Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

matki które faworyzują jedno z dzieci, ogarnijcie się bo krzywdę robicie

Polecane posty

Gość gość

robicie krzywdę pozostałemu rodzeństwu. nie mówcie, że tego nie da się kontrolować, że to takie samoistne. Może i samoistne, ale kontrolować to można, a nawet trzeba. Z moich obserwacji wynika, że to mniej "kochane" dziecko i tak wyrasta na lepszego człwoieka od tego faworyzowanego, tyle że s kompleksami. A to faworyzowane...cóż, często potem z taką osobą otoczenie/żona/mąż/rodzina nie może sobe dać radę, tak jest rozpieszczone i egoistyczne. Poza tym z czego wynika takie faworyzowanie? bo jedno dziecko bardziej wam kogoś przypomina, bo jest bardziej podobne do was? Ogarnijcie się. Faworyzując możecie wprowadzić niezdrową rywalizajcę i niechęć pomiędzy rodzeństwo na zawsze. Dla przykładu, mojego brata zawsze, ale to zawsze faworyzowano. Nie tylko rodzice, cała rodzina go "wolała" ode mnie i jawnie to okazywała. Dziś ja, nie chwaląc się, choć zakompleksiona i cicha, skończyłam dobre studia, mam porządnego faceta, pracuję. Mój brat, rozpieszczony, w ogóle się do mnie nie odzywa, odpowie coś na odczepnego półsłowkami, w ogóle nie potrafimy ze sobą gadać choć ja próbowałam on mnie zbywał. Czuje się lepszy. Do tego chleje co sobotę z koleżkami , nauka w lesie, życie w lesie. Mój mąż też był z odziny gdzie faworyzowano jego brata. Efekt jest taki, że to mój mąż ma dużo szlachetniejszy charakter od brata, tamten jest mega zapatzony w siebie a jego milosc wlasna zawsze podsyca mamusia. Wszystkie dziewczyny od niego uciekają bo nie dość że taki rozkochany w sobie to jeszcze egoista. Ogarnijcie się matki

Gość gość
nie mówię że to bardziej spychane na margines dziecko jest takie idealne i szlachetne, ja tez mam swoje wady, mój mąz też, ale jednak jest różnica pomiędzy nami a naszym zakcohanym w sobie samyh na zabój bratach czy sostrach

Gość gość
Skąd ja to znam.... Mój brat też był faworyzowany i najlepszy, ja byłam zła i życie sobie zmarnowałam bo poszłam na studia zaoczne i do pracy (a liczą się TYLKO studia dzienne :/ ) a on tylko gimnazjum skończył, ma nieciekawą przeszłość, parę lat spędził domyślcie się gdzie i jest ofermą życiową. A zawsze to ja byłam ta zła. I nadal jestem :)

Gość gość
tak to jest, braciunio najlepszy, mój też był "najlepszy" a teraz jest bratem kobiety, która coś osiągnęła. On natomiast jest alkoholikiem i nałogowym palaczem trawki. Ale kariera. Ale i tak matka by mu w d**e wlazła.

Gość gość
Ja to zauważyłam nie tylko ze swojego doświadczenia, ale także wśród znajomych..

Gość gość
panowie panie chuj mi w d**e