Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy magnez w tabletkach pomaga na kaca?

Polecane posty

Gość gość

Czy magnez w tabletkach pomaga na kaca?

Gość gość
sok pomidorowy jest dobry na kaca;-)

Gość gość
magnez i witamina b6 ale trzeba zażyć 3 razy więcej niż ta zalecana dawka. Sok pomidorowy jest świetny bo stabilizuje potas i pracę serca, które na ciężkim kacu naprawdę może stanąć.

Gość robertakos
jest bardzo dobry z vit b6 i do tego 500 mg vitc

Gość Mati220
Magnez z pewnością warto uzupełniać, bo alkohol go wypłukuje. Na kaca na pewno dobrze działają składniki takie jak witamina c, żeń-szeń, czy najzwyklejsza glukoza. Ja zażywam tabletki 2KC. Zawierają m.in. te wyżej wymienione składniki. Zawsze dodają mi energii i niwelują ból głowy. Bierze się je przed, w trakcie i dzień po imprezie.

Gość Gosc

Na kaca najlepsza jest praca fizyczna. 

Gość Pp34

Jestem alkoholikiem tzw .okresowym czyli potrafię nie pić kilka miesięcy a potem pije 2,3 tygodnie codziennie i to uwierzyCię nie są małe ilości. Zgodzę się z tym panem  wyżej bo wiem co to kac!magnez z b6 potas w tabletkach elektrolity dużo wody nie gazowanej dobrze jest mieć coś na sen żeby się spokojnie wyspać..mogąbyć jakieś zwykle ziołowe w tych gorszych stanach trzeba sięgać po coś na receptę no i ta glukoza najlepiej w proszku można poprostu dosypac kilka łyżeczek  (np.5.)do butelki z wodą zajebista jest jeszcze kroplowka jeśli jest taka możliwość :)a w naprawdę ciężkich przepicach poprostu oddtrucie w szpitalu psychiatrycznym a no i zapomniałem że mimo braku apetytu warto próbować coś jeść nie wiem zupa jajko cokolwiek. Kilka dni i powinno być już lepiej. Pozdrawiam prawdziwych alkoholików!