Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

nie radze sobie z katarem u dziecka

Polecane posty

Gość gość

Proszę doradzcie co można zrobić. dziecko 3 latka ma caly czas katar już od 2 miesięcy. Nie jestem w stanie tego wyleczyć. Nie potrafi jeszcze wydmuchac nosa, probuje ale nic nie wychodzi. Obecnie lecze go Nasonexem. Inhalacje z soli fizjologicznej odpadają, za bardzo się boi inhalatora.

Gość gość
Hmm. Moj trzylatek normalnie wydmuchuje nos i pod inhalatorem siedzi bez szemrania. Próbowałas tłumaczyć dziecku ze trzeba? Byłaś u laryngologa?

Gość gość
Zrób dziecku wymaz z nosa

Gość gość
powinnaś wybrać się do lekarza, nawet tego pierwszego kontaktu

Gość gość
Chyba żartujesz?! Od 3 mcy leczysz dziecko sama? Możliwe, że już zrobiłaś z niego kalekę. Jak ty wychowujesz dziecko? Co to znaczy boi się inhalatora? To duże dziecko. Tłumaczysz a jak nie działa to po prostu przytrzymujesz siłą!

Gość gość
Powinnaś zrobic dziecku wymaz z nosa, udać się do laryngologa lub nawet do lekarza pierwszego kontaktu. Może skoro ten katar az tyle czasu się utrzymuje jest np. alergiczny? Trzylatek to już spore dziecko, można mu wytłumaczyć jak używać inhalatora a i nos powinien sam wydmuchać.

Gość rob

Polecam inhalator Baby dla małego dziecka ale też dla dorosłego. Sam często korzystam przy moich problemach z wiecznie suchym gardłem...pracuję w klimatyzowanym suchym powietrzu (jak pewnie większość korpo ludzi) więc moja śluzówka nie ma łatwego życia i regularnie jest podrażniona.

Gość marta

Na pewno mogę podpowiedzieć stronę inhalacja.pl i nie wiem czy tak naprawdę na tej stronie jakiekolwiek poradniki online poświęcone inhalacji się nie kończą. Jest mało autentycznej wartościowej wiedzy w związku z aerozolami, leczeniem wziewnym i tym podobnych tematach.

Gość dariaaa

Podoba mi się jak nam inhaluje Pro dostaliśmy go w prezencie po urodzinach córki i właśnie u dzieci taka inhalacja jest super przydatna, zwłaszcza jak już wejdą w okres żłobkowo -przedszkolny.

Gość aneta

Polecam model Baby potrafi się przydać w leczeniu dzieci ale też sam używa żeby nawilżyć przesuszone gardło itd.

Gość kinga
Dnia 1.02.2019 o 13:24, Gość marta napisał:

Na pewno mogę podpowiedzieć stronę inhalacja.pl i nie wiem czy tak naprawdę na tej stronie jakiekolwiek poradniki online poświęcone inhalacji się nie kończą. Jest mało autentycznej wartościowej wiedzy w związku z aerozolami, leczeniem wziewnym i tym podobnych tematach.

Podpowiem też serwis inhalacja.pl. Dużo artykułow, sporo merytorycznej wiedzy ale przekazanej w prosty jasny sposób.

Gość Majka

Ostatnio zaczelismy się inhalować cala rodziną przez Baby i fajnie się taka mgielka przydaje. Nawilza, lagodzi podrażnione gardlo i nos, mogę tylko chwalić!

Gość majk

Jak będziecie chcieli kupić dobry inhalator dla dziecka to polecam zajrzeć do oferty przygotowane przez naszego krajowego producenta Sanity, korzystamy z jego inhaltorów i jesteśmy zadowoleni z tego co wiem w ofercie jest też sprzęt dla dzieci.