Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

atomka83

Implantacja zarodka, jakie miałyście objawy? kontynuacja c.d.

Polecane posty

Gość malinowa00
Witam dziewczyny :) jestem tu nowa. Czytałam wasze wypowiedzi z poprzedniego forum i obecnego. Wierzę, że sie Wam uda! U mnie jest pierwszy cykl starań. W tym cyklu w samą owulke było przytulanie :) było to tydzień temu (21.03) i moje pytanie brzmi czyy mogłabym mieć już jakieś objawy? I czy gdybym zrobiła 01.04 hcg to czy byloby wiarygodne? Dodam ze bolą mnie piersi ale to zawsze tydzień przed okresem mnie bolą i wyjatkowo szybko boli mnie podbrzusze bo zawsze zaczyna boleć dwa dni przed @ a teraz zaczął 8 dni przed. Dodam jeszcze ze wykryto u mmie zapalenie tarczycy i boje się, że może nam nie wyjść :/

Justyn u nas co prawda to dopiero 2 miesiąc starań, a można nawet powiedzieć 1 tak porządnie :), więc na razie na spokojnie. Nie powiem, bo bardzo bym już chciała, ale przyjdzie wszystko z czasem. Trzeba teraz działać :D.

Gość gość
Justyn jak się czujesz? Mnie wczoraj i dziś zaczyna pobolewac brzuch.poza tym doszedł ból gardła ehh przewialo mnie chyba.Kamila.

Gość Doris32
malinowa objawy tydzień po owulacji są nierealne - po pierwsze jeżeli nie monitorowałaś cyklu to nie wiesz czy owulacja była rzeczywiście wtedy kiedy myślisz, że była, a nie np. 5 czy 4 dni temu, po drugie nawet jakby owulacja była dokładnie tydzień temu to technicznie możesz jeszcze nawet nie być w ciąży (implantacja zarodka to 6-10 dni po owulacji więc mogło jeszcze nie dojść do zagnieżdżenia zapłodnionej komórki - dopiero po nim są jakiekolwiek objawy). Najlepiej jest poczekać do terminu @ i wtedy testować albo robić betę.

Gość DigitalGirl
Justyn88 dalej nic..umówiłam się na najbliższy wolny termin do lekarza, ale to dopiero 8.04 :/ no nic...czekam, pewnie bez wywoływania @ nie przyjdzie.

Gość malinowa00
Dziękuję Doris za odp :) nie chodziło mi o typowe objawy typu mdłości czy zachcianki. Bardziej chodziło mi o śluz, ból podbrzusza itp. Nie monitorowałam ale obserwuje swoje ciało od roku i zawsze w owulke czuje ból jajników- nie wspominając o śluzie :). No nic....pewnie się wstrzymam do terminu @ choc pewnie bedzie i bardzo ciężko :)

malinowa z lektury forum pewnie kojarzysz, że z tym bólem jajników i śluzem to różnie bywa - bóle są okołoowulacyjne więc równie dobrze mogą być przed owulacją jak i trochę po, nie musi zaczynać boleć dokładnie w owulację - ostanie 2 cykle miałam monitorowane i z monitoringów wynika, że u mnie do owulacji dochodzi w momencie kiedy już przestaje boleć, różnie z tym bywa. Wydaje mi się, że ból tak krótko po domniemanej owulacji może być oznaką implantacji albo jest po prostu związany z funkcjonowaniem jajników i niczego nie oznacza, ja czuję podbrzusze od owulacji do @ i nigdy to nie było u mnie oznaką ciąży.

Gość malinowa00
rozumiem :) nie będę się nakręcać żeby później nie byc za bardzo rozczarowaną :) i te bóle potraktuje wyjątkowo jako przed@ ;) pierwszy miesiąc starań nie musi byc od razu pozytywny.... A Ty długo się starasz?

Staram się dokładnie od roku, pierwszym cyklem starań był właśnie cykl marcowy, w czwartym cyklu nieudana ciąża, od sierpnia kiedy już mogłam powrócić do starań bez rezultatów.

