Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

4 miesięczne dziecko charczenie w oskrzelach

Polecane posty

Gość gość

na 8 rano mam lekarza, mała jje normalnie, bawi się nie gorączkuje, teraz śpi. Ale charczy jej w oskrzelach jak przyłożę rękę czuję. Oklepywałam ją kilka razy dziś czyściłam nos katarkiem- nictam nie ma. Boję się okropnie, czy o może być zapalenie oskrzeli?

Gość gość
A kaszle???

Gość gość
Moze byc. I kászlec niekoniecznie musi. Goraczka tez nie zaqwsze jest. U moich corek nigdy nie bylo

Gość gość
nie nie kaszle wcale

Gość gość
boję się tej wizyty okropnie że płuca albo oskrzela takie małe dziecko to pewnie zastrzyki

Gość gość
Zalezxy od lekarza, od stanu. Jestem zleci antyb w syropie na poczatek I dopoiero zastrzyki a drugi odrazu do szpitala. Nie sresuj sie. Mike mialy w zeszlym roku obie I to parokrotnie na przemian z zapal uszu.

Gość gość
A może charczy jej w gatdle albo nosku tam z tyłu, mojemu tak charczy, gdy katar spływa po tyle gardła.

Gość gość
Do 3 mies szpital i zastrzyki a potem juz normalnie antyb. Spokojnie. Obserwuj tylko zauwazysz jak cos by bylo gorzej, czego z calego serca nie zycze. Bedzie dobrze moze to najzwyklejszy katar splywa. Zapytaj o nebulizacje dziaallja cuda koszt 100 zl a sie przyda na kilka lat. Zdrowka

Gość gość
nie to nie w nosie, wcześniej jej w nosie charczało u lekarza też byłam ale się nie martwiłam w sumie bo to katar trzeba pilnować oczyszczania i tyle, a dziś to jakby w gardle i niżej w oskrzelach słychać, chociaż teraz śpi i niby nic się nie dzieje

Gość gość
21 24 dzięki;) już mam nebulizator starsza córka używała, ale to taki twardziel że pierwszy antybiotyk był jak miała 4 lata i to leciutki taki a mała ma 4 miesiące i się martwię

Gość gość
Moja córka miała zapalenie oskrzeli poltora tyg temu i tez nie goraczkowala. Za to kaszel z suchego w mokry przeszedł w ciągu kilku godzin. Dostała antybiotyk syrop wykrztusny i nebbud do inhalacji. W tym tygodniu będzie miała 5 miesięcy. Tez bardzo się balam o nią bo to maleństwo jednak.

Gość gość
21;31- a gdzie to złapała?

Gość gość
Najczęściej na zapalenie oskrzeli zapadają niemowlęta i małe dzieci wczesną wiosną oraz późną jesienią. Organizm malucha jest wtedy osłabiony, a czynniki takie jak: chłodne powietrze, zatłoczone pomieszczenia i brak odpowiedniej w nich cyrkulacji powietrza sprzyjają rozwojowi choroby. Zapalenie oskrzeli może być wywołane przez wirusy i bakterie, aby rozpoznać, które z nich odpowiadają za infekcje wykonuje się badanie wymazu z błony śluzowej nosa i gardła. Czasami zapalenie oskrzeli wywoływane jest przez czynniki nieinfekcyjne, np. alergię czy astmę lub stanowi powikłanie po przebytej grypie, odrze lub zapaleniu gardła. Objawy: katar, suchy kaszel przechodzący w wilgotny, świszczący oddech, wymioty, gorączka, problemy z oddychaniem. Gdy infekcja przybiera na sile pojawiają się szmery i świsty w płucach. źródło: http://szczepimy.com.pl/akademia-zdrowego-dziecka/niemowle-0-12-msc/zdrowie/choroby/