzenia :D swoją drogą lekarze mają full kasy :( nie ma to tamto, 30 letni ludzie i *** pieniędzmi już w tym wieku ehhhhhhhhh!

Gość gość
Wesołych Świąt :)! Wszystkiego dobrego agnieszka5g. Wiem, że już wszystkie świętujemy, ale dziwne objawy u mnie :D. Od piątku, czyli od planowanej @, bardzo skąpe brązowe plamienia, a dzisiaj nic! Test robiony w piątek i sobotę i nic..Dziwne ;(.

Gość DigitalGirl
Wesołego Alleluja dziewczyny!!! Nadzieja umiera ostatnia :) U mnie oczekiwanie na @ spóźnia się już od środy bo miała przyjść 23.03. Chyba mi po zabiegu hormony poszalały :/ test robiłam w czwartek, jedna krecha, więc czekam cierpliwie. Czytałam w necie, że niektórzy lekarze karzą liczyć od laparo nowy cykl bo niby jajniki się resetują...w takim razie jak nie przyjdzie do 29.03 to idę do gina.

Teraz widzę, że dodałam posta jako gość :D. To powtarzam, ale jako Anula jeszcze raz :). Wesołych Świąt :) ! Wszystkiego dobrego agnieszka5g. Wiem, że już wszystkie świętujemy, ale dziwne objawy u mnie :) . Od piątku, czyli od planowanej @, bardzo skąpe brązowe plamienia, a dzisiaj nic! Test robiony w piątek i sobotę i nic..Dziwne ;(.

Gość Doris32
Anula i jak? Rozkręciła się?

Dziękuję dziewczyny za zyczenia! Jednak musialam dzis sie wybrac do lekarza tak mnie wzielo. A wieczorem monit czy owulacja jednak byla. A co u was po swietach?

Niestety :(...umieram od niedzieli. Na dodatek się przesunęła i pokrzyżowała mi plany...ehh takie to ma problemy kobieta :P

Anula szkoda :( DigitalGirl a co u Ciebie? @ dalej nie ma? Jak po Świętach Dziewczyny?