Gość malinowa00
Trzeba wierzyć, że się uda bo uda Ci się! :) Bozia i los wynagrodzi Ci to. W moim otoczeniu są dwie kobiety, które miały ogromne problemy z zajsciem a teraz mają po troje dzieci :-) jedna z nich leczyla się u lekarzy (w Lublinie) ale i piła różne ziołka. Ale i dużo zależy od psychiki dlatego tez zapisałam się do tego forum żeby się bardzo nie napinac.

Gość Amimi
Czesc Dziewczyny :-) Malinowa00 masz Hashi? Czy jeszcze masz jakies inne problemy z tarczyca? Ja mam niedoczynnosc i hashi i walczymy juz 1,5roku. Nie wiem,czy to przez tarczyce,czy jest inna przyczyna,ale wierze,ze sie uda. Xxx U mnie owulacja na dniach,wiec dzialamy. I znowu dwa tygodnie czekania... Xxx Agnieszka wszystkiego najlepszego z okazji urodzin :-)

Jak pisalam przed sietami bylam u gina sprawdzic czy wszystko ok zadziało pecherzyk pękł super. Czyli u mnie jest wszystko ok. I podjęliśmy taki plan ze jeżeli nic znowu nie zaskoczy. To po slubie czyli w czerwcu. Na poczatku wakacji podchodzimy do inseminacji. Bo gin moj mowi ze to juz za dlugo trwa i trzeba podjąć radykalne działania. Ktos jeszcze mial tez miec z was dziewiczyny inseminacje? I tu pisał? Niech sie przypomni bo umklo mi kto? A tak pozatym mam grype niestety i jestem na zwolnieniu. Dziękuję za życzenia!

Gość malinowa00
Amimi nic mi doktor nie mówiła o hasi tylko ze mam zapalenie tarczycy i na szczęście jeszcze nie mam niedoczynnosci. Od miesiąca łykam pół tabletki "eurotyks" 75 a jak zajde w ciążę to mam brać całą. Od listopada łykam też kwas foliowy i wit.d3 :) a zapalenie tarczycy odkryto mi przypadkiem. A Ty jakie tabletki bierzesz? Aga jeśli jesteś pod opieką dobrego lekarza to będzie dobrze-będę trzymać za Ciebie kciuki i "Maryśke" odmówie ;-)

Kamila ja mam do @ jeszcze tydzień, czuję się dobrze, bo żadnych plamień nie mam, przez dwa dni czułam się źle i strasznie mnie biust bolał ale się uspokoiło i jest znośnie ;)

Gość gość
Justyn no to dobrze,oby nadal nie było plamien!!:) mi na szczęście wczorajszy ból gardła i brzucha przeszedł.Jutro przyjada do mnie rodzice,nie byli u mnie ze 2 miesiące. Sprzątam dziś na strychu, masakra jakaś, 10 lat nikt nie sprzątał a ja mam plany do niego- m.in.suszarnia.Kamila.

Gość malinowa00
Justyn planowaną @ masz mieć 05.04? :)

Tak Malinowa :) Jeśli się pojawi to mój mąż idzie na badanie nasienia, chociaż ja czuję że to u mnie coś jest nie tak. To już nasz 11 cykl starań, w pierwszą ciążę zaszłam w 12tym. To Ty pewnie masz termin @ mniej więcej w tym samym czasie co ja i Kamila?

Gość malinowa00
Tak Justyn :-) dokladnie 5 mam dostać @. Co prawda to dopiero nasz pierwszy cykl staran ale boje sie, że nie wyjdzie bo miałam kilka komplikacji zdrowotnych. A czujesz się jakoś "inaczej"? Kiedy planujesz testować? I zrobisz hcg czy zwykły test ciążowy? Skoro jest nas kilka to trzymam za nas i nasze fasolki kciuki-oby były i rosły zdrowo :)

Gość Amimi
Malinowa a na jakiej podstawie pani doktor stwierdzila,ze masz zapalenie tarczycy? Robilas dodatkowe badania? Ja mialam tsh w normie i nikt sie nie interesowal innymi badaniami. Dopiero jak wyszlo troche wiecej,to zrobili mi dodatkowe badania. Xxx Aga,ja sie grubo zastanawiam nad inseminacja. Daje sobie jeszcze dwa miesiace i jak nie wyjdzie,to moze w tym kierunku bedziemy dzialac. Xxx Justyn88 to dobrze,ze nie masz plamien. Moze hormony sie uregulowaly :-) Xxx Moj pecherzyk ma 22 mm. Zobaczymy,co z niego bedzie :-) Jakie powinno byc endometrium?

Gość malinowa00
Amimi miałam niskie ft3. W dodatku antyTpo wyszło mi 276. Mam zrobić jeszcze usg . Ja robiłam podstawowe badania w celu przygotowania i sprawdzenia czy organizm jest gotowy do ciąży i właśnie wtedy mi to wyszło. Pewnie niektóre z Was pomyślą po co sprawdzać ale niestety kiedyś miałam torbiela na jajniku i zapalenie jajników i jak ju zdecydowałam się na ciążę to chcę żeby dzidzia rosła zdrowo i dostawała wszystko czego bedzie potrzebować ode mnie :-)

Gość Amimi
A jakie masz tsh? Ja na Twoim miejscu wybralabym sie do dobrego endokrynologa. Myslalas o tym?

Gość gość
Tak Justyn,mi @ wypada na 4.04.Kamila.

Gość malinowa00
Tsh w ciągu pół roku spadło mi o połowę i w grudniu miałam ok.1,7 więc jest to niższa norma. Mój endo ma dobre opinie wśród pacjentów i jest pierwszym edno do którego chodze:) KAMILA daj znać :-)

Gość Amimi
Jezeli jestes pod opieka endo,to pewnie nie masz sie czym przejmowac. Ja niestety nie bylam. Ale teraz jest juz ok :-) Xxx DigitalGirl i jak u Ciebie? Przyszla,czy jeszcze nie? Xxx Kamyczku,Blondyneczko jestescie tutaj czasem? Co u Was slychac?

Amimi to Twój pęcherzyk powinien już pękać, pęcherzyk nie może też być za duży bo z przerośniętych pęcherzyków raczej nic nie ma. W idealnych warunkach grubość endometrium to ok 10-11mm w dzień owulacji ale wiadomo, że różnie bywa. Tak jak pisałam Adze - u mnie nigdy nie było grubsze niż 9mm, w tym cyklu w którym zaszłam w ciążę w dzień owulacji miałam 7,4mm.

Gość Amimi
Doris32 tez mi sie wydaje,ze bedxie pekac. Nawet nie wiem,czy dzisiaj nie mialam. Przestal mnie bolec jajnik,wiec moze juz jest po :-) sskoda tylko ze na tescie nic nie wyszlo. Moje endo mialo 8 mm przy pecherzyku 22,wiec chyba nieduzo. No ale zobaczymy. Jakos nie robie sobie nadziei.

Ja mialam pecherzyk 20 mm a endo 11mm i mi gin powiedział ze jest idealnie wszystko i lada chwila miała byc owulacja. I bylam wczoraj i bylo juz ciałko żółte . Odbyla sie mimo gorączki i mojej choroby.

Gość gość
Kochane wymiotowalam wczoraj,okazało się że sprzedano mi rok przeterminowany Kisiel, byłam na ostrym dyżurze bo ponad 30 razy wymiotowalam, dostałam antybiotyk i na odwodnienie, pewnie wpłynie to na @ .Kamila.

Gość Amimi
Anieszka,moje endo jest mniejsze. Mam nadzieje,ze nie bedzie za male. Teraz tylko czekac dwa tygodnie... I znowu codziennie bede myslec i doszukiwac sie objawow. Zastanawiam sie,czy nie odpuscic na jakis czas,bo mnie juz stres zjada. Szkoda mi tylko czasu,bo to juz tyle trwa. Mam nadzieje,ze to juz ostatnia prosta. Xxx Kamila,wracaj do zdrowia. Najwazniejsze,ze bylas u lekarza i dal Ci cos na wymioty. Na kiedy masz termin @?